Matchrapport: Bayern München – United 3-1

Som de flesta anade så blev till slut den tyska ligamästaren för svår för David Moyes mannar. Slutresultatet skrevs till 3-1 men det var ett United som stod upp bra, och som i 22 sekunder såg ut att kunna klara det omöjliga.

United kom till spel utan Marouane Fellaini som lämnades hemma i Manchester vilket gjorde att Darren Fletcher gjorde startade sin största match sedan comebacken. I övrigt var det ett rätt väntat lag Moyes mönstrade:
De Gea; Jones-Smalling-Vidic-Evra; Valencia-Carrick-Fletcher-Kagawa; Rooney-Welbeck;

FC Bayern ställde upp med följande manskap:
Neuer: Lahm-Boateng-Dante-Alaba; Robben-Kroos-Götze-Müller-Ribéry; Mandzukic;

Matchen

United startade matchen utmärkt defensivt, låg rätt i positionerna och hade några halvfarliga kontringar. Bayern dominerade bollinnehavet men matchplanen som Moyes och hans stab ritat upp fungerade väldigt väl. United försvaret frustrerade tyskarnas offensiv och de begränsades till skott utifrån som aldrig hotade De Gea. Uniteds farligaste målchans i första halvlek kom när Darren Fletcher slog en utmärkt passning i djupled för Wayne Rooney, men det tog för lång tid för engelsmannen att komma till ett bra avslut, trots att han hade tre bra tillfällen att skjuta. Lagen gick till paus med 0-0 och United var fortsatt tvingat att göra mål för att kunna gå vidare.

Den andra halvleken startade som den första såg ut, men möjligen med lite mer anfallsspel från United som lyckades involvera Shinji Kagawa allt mer i spelet. I den 57:e minuten kommer ett anfall ner efter Uniteds högerkant där Antonio Valencia gör bort sin motståndare och slår ett inlägg som går förbi alla i straffområdet men hamnar ute hos Patrice Evra. Fransmannen tvekar inte utan drar till på uppstuds och får en helt fantastisk träff. Bollen går som en raket via ribban i mål, Evras helt klart snyggaste mål i Unitedkarriären. Euforin som följer målet är påtaglig, United är på väg att göra det omöjliga, slå ut världens bästa lag. Men, bara 22 sekunder senare kvitterar Bayern genom Mario Mandzukic efter att Patrice Evra tyvärr tappat markeringen på kroaten. ’

Efter målet öppnar spelet upp sig allt mer, och United får den första chansen att ta ledningen. Efter fint kombinationsspel i straffområdet sätter Danny Welbeck upp en chans för Rooney men han får inte träff på bollen. 10 minuter efter kvitteringen tar Bayern ledningen med 2-1 sedan Vidic inte varit rejäl nog i straffområdet mot Thomas Müller som styr in Arjen Robbens inspel. United försöker att hitta ett kvitteringsmål men har inga solklara målchanser och det känns som att den böljande matchbilen gynnar hemmalaget.

Med kvarten kvar drar Kagawa upp ett anfall längs högerkanten där han tar sig förbi sin motståndare och spelar in bollen mot mitten där Welbeck och den inhoppande Hernandez är på språng men passningen bryts av Boateng och Bayern vänder på spelet och Robben tar sig in i straffområdet och skjuter, via Vidic, hemmalaget till en 3-1 ledning. Det blir också slutresultatet och United får inte spela Champions League förrän om minst ett och ett halvt år.

Phil Jones och Chris Smalling imponerar

Både Phil Jones och framförallt Chris Smalling har varit kritiserade under de senaste säsongerna men idag visade båda vilken potential de har. Smalling var bäst på plan i United och satte knappt en fot fel. Han dominerade i luftrummet, blev aldrig passerad i en mot en lägen och löste samtliga situationer han ställdes inför. En väldigt imponerande insats av engelsmannen. Phil Jones ställdes mot en av världens bästa yttrar och klarade det med beröm. Ribery är en erkänt skicklig dribbler men Jones löste det väldigt bra och 22-åringens formkurva pekar uppåt. Hans bästa position är fortsatt mittback men visade igår prov på den mångsidighet han besitter. De båda engelsmännen är båda viktiga för Uniteds framtid och insatser likt gårdagens är utan tvekan väldigt lovande.

Shinji Kagawa har räddat United-karriären

Shinji Kagawa har inte riktigt lyckats i United än så länge och har knappt spelat under David Moyes förrän tills några veckor sedan. Det har ryktats om en flytt i sommar, men att döma av den senaste tidens form så är det otänkbart. Kagawa har verkligen klickat med Juan Mata och i de senaste ligamatcherna har han varit en av Uniteds bästa spelare. I båda matcherna mot Bayern har han också stått för två bra insatser, framförallt igår då hans smarta passningsspel och lugn med bollen hjälpte United att behålla bollen inom laget vid flera pressade tillfällen. Han låg också bakom många av de omställningar där United skapade, eller hade kunnat skapa, målchanser. Kan omöjligt säljas i sommar utan bör vara en av de spelare som Moyes bygger vidare kring.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS