Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Stoltaste ögonblicket i min karriär

Ryan Giggs har nu pratat med media för första gången sedan han utsågs till tillfällig manager för Manchester United. Detta skedde under fredagen dels på en presskonferens och dels i en intervju med MUTV.

”God morgon alla,” inledde Ryan Giggs. ”Jag vill bara offentligt tacka David för att han gav mig min första chans som tränare. Det är någonting som jag alltid kommer att minnas när han ringde mig i somras och bad mig att bli en del i Manchester United. Givetvis spelade jag fortfarande men han gav mig möjligheten för min första tränarroll.”

Det har varit en omvälvande vecka:

”Ja, det är exakt hur det har varit, givetvis från tisdag morgon. Ed bad mig att ta hand om laget för fyra matcher, vilket jag aldrig tvekade på att säga ja till, och därefter har det egentligen bara varit en galen vecka.”

Giggs är förstås stolt och han ser fram emot att få leda ut laget till matchen imorgon:

”Jag måste säga att det är det stoltaste ögonblicket i mitt liv. Jag har varit Manchester United-supporter hela mitt liv. Det har varit den största delen av mitt liv sedan jag var 13 eller 14, sedan jag skrev på pappren som skolpojke och ända sedan dess har det varit den största delen av mitt liv. Så ja, jag är stolt, jag är glad, lite nervös och ser verkligen fram emot att spela, jag kan inte vänta på matchen på lördag.

”Som jag precis sa, för att vara ärlig, kan jag inte vänta, jag kan inte vänta på att klockan ska bli 18.30 på lördag. Att gå ut, jag vet att stället kommer att gunga, jag vet att fansen kommer att vara bakom oss. Och det är ett ögonblick som jag har sett fram emot hela veckan. Laget har sett fantastiska ut hela veckan, de har sett vassa ut. Som jag säger, jag kan inte vänta på 18.30 och att matchen ska starta. Precis som om jag var en spelare, du vet att du förbereder dig så bra som du kan, i väntan på det ögonblicket.”

En frustrerande säsong

”Det har varit en frustrerande säsong, för alla tror jag. Du vet att du vinner och förlorar tillsammans, och jag vill säga i de här fyra matcherna att jag vill få tillbaka lite positivitet, jag vill se ett leende på våra ansikten.”

Giggs menar att alla gemensamt är ansvariga:

”Jag tycker att alla delar ansvaret. Du vinner tillsammans och du förlorar tillsammans, så enkelt är det. Och alla involverade den här säsongen har inte hållit Manchester Uniteds standard.”

Om Norwich

Mitt i all uppståndelse runt Ryan Giggs och David Moyes ska det ju faktiskt spelas en match då United imorgon tar emot Norwich på Old Trafford.

”Ja, [deras position gör dem farliga] eftersom de kämpar för någonting. Vid den här tiden på säsongen är det alltid någon som kämpar för någonting – oavsett om det är att nå Europa, om det är att nå Champions League, om det är att stanna kvar i ligan. Det är farligt eftersom de kämpar för sina liv så vi kommer inte att underskatta Norwich, definitivt inte på grund av den situation de är i. De är ett bra lag, de slutade matchen mot Liverpool förra veckan väldigt bra. Men vi är Man United, vi är på hemmaplan och jag förväntar mig en seger och jag förväntar mig ett bra spel.”

Norwich har också en tillfällig manager:

”Att komma in som manager i ett sådant här sent skede är givetvis svårt för honom. Men han har haft en fantastisk framgång med ungodmslaget, med de yngre lagen. Och de två matcherna som han har varit ansvarig för har han haft lite otur, med båda resultaten och att inte få tre poäng och att inte få oavgjort från dem båda. Så jag skulle vilja säga att vi inte kommer att underskatta Norwich.”

Europa League

”Jag vill vinna våra fyra matcher. Jag menar, vi måste lita på att andra lag ska tappa poäng [för att kvalificera oss för Europa League]. Jag tycker att det är viktigt att ha europeisk fotboll på Old Trafford och du vill ha europeiska kvällar på Old Trafford. Så enkelt är det.”

Skadeläget

”Det är bara Rafa och Robin [som är skadade] egentligen. Alla andra är spelklara.”

Sir Alex Ferguson

”Yeah, jag menar yeah, givetvis. Jag spelade under Sir Alex under så lång tid och han var den första personen att ringa eftersom jag ville ha hans råd och jag ville bara veta vad jag skulle förvänta mig. Och vem bättre att ringa, varför skulle jag inte göra det?”

