Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

United mästare i MSC!

United tar en försäsongstrippel efter att ha besegrat lillebror Manchester city i finalen av Manchester Senior Cup. James Wilson stod för alla Uniteds mål i 4-1 segern.

city var faktiskt det bättre laget under stora delar av den första halvleken och det var inte helt ologiskt när man tog ledningen efter cirka 15 minuter. United hade det svårt men i halvlekens sista minut tog James Wilson bollen, och från mittplan drev han förbi flera spelare på egen hand innan han trängd avslutade med högern vid bortre stolpen.

United gjorde två byten i halvtid och såg betydligt mycket bättre ut. Men det var James Wilsons dag idag också, och han var snabb med att ge United ledningen tidigt i den andra halvleken när han kyligt placerade in bollen efter en fin djupledspass från Andreas Pereira. 3-1 kom kvarten senare när han fri med målvakten, lite från kanten, satte bollen via målvaktens ben och in. Men Wilson var inte färdig där och han kunde enkelt sätta fyran efter ännu ett friläge där han visade kyla. Wilson byttes sedan ut med några minuter kvar av matchen till cityspelarnas stora glädje.

Det blev till slut en komfortabel seger för United, men James Wilson var naturligtvis den stora skillnaden. Försvararna hänger helt enkelt inte med honom när han accelererar och med hans kyla så är det i stort sett mål vid varje läge. Det är lite oklart vad som egentligen kommer att hända med Wilson den här säsongen då United har färre matcher. Jag kan tänka mig att många lag står i kö för att få honom på lån men samtidigt skulle han passa bra in i Louis van Gaals spelsystem med två strikers.

Manchester United – Manchester city 4-1 (1-1)

Uniteds mål: James Wilson (45, 52, 67, 82)
United: J.Pereira – Vermijl, Thorpe, McNair, Varela (C.Evans 46) – Janko, Pearson, Rothwell (Harrop 46), A.Pereira, Lawrence – Wilson (Willock 88)

Res med oss till Manchester!