Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Vi har inte råd med några fripassagerare

United satsade skotskt på tisdagens presskonferens då David Moyes tog med sig Darren Fletcher. Moyes menar att samtliga Unitedspelare måste prestera för att laget ska ha en chans och antyder att Wayne Rooney kommer att spela. Pep Guardiola, som är helt säker på att Rooney kommer att spela, tycker att det är läskigt att hans lag bara fick 1-1 i den första matchen.

”Wayne kunde träna och han är extremt angelägen att spela,” sa David Moyes på dagens presskonferens. ”Han har inte tränat på hela veckan så vi måste vara medvetna om det. Vi kommer att göra allt vi kan. Han kan tänka sig att ta en spruta för att spela i matchen, vilket visar er hur han han känner för matchen och för klubben.

”Vi tror att det är okej. Vi skulle inte göra något medicinskt felaktigt. Vi har lyssnat på läkarnas råd och folket som ger oss råd. Alla vet vilken typ av karaktär Wayne är och han är besluten att spela. Om han är besluten skulle vi vara galna om vi inte gav honom den möjligheten.”

Moyes ser förstås fram emot morgondagens match även om han medger att det blir en tuff uppgift för United.

”Jag ser verkligen fram emot det. Andra matchen, kvartsfinal i Champions League med möjligheten att nå semifinalerna. Det är en massiv match, en som alla spelare ser fram emot. Vi kommer att göra allt vi kan för att gå till semifinal.

”Det är den svåraste uppgiften på grund av nivån på turneringen, nivån på motståndet och stadiet i turneringen. Givetvis är det den tuffaste matchen. Det finns massor av spelare av högsta klass som visar upp sig från båda lagen. Men jag kommer att göra allt jag möjligtvis kan för att hjälpa spelarna att få ett resultat på kvällen.”

Undantaget Rooney fick vi ingen information kring Uniteds skadeläge men trion Jonny Evans, Marouane Fellaini och Rafael da Silva följde inte med till Tyskland. Patrice Evra har haft knäproblem men det mesta tyder på att han kan spela och även Ryan Giggs, som blev ljumskskadad i det första mötet, torde vara spelklar. Ashley Young skadade handen mot Newcastle i lördags men det var inte värre än att han kunde träna idag.

”Jag skulle vilja ha mer bollinnehav och ha en större påverkan på spelet,” fortsatte Moyes. Kvaliteten på motståndet är mycket stor. Jag förväntar mig att vi ska spela bättre än i det första mötet och jag tror att vi kan det. För att gå vidare måste vi göra det. Mitt fokus är på att gå vidare. Spelarna är redo och fokuserade. Vi ser verkligen fram emot det.

”Vi kommer att behöva en bra insats från allihop. Vi kan inte ha några passagerare. Alla mina spelare är väl förberedda. Vi gjorde allt vi kan för att förbereda oss ordentligt för den här matchen. Vi måste vinna den här ’finalen’ för att gå till nästa fas. Det är som en cupfinal, även om det bara är den andra matchen.

”Mitt fokus är den här matchen nu. Vi har en bra statistik i den här turneringen, det är den vi villa stanna i. Vi behöver göra ett mål och vi kommer att behöva spela med samma inställning som vi visade i den första matchen. Vi måste spela bra.”

Fletcher: Drömmer om att spela Champions League-final

United har spelat tre Champions League-finaler sedan Darren Fletcher slog sig in i Uniteds men Fletcher har fått nöja sig med att sitta på bänken vid två tillfällen, 2008 platsade han helt enkelt inte och 2011 hade hans magproblem börjat. Finalen 2009 missade han då han var avstängd efter att han helt felaktigt blev utvisad i semifinalen mot Arsenal.

”Av olika anledningar har jag inte lyckats spela i en final. Olika omständigheter har hindrat mig från att spela i tre av dem. Det har varit en dröm för mig sedan jag var en liten pojke att spela i en Champions League-final. Att vinna imorgon tar oss in i semifinalerna och tar dig närmare att uppnå det.

