Inför: United – Sunderland

Säsongens näst sista hemmamatch star för dörren när nedflyttningshotade Sunderland kommer till Old Trafford för att slåss för sin överlevnad. Vi får också se Ryan Giggs i kostym igen. Bara en sån sak.

Manchester United

Manchester United

Skador
Tveksamma Rafael (hamstring), Van Persie (knä)
Avstängda
Form
V O V F F V
Position 7 | 35 | 18-6-11 | 60-40 | 60
Bästa målskytt Rooney (17)
Disciplin 61 GK, 3 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

De Gea
Jones-Ferdinand-Evans-Evra
Nani-Cleverley-Fletcher-Januzaj
Mata
Welbeck

Ryan Giggs gör sin andra match som manager för Manchester United och vill garanterat ta ännu en seger. Efter 4-0 mot Norwich är optimismen runt Old Trafford rekordhög för den här säsongen och vi kan nog vänta oss ett offensivt United igen. Det är svårt att sia om hur Giggs formerar manskapet men jag ser det gärna så som jag ställt upp det till höger. Wayne Rooney missar matchen med känningar i ljumsken och ett virus som stör vilket innebär att Juan Mata kommer in i startelvan. Spanjoren inledde på bänken senast men kom in och gjorde två mål och är given i startelvan imorgon. Han borde få Danny Welbeck framför sig då van Persie inte heller är redo. Adnan Januzaj borde vara tillbaka i laget efter en månad på bänken och det hade varit skoj att se Nani igen.

Med både Rooney och van Persie borta skulle det vara kul om Giggs tog med unge James Wilson på bänken. Wilson har varit lysande under säsongen och förtjänar en chans i a-laget.

Sunderland

Sunderland

Skador Cuellar
Tveksamma Fletcher, Sung-Yeung, Westwood
Avstängda
Form
F F F O V V
Position 17 | 35 | 8-8-19 | 37-57 | 32
Bästa målskytt Johnson (8)
Disciplin 66 GK, 7 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Mannone
Bardsley-O’Shea-Brown-Alonso
Larsson-Colback-Cattermole-Johnson
Borini-Wickham

Sunderland har vaknat till liv efter en katastrofal säsong där man legat sist i stort sett hela året. 2-2 borta mot Manchester City, 2-1 seger borta mot Chelsea och senast 4-0 hemma mot Cardiff innebär att laget helt plötsligt är över nedflyttningsstrecket. Det är således ett lag i form som kommer till Old Trafford och som har visat att man kan slå storlagen.

I laget återfinns United-hjältarna Wes Brown och John O’Shea som kommer välkomnas tillbaka med stort jubel och även gamla Unitedbacken Phil Bardsley. O’Shea och Brown har i synnerhet varit bidragande till lagets uppryckning och måste prestera igen. Sunderland har även ligans hetaste spelare, Connor Wickham, som blev utsedd till månadens spelare för april igår.  United får se upp med honom, italienaren Borini och Adam Johnson.

En höjdpunkt med matchen blir den förmodade Longsight-duellen mellan Danny Welbeck och Wes Brown. När de var yngre spelade de fotboll tillsammans på gatan, och imorgon ställs de mot varandra i Premier League. Times change.

Historik

United mot Sunderland

Totalt 138 62-36-40 239-203
Ligan 121 56-28-37 207-178
Hemma 68 39-18-11 140-75
Sista sex
V V V V F F*
Sista sex hemma
V O V V V F*
2014-01-22 (LC) United-Sunderland 2-1 [Sunderland vann 2-1 på straffar]
2014-01-07 (LC) Sunderland-United 2-1
2013-10-05 (PL) Sunderland-United 1-2

United vann på Stadium of Light i oktober efter två mål av Adnan Januzaj men åkte sedan ut mot Sunderland i ligacup-semifinalen i januari. I ligan har dock inte Sunderland vunnit på Old Trafford sedan 1968 och förhoppningsvis spricker inte också den sviten som flera andra gjort tidigare under säsongen.

Manchester United – Sunderland

Turnering: Premier League
Plats: Old Trafford, Manchester
Tid: Lördagen den 3 maj 2014, 16.00
Domare: Howard Webb
Odds: United 1,34 | Sunderland 8 | oavgjort 5
TV: Viasat Fotboll (HD), Viaplay


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS