Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Alexander Buttner klar för Dynamo Moskva

Efter två år, två mål och 28 matcher är Alexander Buttners tid i Manchester United över. Vänsterbacken lämnar United för Dynamo Moskva.

Alexander Buttner

Född: Den 11 februari 1989 i Doetinchem, Holland
Längd/vikt: 174 cm/75 kg
Position: Vänsterback
Till United: Den 21 augusti 2012, från Vitesse (3,9 miljoner pund)
Lämnade United: Den 28 juni 2014, för Dynamo Moskva (4,4 miljoner pund)
Karriär: Vitesse (2008-12, 119 matcher/10 mål), Manchester United (12-14, 28/2), Dynamo Moskva (14-)

Alexander Buttner kom till United i augusti 2012 från Vitesse. Den holländska vänsterbacken rapporterades kosta 3,9 miljoner pund för United att lösa. Han debuterade i september samma år mot Wigan, då han gjorde ett mål och en assist i en match som United vann med 4-0. Sitt andra mål gjorde han i Sir Alex Fergusons sista match, då United spelade 5-5 mot West Brom.

Trots den fina debuten var Buttner aldrig riktigt nära att etablera sig som ordinarie i United. Under sin tid i klubben agerade han mestadels backup åt Patrice Evra. Buttner gjorde sin sista match för United i segern mot Hull i maj.

Totalt blev det 28 matcher i United, varav 25 från start.

Flytten till Dynamo Moskva kommer inte som någon överraskning. Den har föregåtts av en hel del spekulation och den ryska klubben meddelade övergången redan i tisdags. Då återstod några detaljer att lösa, men det är alltså avklarat nu.

Övergångssumman är inte officiell, men rapporter säger att Dynamo Moskva betalar 5,5 miljoner euro (4,4 miljoner pund), som kan öka till sju miljoner. Detta skulle i så fall innebära att United gör en vinst på Buttner.

Muss önskar Alexander Buttner lycka till i framtiden.


Källa: Manutd.com