”Men det är viktigare att klubben och laget tar sig dit än individer och, om laget tar sig dit, så gör du ditt bästa i matcherna och hoppas att du blir uttagen att spela i den. Men som jag sa förut, det viktigaste för oss är att vinna imorgon kväll och ta oss till semifinalerna, sedan får vi ta det därifrån.”

Fletcher var med när United senast mötte Bayern. Den gången var United på väg mot avancemang när Rafael blev utvisad i returmötet, varefter Bayern kunde vända.

”Det är en stor besvikelse när man ser tillbaka på det. Det fanns ingenting i matchen här ute men vi släppte in två sena mål som var ganska slarviga. Sedan, efter att ha dominerat den andra matchen, tycker jag att vi hade otur som blev utslagna.

”Omständigheterna var inte med oss den kvällen efter en fantastisk prestation i den första halvleken. Så ja, det är ett bittert minne. Men det är bittert varje gång du förlorar i Champions League. Men det är en som jag tittar tillbaka på och tycker att det var en riktig möjlighet som missade med tanke på hur bra vi spelade över de två matcherna.”

Guardiola: Vi får inte släppa in ett mål

Bayerns tränare Pep Guardiola har definitivt respekt för United och han är inte bekväm med 1-1-resultatet från den första matchen.

”Ett lika är ett riskabelt resultat. Vi kunde inte vinna i Manchester men jag är säker på att vi kommer att gå vidare. Vi behöver en bra prestation och vi vill vinna matchen.

”Det är en annorlunda tävling mot Bundesliga. Vi har redan vunnit Bundesliga. Givetvis är jag ledsen för laget att vi förlorade i Augsburg, men vårt fokus de senaste veckorna har varit den här matchen mot United.

”Vi måste säkerställa att vi behåller vår form. Vi får inte låta det som hände i Manchester hända, vi får inte släppa in ett mål. Vi pratade med laget om vad vi ska göra för att vinna. Vi måste anfalla väldigt bra. De kommer att vänta tills vi förlorar bollen och sedan kommer de att försöka kontra. Så vi måste vara väldigt fokuserade. Vi hade några bra chanser i Manchester, de hade bara en.

”Jag vet exakt hur vi måste spela. För imorgon tvekar jag på två saker. Vi har bara 14 spelare att välja från. Var Lahm spelar beror på situationen, på vilka andra spelare som är tillgängliga, på motståndet.

”I en kvartsfinal har du aldrig en andra chans. Pressen är hög och vi har alltid gjort det bra i den här situationen. Allt handlar om små taktiska detaljer. Våra spelare vet efter erfarenheten i Manchester hur United spelar. Mina spelare vet deras styrkor och svagheter. United är ett väldigt stort lag. Innan den första matchen på Old Trafford pratade alla bara om Bayern. Men nu vet folk att Manchester kan vinna i München. Men vi kommer att spela hemma och med våra fans kan vi vinna den här matchen.”

Guardiola är helt säker på att Wayne Rooney kommer att spela för United. Ja, Guardiola, som tycker att Rooney är en av de bästa spelarna han har sett, är så säker att han vågar sätta en öl på det. Ja, inte bara en öl, en stor öl.

”Han kommer att spela. Ett hundra procent. Han kommer att spela. Hundra procent. Jag slår vad om ett stort, stort glas öl. Jag tror att han kommer att spela och Valencia också. Jag är ganska säker på att Best inte kommer att spela. Men Rooney kommer att spela, hundra procent.

”De stora spelarna och Rooney är en stor spelare, en av de bästa spelarna jag någonsin har sett i min karriär. Så för att de spelarna inte ska spela en sådan här match är det för att de har en massa, massa, massa problem. Jag är säker på att han kommer att spela.”


Källor: Manutd.com, Uefa.com