Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Giggs: Jag ville inte att det skulle ta slut

United spelade 1-1 mot Southampton i Ryan Giggs sista match som manager – åtminstone för den här gången. Efter matchen erkände Giggs att han inte ville att matchen skulle ta slut. Giggs berättade också att hans avsikt är att ta ett beslut om framtiden inom en vecka.

”Det har givetvis varit en frustrerande säsong, men jag gillade den andra halvleken. Spelarna och fansen var briljanta, och jag ville inte att det skulle ta slut,” kommenterade Giggs efter säsongens sista match.

”Southampton hade antagligen övertaget i första halvlek men då matchen gick vidare skulle det bara finnas en vinnare. Jag är väldigt stolt över spelarna idag.

”Fansen har stöttat oss genom hela säsongen och de visade det idag igen. De slutade aldrig. På spelarna och ledarnas vägnar vill jag tacka dem. De har varit briljanta den här säsongen. Givetvis har de varit lyckliga att få vinna så mycket genom åren, men det här har inte varit vårt år. Som jag har sagt förut, vi kommer att komma tillbaka större och bättre.”

Giggs var inte nöjd med att United inte fick frispark innan Southamptons mål och tycker att Juan Matas briljanta frispark är gammal skåpmat.

”Jag tyckte att Lambert träffade Nemanja med en armbåge. Jag vet inte huruvida det var avsiktligt eller inte, men jag tyckte definitivt att det var en frispark. Jag var besviken på det, men du måste fortfarande försvara dig mot det. Jag tror att om det hade hänt någon annanstans på planen hade du stoppat det för en huvudskada. Men beröm till spelarna som kom tillbaka.

”Kvaliteten på Juans frispark är briljant och det är egentligen inget nytt. Han tränar på dem, han gjorde det efter träningen igår, så det är ingen slump. Det är bara hårt arbete och övning.”

Beslut om framtiden inom en vecka

Giggs valde att inte spela sig själv idag. Det betyder att hans inhopp mot Hull i tisdags kan ha varit hans sista framträdande som spelare för United. Men det är det ingen som riktigt vet. Giggs själv säger att han kommer att fatta sitt beslut inom en vecka.

”Jag kommer att bestämma mig inom nästa vecka. Jag tror att managersituationen kommer att lösa sig i nästa vecka. Jag kommer att tänka på min egen position och vad jag kommer att göra.

”Det är beslutet jag måste fatta. Alla möjligheter är öppna för mig. Jag har varit ganska öppen med er, jag kommer att titta på allting. Jag kanske måste göra det snabbt om en ny manager anställs.”


Källor: Manutd.com, Bbc.co.uk