Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

United vinner Milk Cup 2014!

United står som segrare för andra året i följd efter finalvinst över Vendee med 1-0. Cameron Borthwick-Jackson var mannen som fick avgöra matchen med sitt mål i den andra halvleken.

Manchester United – Vendee 1-0

Uniteds mål: Borthwick-Jackson (56)
United: Henderson – Reid (Scott 42), Williams, Tuanzebe, Borg – Borthwick-Jackson, Thompson – Dearnley, Gribbin, Mitchell (Warren 66) – Obi (Rashford 52)


Matcherna i Milk Cup spelas 2×35 minuter

United skapade inledningsvis de farligaste chanserna och närmast var Demetri Mitchell med en frispark som tog i ribban. Annars var det mest halvchanser i en inte så välspelad första halvlek.

United försökte trycka på ännu mer i den andra halvleken men det var två trötta lag som möttes. United bytte in Marcus Rashford, trots att denne varit skadad. Men det visade sig ge effekt på laget då Mitchell kom loss på kanten och slog ett inlägg som letade sig fram till Borthwick-Jackson som stötte in 1-0 från nära håll.

Vendee flyttade upp manskapet men United hade god kontroll på det hela och tillät bara fransmännen att skapa halvchanser. United tog därmed hem cupen för sjätte gången och mittfältaren Jordan Thompson blev dessutom vald till turneringens bäste spelare.

”Jag tyckte båda lagen såg trötta ut”, sa Unitedtränaren Paul McGuinness efter matchen.

”Det var slutet på en lång vecka och det var svårt att få i gång någon energi. De låg djupt med laget och vi gav bort många bollar med slarviga passningar.”

”Vi hade en eller två moment, det var en fantastisk frispark som träffade ribban, men vi var inte riktigt på topp idag. Målet var väldigt fint och vi är nöjda med att ha vunnit matchen även om insatsen inte var den bästa.”


Källa: www.manutd.com