Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mata och Rooney inspirerade av Giggs

Wayne Rooney och Juan Mata gjorde två mål vardera då United vann med 4-0 mot Norwich. Efter matchen var de förstås mycket belåtna och föga överraskande handlade mycket om den tillfällige managern Ryan Giggs.

”Vi visste att det skulle bli en tuff match eftersom Norwich kämpar för överlevnad,” sa Rooney efter matchen. Det var bra för oss att få målet innan halvtid och vi visste att vi var tvungna att göra mål igen. När vi gjorde det kunde vi bryta ner dem mycket enklare. Det var fallet och tack och lov fick vi de fyra målen och en bekväm seger.

”Vi hade en tuff vecka. Vi förstår att det har varit mycket negativitet mot oss som ett lag. Vi kände av det och ville rätta till det. Vi vet att vi är ett bättre lag än vi har visat. Vi visade att vi är ett bra lag och det är viktigt för oss att avsluta säsongen bra. Det är vad vi avser att göra.

”Det var konstigt [att ha Giggs som manager], efter att ha spelat med honom de senaste tio åren. Vi vet att Giggsy är en erfaren spelare och har varit en del av tränarstaben den här säsongen. Han är byggd för att vara en manager. Som ett lag kan vi se det. Vi kan se på sättet som han har agerat sedan han tog över. Det var fantastiskt att gå ut och ge honom en seger.

”Giggsy har alla meriterna för att bli nästa boss. Men det beslutet är upp till styrelsen och upp till Giggs.”

Juan Mata fick börja på bänken men blev inbytt när United ledde med 2-0 och Mata hade bara varit på planen i några minuter när han blev målskytt. Mata fyllde sedan också på med ytterligare ett mål.

”Vi gjorde fyra mål och släppte inte in något [det var skillnaden mot tidigare].

”I den första halvleken var det lite svårt och vi spelade lite för långsamt. I andra halvlek visade vi vad Manchester United kan göra på hemmaplan. Försöka göra mål, försöka vara ett starkt lag, försöka assistera och spela på den andra planhalvan och jag tycker att vi gjorde det väldigt bra.

”Jag måste säga att vi alltid gör vårt bästa. Ibland är det svårt att vinna, ibland är det svårt att spela. I första halvlek var det svårt, Norwich kom för att försvara sig och satsa på kontringar. Vi hittade inte tillräckligt med ytor för att skapa chanser.

”Men som Wazza sa, vi är alltid tillsammans. I de bra stunderna, i de dåliga. Nu är vårt mål att vinna de tre matcherna vi har till säsongen är över.

”För mig är det en glädje att spela under honom som manager. När jag var ett barn, jag kommer ihåg honom som spelare. Han är en riktig Manchester United-pojke. Han var nästan född här. För Wazza, för mig, för alla spelarna är det en glädje att vara med honom på träningsplanen, på alla matcher. Men beslutet är inte upp till oss. Nu måste vi njuta av att vara med honom till slutet på säsongen.”


Källa: Skysports.com