Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Luke Shaw om att vara Unitedspelare

Efter att ha presenterats som Unitedspelare fick Luke Shaw på fredagseftermiddagen göra sin första intervju som Unitedspelare, givetvis med klubbens tevekanal MUTV.

Det är en fantastisk känsla. Det har pågått ganska länge nu, jag har vetat i ett antal veckor att United var intresserade av mig. Och jag hoppades att det skulle kunna bli klart innan VM. Men det var det inte, men nu är jag äntligen här och har fått det gjort, så jag är mycket nöjd och kan inte tro att det har hänt.

Som du sa, United är den största klubben i världen, du vet, och de kommer alltid att vara det. De kommer att vara där uppe med de bästa. Jag tycker att den främsta anledningen till att jag kommer hit är att de vill vinna titlar och det vill jag också. Som en ung grabb när jag växte upp strävade jag efter att vinna titlar. Att komma till Man United, det är det de gillar att göra.”

Han är ivrig att få arbeta med Louis van Gaal och Ryan Giggs.

Väldigt ivrig. Jag har sett hur han spelar i VM. Givetvis har jag varit där, så jag har tittat på matcherna, och jag vet att han gillar att spela ett offensivt spel. Det är så jag presenterar mitt eget spel så det är något som jag ser fram emot.

Shaw har dock inte pratat med varken Giggs eller Van Gaal.

Nej, jag har inte pratat med någon av dem än.

Van Gaal gillar offensiva ytterbackar, passar det dig?

Ja, jag tycker att det är min främsta egenskap i mitt spel. Men som en ytterback måste du också försvara. Men som du sa, han gillar att spela med offensiva ytterbackar och det är något jag älskar att göra. Jag ser verkligen fram emot att arbeta under honom.

Han hade fyra Unitedspelare som lagkamrater i VM.

Ja, jag pratade med dem. De frågade mig vad som hände. För som jag sa tidigare, det var mycket diskussioner som pågick i media och så. Givetvis ville de veta vad som hände. Det var två massörer där, så jag pratade med dem också. Nej då, det var bra att lära känna dem innan jag kom hit.

Underlättar det att du känner några i laget?

Ja, massivt. Det är en viktig sak för mig. För om jag kommer hit utan att känna någon är det en tuff omgivning för en ung grabb. Att känna fyra av grabbarna kommer att vara bättre för mig.

Nu lämnar Luke Shaw Southampton, klubben som han, trots sin ringa ålder, har varit tio år i. Trots att han ser fram emot att bli Unitedspelare medger han att det känns lite vemodig att lämna Southampton.

Definitivt. De betydde allt för mig. Jag har varit där sedan jag var åtta år gammal. De har behandlat inte bara mig utan min familj med stor respekt och det kommer alltid att finnas en plats i Southampton för mig. Jag har varit där i tio år och älskat varenda stund och jag kommer att sakna det mycket.


Källa: Manutd.com