Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: MK Dons – Manchester United

Vi hinner knappt tänka över eller smälta det frustrerande resultatet senast uppe på Stadium of Light förrens det är dags för ännu en match. Tisdagskvällens motståndare är MK Dons i omgång två av Capital One Cup. Hur Van Gaal kommer att ställa upp laget är ovisst, att ge unga chansen alternativt ett ordinarie lag återstår att se.

Manchester United

Louis Van Gaal har efter en positiv försäsong inte fått den start i Premier League, på sitt uppdrag som tränare för ett sargat United, som han och alla vi hade önskat. Spelet har inte alls imponerat mot Swansea eller nu senast mot Sunderland och skadorna fortsätter att rada upp sig, nu senast fick Chris Smalling kliva av redan i första halvleken. Van Gaal har varit tydlig i att detta kommer att ta tid och förhoppningsvis kommer skadorna att komma i färre utsträckning. En positiv insats imorgon, starter för ett par unga killar att visa framfötterna och vidare avancemang önskar undertecknad.

Att spekulera kring hur startelvan kommer att se ut är en smärre omöjlighet med tanke på att vi inte vet hur Van Gaal tänker kring cuper, skadeläget i truppen samt om vissa spelare får en sista chans eller redan är klara att lämna.
Danny Welbeck, Shinji Kagawa och Chicharito är alla tre ryktade att lämna klubben innan transferfönstret stänger och det är därför osäkert om de startar eller kommer att vara involverade imorgonkväll. Det vore väldigt roligt att se James Wilson få en möjlighet i a-laget då denne har imponerat något oerhört i sina insatser för reservlaget.

Möjlig startelva (3-4-1-2): Amos – Blackett, Evans, Keane, – Valencia, Fletcher, Cleverley, James – Kagawa – Januzaj, Wilson

Milton Keynes Dons

När MK Dons skall behandlas är det ofrånkomligt att tänka på deras historia och vad som hände med klassiska Wimbledon F.C. Kortfattat startades fotbollsklubben MK Dons år 2004 efter att personer högt uppsatta menade att Wimbledons potential inte var tillräcklig i området och flyttade därför helt sonika klubben till Milton Keynes och tog över Wimbledons plats i ligasystemet.
Det (förfärliga) beslutet gjorde att supportrar istället valde att starta en ny förening vid namn AFC Wimbledon, likt FC United i samband med Glazer, och deras klättring från botten av de engelska seriesystemet har gjort att de nu befinner sig i League Two.

MK Dons befinner sig i League One och har startat säsongen på ett godkänt sätt med två vinster, en oavgjord/förlust på fyra matcher. Sedan fyra år tillbaka är Karl Robinson tränare för laget och värt att notera är att MK Dons slog ut just AFC Wimbledon i ett minst sagt speciellt möte i föregående omgång med 3-1.

Möjlig startelva (4-4-2): McLoughlin – Baldock, McFadzean, Kay, Lewington – Powell, Potter, Alli, Reeves – Bowditch, Grigg 

Historik

Klubbarna har ej möts tidigare men en viss koppling till United finns hos MK Dons i och med Paul Ince som hade en lyckosam period vid rodret under ett par år samt Luke Chadwick som spelade över 200 matcher för klubben.

Matchinformation

Milton Keynes Dons
Manchester United
Turnering: Football League Cup, omgång 2
Tid: Tisdagen den 26 augusti 2014, 21.00
Plats: Stadium mk, Milton Keynes
Domare: Stuart Attwell
Teve: TV10, Viaplay

Manchester United

Skador Carrick (vrist, september/oktober), Evans (ben, inget datum), Fellaini (fot, inget datum), Herrera (fot, inget datum), Lingard (skadad, inget datum), Shaw (hamstring, mitten september), Smalling (ljumske, inget datum)
Tveksamma Anderson (vad), Rafael (ljumske), Rojo (arbetstillstånd)
Avstängda
Position 13:e | 0-1-1 | 2-3 | 1
Bästa målskytt Rooney, Mata (1)
Disciplin 4 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
O24/8Sunderland(B, PL)1-1
F16/8Swansea(H, PL)1-2
V12/8Valencia(H, TR)2-1
V5/8Liverpool(N, TR)3-1
V2/8Real Madrid(N, TR)3-1
O30/7Inter(N, TR)0-0[1]
[1] United vann 5-3 på straffar.

Milton Keynes Dons

Skador Martin (höft), Hodson (vrist)
Tveksamma
Avstängda
Position 7:a | 2-1-1 | 7-5 | 7
Bästa målskytt McFadzean, Powell, Afobe, Grigg, Alli (1)
Disciplin 9 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
O23/8Coventry(H, L1)0-0
V19/8Chesterfield(B, L1)1-0
F16/8Peterborough(B, L1)2-3
V12/8AFC Wimbledon(H, LC)3-1
V9/8Gillingham(H, L1)4-2
F5/8Leighton Town(B, TR)1-2

United mot MK Dons

Totalt Inga tidigare möten

Domare: Stuart Attwell

M
2014/15411010
2013/1436105276
Data primärt via Muss.se, Physioroom.com (motståndarnas skador), Whoscored.com (aktuell statistik), Stretfordend.co.uk (historik), Transfermarkt.de (domarstatistik).

Allt om matchen »