Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: United – Spurs 1-0

Uniteds juniorlag vände en negativ trend då man igår besegrade Tottenham med 1-0. Ashley Fletcher gjorde matchens enda mål.

På förhand såg det ut som en match där Uniteds juniorer skulle vara chanslösa. Sedan mitten på januari hade man radat upp åtta förluster, två oavgjorda och endast en seger. Samtidigt hade motståndarna Tottenham fem raka segrar.

Tränaren Paul McGuinness gjorde sju förändringar i laget, jämfört med förlustmatchen mot Reading. McGuinness fick önskad effekt då hans lag stod för en fin prestation där man gav allt i varje situation.

Tottenham öppnade bäst men United jobbade sig in i matchen. En knapp timme var spelad när United tog ledningen. Efter fint samarbete mellan Demetri Mitchell och Joe Riley på högerkanten serverades Fletcher någon meter framför mål.

Mitchell hade chansen att öka på till 2-0 men chansen räddades på mållinjen. Tottenham hade en bra kvitteringschans i slutet men målvakten Joel Pereira gjorde en fin räddning med fingerspetsarna.

Tottenham leder den södra gruppen, sex poäng före West Ham i en haltande tabell, och laget har mycket goda möjligheter att gå till semifinal. United ligger för närvarande sexa i den norra gruppen och har inga möjligheter att gå till semifinal. Det är en svag årgång för United, allra helst sedan James Wilson tagit klivit till U21-laget och a-lagets avbytarbänk.

Manchester United U18 – Tottenham Hotspur U18 1-0 (0-0)

United: J Pereira, Riley, McConnell, Ioannou, Barber, Goss, Willock, Mitchell (Rashford 87), Croskery (Evans 64) Thompson (Borthwick-Jackson 87), Fletcher
Uniteds mål: Fletcher (58)


Källor: Manutd.com, Premierleague.com