Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: United – Hull 3-1

I säsongens sista hemmamatch fick unge James Wilson inte bara göra sin debut i Premier League utan också två stycken mål. Robin Van Persie fyllde på till 3-1 och Old Trafford fick säga adjö till Nemanja Vidic och eventuellt också Ryan Giggs?

Ryan Giggs valde att ställa upp med följande lag denna tisdagskväll:

DDG
Valencia Jones Smalling Büttner
Carrick (C) Fellaini
Januzaj Kagawa Lawrence
Wilson

Bänk: Amos, Vidic, M. Keane, Mata, Giggs, Young, Van Persie

Att uppställningen skulle se annorlunda ut efter den så bleka insatsen senast mot Sunderland stod klart på förhand men åtminstone två stycken specifika val stack ut ikväll. Ynglingarna Tom Lawrence och James Wilson har imponerat i U21-laget under säsongen och belönades med sina första framträdanden i Premier League.
Noterbart var att Wayne Rooney saknades helt och hållet och likaså Rio Ferdinand och Patrice Evra.

Första halvlek

Innan matchen uppmärksammades Nemanja Vidic för sin långa karriär i klubben i och med med en gåva överlämnad från Sir Bobby Charlton. Serben startade matchen på bänken men fick ganska snabbt in i matchen klä av sig träningsoverallen och ersätta Phil Jones som tvingades utgå med skada.

Bortalaget Hull bjöd inte upp till något vidare spel i den första halvleken utan hade mestadels hela laget på egen planhalva för att göra det så svårt och kompakt för United att spela sig igenom. Detta gjorde att stora delar av första 45 befann sig bollen inom Uniteds lag som försökte passa sig igenom sin motståndare. Detta lyckades inte i någon större utsträckning även om det förekom ett par fina passningssekvenser där unge Wilson ofta kom ner och mötte boll som Kagawa och Januzaj mötte upp och försökte tråckla sig igenom. Nyss nämnda Wilson, blott 18 år, kom att få två närmast identiska lägen att göra mål efter inlägg från Januzaj och nedåt-nick från Fellaini till Wilson som andra försöket smällde in bollen distinkt bakom Jakupovic till 1-0. Vilken debut!

Vidare värt att notera från en annars relativt händelsefattig halvlek var att Fellaini, sin vana trogen, drog på sig ett till synes onödigt gult kort efter en ful förseelse på Quinn.

Andra halvlek

Steve Bruce var inte nöjd med vad han sett sitt lag prestera i första halvleken och gjorde två stycken byten direkt i andra halvleken. Sagbo och Fryatt ersatte Long/Rosenior.
Domare Craig Pawson hade inte en av sina bättre kvällar ute på fotbollsplanen då han utan att överdriva hade kunnat blåsa ett par straffar åt United. I första halvleken togs Januzaj hårt vid två tillfällen och det fortsatte i andra när två stycken handssituationer bortsågs ifrån och i matchens slutminuter stämplade David Meyler mycket fult unge Januzaj, vilket mycket väl kan rendera i avstängning i efterhand.

Efter en timmes speltid plockar Adnan upp bollen inne på egen planhalva och rusar ända in mot Hulls straffområde där Fellaini serveras ett jätteläge som belgaren missar men returen förvaltas av Wilson till 2-0. Hans och Uniteds andra mål för kvällen och det kändes som en lugn seger. Så var inte fallet några minuter senare då nyss inbytte Fryatt gör bort Carrick och skickar in 2-1 bakom De Gea. Svaret från tränare Giggs blir att byta ut Wilson mot Van Persie och några minuter senare kommer även walesaren in på planen i sin 963 match för klubben. Resterande delen av matchen handlade om att försöka få Giggs att göra mål då publiken vid varje bolltouch skrek: SHOOT! Något mål blev det inte men väl en framspelning till Van Persies 3-1 mål och en riktigt svettig räddning av Jakupovic på frispark.

Slutliga reflektioner

Rörande minuter efter matchen när Giggs tar mikrofonen och tar hand om det säsongsenliga talet från tränaren. Förutom att tacka Nemanja Vidic för sin tid i klubben sade han bland annat: ”the coming years will bring you more success and the good times will come back soon” vilket lovar gott för oss alla supportrar där ute runt om i världen.

Kommer Marouane Fellaini att spela fler matcher i den röda tröjan?