Om tränarstaben

”Ja, givetvis var Phil redan involverad. Woodsy var också det. De stannade kvar. Nicky var med reserverna så jag bad honom komma och hjälpa oss med a-laget vilket han mer än gärna gjorde. Och telefonsamtalet var till Scholesy eftersom jag vet hur mycket klubben betyder för dessa människor. De känner för klubben på samma sätt som jag gör och jag vet att de på den här korta tiden kommer att ge alltid för att göra det framgångsrikt, och förhoppningsvis avsluta vad som har varit en frustrerande säsong på bästa sätt.”

Framtiden

”Jag koncentrerar mig bara på den här korta tiden. De fyra matcherna som återstår, det är mitt huvudsakliga fokus. Fokuset är på morgondagens match mot Norwich, vilket kommer att vara en tuff match eftersom de kämpar för sina liv. Efter det? Jag har egentligen inte tänkt på det.”

Om att spela sig själv

När United får en straff så kommer väl Giggs att byta in sig själv, så att han äntligen får spräcka sin målnolla den här säsongen?

”Byta in mig själv, yeah: ’Wayne, sorry!’ Nej, jag menar det är något som några människor har nämnt. Det är så långt ner på listan över prioriteringar för tillfället att det inte är sant, men det skulle vara trevligt. Jag har sagt det hela säsongen, men om det inte händer är det inte slutet på världen.”

Kommer han att spela sig själv?

”Jag har tränat bra den här veckan, men grabbarna har sett vassa ut för att vara rättvis. Så nej, alla har sett vassa ut och det är runt 20 spelare som har en chans att få spela imorgon.”

Men han drar väl nytta av att vara manager?

”Jag har precis gett mig själv ett femårskontrakt! Så jag utnyttjar min makt när jag kan. Men yeah, jag har inte gjort så mycket den här veckan, men yeah, jag är fortfarande involverad som spelare också.”

Spelarnas reaktion

”Jag har fått en hel del skit: ’Var kommer du att parkera?’ Jag hade en skylt med texten gaffer på min plats i omklädningsrummet. ’Vad kallar vi dig nu?’ Men nej, de har varit fantastiska. Jag tycker att reaktionen på träning har varit bra, det har varit skärpt. Och det är vad jag har försökt att göra. Bara försöka skapa en avslappnad stämning och njuta av det. Och som jag sa, låt oss ha en bra avslutning på vad som har varit en frustrerande säsong och en besvikelse.”

Vad har han sagt till spelarna?

”Att jag litar på er. Att jag vet vad ni är kapabla att göra. Gå ut och visa det på söndag och ge fansen något att heja på. Underhåll dem, gör mål, tackla, spela med fart, spela med tempo, och det är vad de har gjort på tärning så de kommer att ta ut det till matchen på lördag.”

Om sin filosofi

”Jag vill se mål. Jag vill se tacklingar. Jag vill se spelare utmana andra spelare. Jag vill få publiken på sina fötter. Jag vill se den passion som borde komma med att vara en Manchester United-spelare.

”Det är min filosofi och det är vad jag har växt upp med, det är Man Uniteds filosofi. Så ja, jag kommer att ta det till matchen på lördag. Vi har spelarna att göra det, vi har fantastiska spelare i omklädningsrummet som är vinnare och som är vana att vinna och de har den vinnande mentaliteten. Så ja, de kommer att visa det på lördag och, som jag har försökt göra, njuta av det. Jag kommer att försöka njuta av det så mycket som jag kan. Jag vet inte om jag kommer att göra det lika mycket som när jag spelar eftersom jag givetvis kommer att vara lite nervös. Men nej, gå ut och njut av det.”

Kommer vi att få se ett annat spel nu när Giggs är ansvarig?

”Det kommer att vara min filosofi, givetvis Manchester Uniteds filosofi eftersom jag har varit här hela min karriär. Jag vill att spelarna ska spela med passion, fart, tempo, vara modiga, fantasi. Allting som jag förväntar mig av en Unitedspelare, arbeta hår men mest av allt – njut av det, eftersom som en spelare vet jag att jag njuter av spelet. Jag kan uttrycka mig själv mycket mer och det är vad jag kommer att göra med laget imorgon.”

Om sin klädsel

Den viktigaste frågan sist. Hur kommer Giggs att klä sig under matchen – kostym eller träningsoverall?

”Jag har inte bestämt mig än. Ni får vänta och se!”


Den här artikeln publicerades ursprungligen med titeln ”Presskonferens: Vill avsluta en frustrerande säsong positivt”. Endast titeln är ändrad.


Källa: Rednews.co.uk