Inför: United – Hull

Det är dags för sista hemmamatchen för säsongen och motståndet står Hull med tränare Steve Bruce för. Chansen till spel i Europa försvann i och med förlusten senast men hoppas att laget i alla fall denna gång visar att de vill ge fansen någonting att hurra över då det inte var mycket av den varan mot Sunderland.

Manchester United

Skador
Tveksamma Rafael (hamstring), Van Persie (knä)
Avstängda
Form
O V F F V O
Position 7 | 35 | 18-6-11 | 60-40 | 60 [2014-05-01]
Bästa målskytt Rooney (17)
Disciplin 61 GK, 3 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

DDG
Jones Vidic Rio Evra
Carrick Fellaini
Januzaj Mata Kagawa
Rooney

Att förutse Sir Alex Fergusons startelvor var närmare omöjligt. David Moyes följde efter och även han var flitig i att ändra sitt lag match efter match. Likaså Ryan Giggs har under sin korta tid som interim manager bjudit på ett par förvånande val av spelare i startelvan.

Återstår att se hur den kommer att se ut imorgon kväll men med matchen mot Sunderland senast i minnet borde ett par spelare inte vara med på planen. Trots att Michael Carrick inte alls har haft en imponerande säsong  har jag svårt att se honom petad från elvan, men kanske att Marouane Fellaini får en chans att visa upp sig (för sista gången) på Old Trafford? Ashley Young bör inte starta matchen och mer än så behöver inte sägas. Huruvida Robin Van Persie är helt och hållet återställd efter sin skada återstår att se och likaså gäller Rooney och därför är rollen som striker oviss i nuläget.

Hoppas att vi för näst sista gången denna säsong kan få se vårat lag spela fotboll som gläder oss under 90 minuter.

Hull City

Hull City

Skador Brady, Dudgeon, McGregor, McShane
Tveksamma
Avstängda
Form
F V V F O O
Position 13 | 35 | 10-7-18 | 36-45 | 37 [2014-05-01]
Bästa målskytt Long (4)
Disciplin 52 GK, 4 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Harper
Figueroa Bruce Davis Rosenior
Elmohamady Huddlestone Livermore Meyler
Jelavic Long

Hur motiverade är Hull? FA-cupfinal väntar runt hörnet och senast mot Aston Villa kunde laget från Birmingham vinna tämligen komfortabelt.

Att ta upp Hull till Premier League igen och att dessutom ta laget vidare till Wembley gör att Steve Bruce förtjänar mycket beröm. Två smarta drag under januarifönstret gjordes också när Shane Long och Nikica Jelavic anslöt till truppen och de har levererat just vad klubben behövde, nämligen mål.

Återstår att se om United-föredettingarna James Chester och tränarsonen Alex Bruce kommer att spela i matchen då de är in och ut ur laget med jämna mellanrum. Med största säkerhet kommer i varje fall Tom Huddlestone att spela och även om det inte inträffar ofta att hans långskott går in i mål så gäller det för United att hålla koll.

Historik

United mot Hull

Totalt 25 17-3-5 52-25
Ligan 21 14-3-4 45-23
Hemma 12 10-1-1 35-9
Sista sex
V V V V V V
Sista sex hemma
V F V V V V
2013-12-26 (PL) Hull-United 2-3
2010-01-23 (PL) United-Hull 4-0
2009-12-27 (PL) Hull-United 1-3

När lagen senast möttes på Old Trafford slutade matchen 4-0 efter samtliga mål gjorda av Wayne Rooney. Old Trafford är överlag ingen favorit bland bortaresorna för Hull då samtliga matcher i Premier League slutat med vinst för United. Återstår att se om historien upprepar sig.

Manchester United – Hull City

Turnering: Premier League
Plats: Old Trafford, Manchester
Tid: Tisdagen den 6 maj 2014, 20.45
Domare: Craig Pawson
Odds: United 1,3 | Hull 10 | oavgjort 5
TV: Viasat Fotboll (HD), Viaplay


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS