Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Bayern München – United

Manchester United reser till München och Allianz Arena för returmöte med FC Bayern. Efter 1-1 i första matchen har United fortfarande chansen att kvalificera sig för semifinal. Men att det kommer bli svårt är nog alla inblandade inställda på.

Manchester United

Manchester United

SkadorVan Persie (knä, slutet april), Young (hand, inget datum)
TveksammaGiggs (ljumske), Rafael (hamstring), Rooney (tå)
Avstängda
OtillgängligMata
Form
VVFVOV
Position7 | 33 | 17-6-10 | 56-38 | 57
Bästa målskyttRooney (15)
Disciplin58 GK, 3 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

De Gea
Smalling-Ferdinand-Vidic-Evra
Valencia-Fellaini-Carrick-Jones-Welbeck
Rooney

United har varit i fin form sedan derbyförlusten mot City och har vunnit båda ligamatcherna på var sin sida om Bayern-mötet förra veckan. Senast mot Newcastle spelade United en fri och flytande anfallsfotboll med Juan Mata och Shinji Kagawa som hjärnorna bakom det mesta som hände. Mata är som bekant otillgänglig imorgon, och någon flytande anfallsfotboll ska vi nog inte förvänta oss mot Guardiolas passningsmästare.

I målet står så klart David De Gea, även om Anders Lindegaard gjorde en utmärkt insats mot Newcastle. Chris Smalling var tillbaka i spel i lördags och tar över högerbacksplatsen då Moyes lär vilja behålla Ferdinand och Vidic, som gjorde det så bra senast, tillsammans i mitten. Evra är tillbaka från avstängning och tar över från Büttner på vänstersidan.
På mittfältet är Michael Carrick given, liksom Marouane Fellaini. Belgaren är en favorit hos Moyes och föredras sensationellt nog framför formstarke Darren Fletcher i match efter match. Jag tror att även Phil Jones kommer att återfinnas på mittfältet, för att stärka upp än mer defensivt. Jag hade gärna sett Shinji Kagawa från start, framförallt efter hans fina inhopp i första mötet och hans strålande formkurva men jag tror att Moyes tänker defensivt i första hand.

Wayne Rooney har varit ett frågetecken, men tränade idag och jag är övertygad om att han spelar. Danny Welbeck startar likaså, men lär ha en utgångsposition till vänster.

Bayern München

Bayern München

SkadorContento, Raeder, Shaqiri, Starke, Thiago
Tveksamma
AvstängdaMartinez (en match), Schweinsteiger (en match)
Form
VVVOOF
Position1 | 29 | 25-3-1 | 82-17 | 78
Bästa målskyttMandzukic (17)
Disciplin38 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Neuer
Rafinha-Boateng-Dante-Alaba
Lahm
Robben-Kroos-Götze-Ribery
Mandzukic

Bayern vann trippeln ifjol och har redan säkrat ligatiteln i Tyskland för den här säsongen. Guardiolas mannar ses som världens bästa lag och har en fantastisk trupp och ett välfungerande spel, men hade förvånansvärt svårt att skapa heta målchanser på Old Trafford. Hemma i München känner de sig dock förmodligen väldigt segervissa, och varför inte? I startelvan är det väl egentligen bara Rooney och möjligen De Gea från United som skulle kunna platsa, eller åtminstone konkurrera. Man saknar Javi Martinez och Bastian Schweinsteiger på grund av avstängningar men ta en titt på det mittfältet så ser ni att det inte är några jätteförluster. Snarare är det nog ett plus att Martinez inte kan spela i backlinjen då han blev närmast terroriserad av farten och styrkan som Danny Welbeck besitter.

Nyckeln för United blir att stänga Robben och Ribery på samma sätt som i första mötet men nu ökar svårighetsgraden när även den briljante tysken Mario Götze kommer in på ett mittfält som inte saknar kreativitet direkt. Mandzukic är ett helt annat hot mot backlinjen vid inlägg än Thomas Müller och bör starta längst fram. En svaghet Bayern möjligen har är på defensiva fasta situationer, där Uniteds stora lag bör kunna ställa till det för tyskarna.

Historik

United mot Bayern München

Totalt102-5-312-13
Champions League102-5-312-13
Borta40-2-25-7
Sista sex
FOOFVO
Sista sex borta
OFOF
2014-04-01 (CL) United-Bayern München 1-1
2010-04-07 (CL) United-Bayern München 3-2
2010-03-30 (CL) Bayern München-United 2-1

Historiskt sett är det jämnt mellan klubbarna men med fördel Bayern. United har aldrig vunnit i München men det är vad som krävs imorgon om det inte blir avancemang på bortamål. United är alltså vidare vid seger eller vid 2-2, 3-3, 4-4 mm.

Bayern München – Manchester United

Turnering: Champions League, kvartsfinal 2:2
Plats: Fussball Arena München, München
Tid: Onsdagen den 9 april 2014, 20.45
Domare: Jonas Eriksson (SVE)
Odds: United 8,75 | Bayern München 6,5 | oavgjort 1,25
TV: Viasat Fotboll (HD), Viaplay