Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Q&A med Angel Di Maria

Angel Di Maria har gett sin första intervju som Unitedspelare, självklart i klubbens egen tevekanal MUTV.

Välkommen till Manchester United!
Jag skulle vilja säga tack för att ha skrivit på för Manchester United. Det är verkligen en glädje att skriva på för Manchester United. Jag är väldigt glad att vara här i Manchester United.

När jag var ung i Argentina brukade jag titta på Premier League och jag drogs till Manchester United. Så jag tänkte alltid att det skulle vara en bra klubb att komma till.

Ser du fram emot att jobba med Van Gaal?
Väldigt mycket, jag ser fram emot att jobba med Louis van Gaal, han är en väldigt bra manager. Han gjorde det väldigt bra med Holland i VM och jag ser verkligen fram emot att arbeta med honom.

Var det ett svårt beslut att lämna Real Madrid?
När jag tittade på Manchester United ville jag verkligen komma och spela för Manchester United och sedan började saker liksom röra sig. Jag fick reda på att Manchester United var intresserade av mig och därefter gick det väldigt snabbt. Jag är väldigt glad att vara här.

Vad vill du uppnå i United?
Jag vill uppnå stora saker med Manchester United och jag vill vinna många troféer med dem. Och ett av målen är att komma tillbaka till Champions League.

Vad är din bästa position?
Jag gillar att spela anfallare, i offensiva positioner, men på slutet har jag spelat mittfältare på vänsterkanten och jag kände mig ganska bekväm där. Och jag tror att jag kommer att spela i samma roll här i Man United.

Ser du fram emot att spela på Old Trafford?
Jag ser fram emot att spela för Manchester United på Old Trafford. När jag spelade här med Real Madrid blev jag skadad väldigt tidigt i matchen och jag var besviken på det. Men nu har jag möjligheten att verkligen spela på Old Trafford och jag ser fram emot det.

Hjälper det att många spelare i truppen pratar spanska?
Ja, det är en stor hjälp eftersom jag inte pratar engelska för närvarande, så att ha folk som pratar spanska hjälper mig mycket. Och det kan hjälpa mig i det här skedet. Och jag hoppas att jag ska lära mig engelska väldigt, väldigt snabbt och bli van med staden väldigt snabbt.

Blir debuten mot Burnley på lördag?
Jag måste träna under Van Gaal och ser fram emot att arbeta med honom och vara tillgänglig för honom. När han behöver mig är jag redo.

Har du något meddelande till Uniteds supportrar?
Jag är väldigt glad för supportrarna till Manchester eftersom jag har fått många meddelanden på sociala medier, framför allt till min fru, med stöd från Manchester Uniteds supportrar, som har bett min fru komma till Manchester och att jag ska spela för Manchester United. Så jag är väldigt tacksam mot dem.


Källa: MUTV