Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Luke Shaw klar för Manchester United

Vänsterbacken Luke Shaw är officiellt klar för Manchester United. Shaw lämnar Southampton och har skrivit på för fyra år med en option på ytterligare ett år.

Mindre än 24 timmar efter att Ander Herrera presenterades som sommarens första nyförvärv var alltså det andra nyförvärvet på plats. Luke Shaw är bara 18 år gammal men har redan hunnit göra två säsonger som ordinarie vänsterback för Southampton i Premier League. Han debuterade för Southampton redan som 16-åring då han var inhoppare i FA-cupmötet mot Millwall den 28 januari 2012. Han fick ingen ytterligare speltid den säsongen men säsongen 2012/13 etablerade han sig som ordinarie vänsterback i Premier League-nykomlingen Southampton.

Shaws senaste insats som fotbollsspelare kom då England mötte Costa Rica i VM för några dagar sedan. Det var blott hans tredje landskamp sedan debuten mot Danmark den 5 mars i år, då han ersatte Ashley Cole i halvtid.

Shaw skrev alltså på för fyra år med option på ytterligare ett år. Han rapporteras få en lön på 100 000 pund i veckan, vilket skulle göra honom till världens bäst betalda tonåring. Enligt BBC betalar United 27 miljoner pund för vänsterbacken, en summa som kan stiga till 31 miljoner pund beroende på spelarens framgångar i United. Detta gör honom till en av de dyraste tonåringarna – kanske den allra dyraste. Han blir dessutom den tredje eller fjärde dyraste försvararen någonsin, bakom David Luiz, Thiago Silva och eventuellt Rio Ferdinand.

Jag är upprymd och exalterad att gå till Manchester United. Jag har varit i Southampton sedan jag var åtta år gammal och jag vill tacka dem och deras supportrar för allting som de har gjort för mig. Jag vill fortsätta att utveckla min karriär och United är den perfekta platsen för mig att göra det. Jag ser fram emot det här nya kapitlet i mitt liv och ser också fram emot att lära mig från världsklasspelarna och världsklassledningen i klubben.
Luke Shaw

Luke är en väldigt talangfull ung vänsterback med mycket stor potential. Han har utvecklats enormt under sin tid i Southampton och har alla egenskaper för att bli en spelare av högsta klass. Jag är mycket glad över att han har gått till Manchester United då jag tror att det är den rätta klubben för honom för att fortsätta sin utveckling som en ung spelare och så småningom uppfylla sin talang.
Assisterande manager Ryan Giggs

Luke Shaw

Född: Den 12 juli 1995 i Kingston upon Thames, England
Längd/vikt: 185 cm/75 kg
Position: Vänsterback
Till United: Den 27 juni 2014, från Southampton (27 miljoner pund)
Karriär: Southampton (2011-2014, 67 matcher/0 mål), Manchester United (2014-)


Källor: Manutd.com, Bbc.co.uk