Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Media: Moyes kommer att få sparken

Engelsk media rapporterar, närmast unisont, på måndagseftermiddagen att David Moyes kommer att få sparken som manager för Manchester United. Det officiella beskedet kan komma redan den här veckan.

Moyes uppges ha förlorat allt förtroende hos Ed Woodward, hos Glazerfamiljen och hos andra personer på ledande positioner i United. Om Moyes får sparken innan säsongen är slut förväntas Ryan Giggs leda laget under säsongsavslutningen.

I tillägg till att Moyes får gå förväntas även Steve Round, Jimmy Lumsden och Phil Neville få lämna klubben. Framtiden för målvaktstränaren Chris Woods – som av allt att döma har gjort ett bra jobb med David de Gea – är oviss.

Gårdagens förlust mot Everton ska ha varit droppen som fick bägaren att rinna över. I tillägg till detta tycks Moyes ha förlorat spelarnas stöd, vilket illustrerades av spelarnas viljelösa insats i gårdagens match – en match som Moyes var desperat att vinna. Spelare som ska vara mycket kritiska till Moyes uppges inkludera Ryan Giggs, Robin van Persie, Nemanja Vidic och Danny Welbeck. Fler spelare kan med stor sannolikhet adderas till den listan.

United ska inte ha bestämt sig för vem man vill se som efterträdare till Moyes. Borussia Dortmunds Jurgen Klopp är ett av de hetaste alternativen, men Atletico Madrids Diego Simeone, Paris Saint-Germains Lauren Blanc och Hollands förbundskapten Louis van Gaal uppges också finnas på listan över potentiella efterträdare.

Det ska noteras att detta än så länge enbart är spekulation i media. Men det är mycket sällsynt att media unisont går ut med den här typen av spekulation om det inte ligger något bakom. Listan på engelska tidningar som skriver att David Moyes kommer att få sparken inkluderar The Guardian, The Telegraph, The Mirror, The Independent och The Times.

Enligt Manchester Evening News har Manchester United valt att inte förneka tidningsrapporterna, men klubben bekräftar heller inte rapporterna.

Vi följer utvecklingen i nyhetsbörsen.


Källor: Theguardian.com, Telegraph.co.uk, Mirror.co.uk, Independent.co.uk, Thetimes.co.uk, Manchestereveningnews.co.uk