Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Q&A med Daley Blind

Daley Blind har gett sin första intervju som Unitedspelare, givetvis med MUTV.

Daley, hur känns det att vara i Manchester United?
Det känns väldigt bra och jag är väldigt uppspelt på att starta. Jag är glad att vara här.

Har det varit 24 hektiska timmar?
Ja, det har varit väldigt hektiskt. Allting har gått så fort, så jag hade egentligen inte tid att tänka på det hela. Men som jag sa, jag är väldigt glad att vara här.

Vad är dina erfarenheter av Manchester United från utsidan?
United är en av de största klubbarna i världen. Om du tittar på deras historia har de vunnit massor av titlar och de har haft spelare som varit här hela sin karriär, som Ryan Giggs och Paul Scholes. Det är de spelarna alla känner till och jag är en stor fan av dem. Det är nu en dröm att komma och spela för Manchester United och jag är väldigt glad att jag har den här chansen.

Du känner givetvis Louis van Gaal väldigt bra…
Ja, jag känner honom väldigt bra från Hollands landslag och det var väldigt trevligt att jobba med honom. Jag ser fram emot att göra det här.

Hur var VM?
Det var verkligen en enastående erfarenhet att spela i ett VM, som har så stor påverkan i världen. Vi hade ett väldigt bra lag med managern och truppen och det var som en familj. Det var väldigt bra att vara en del av det.

Managern måste vara en stor anledning till att du ville komma till United?
Ja, han har satt sin tillit till mig och det känns väldigt bra för mig.

Vad är det bästa med att spela under Louis van Gaal?
Han förväntar sig att allting ska vara 100 procent, varje dag på träning och i matcher och alla vill prestera det för honom och också för dig själv. Det är en av de största styrkorna hos managern.

Hur känns det att lämna din barndomsklubb Ajax för en storklubb som United?
Det är lite galet! Jag var hos Ajax som sjuåring, vilket känns som en livstid. Men nu är jag 24 och jag tycker att det är en bra flytt att göra och en chans som den här kanske aldrig kommer igen. Ajax gav mig allting som jag behövde för att vara en spelare i ungdomsakademin och sedan a-laget och jag är väldigt glad att jag var där en sådan lång tid. Och det var de som hjälpte mig att komma hit.

Vad har du lärt dig under 17 år i Ajax?
Det är antagligen för mycket att säga, eftersom du lär dig varje år. I ungdomsakademin och sedan a-laget och du får erfarenhet från ligan, Champions League, cuperna och från alla svåra matcher du har mot stora rivaler. Och sedan hade jag VM den här sommaren, så jag har upplevt och lärt mig mycket de senaste åren.

Du slog passningen till Robin van Persies fantastiska nickmål i VM…
Ja, det var ett riktigt bra mål! Robin är en fantastisk person och han hjälpte mig verkligen i VM. Jag ser fram emot att jobba med honom igen.

Vad ser du fram mest mot att vara en Manchester United-spelare?
Jag ser bara fram emot matcherna och att spela på arenan inför supportrarna. Jag har varit här en gång innan med Ajax för en Europa League-match och det var riktigt trevligt att spela på en sådan arena.

Till slut, vad tycker du om träningsanläggningen?
Den är riktigt stor och allting ser riktigt bra ut. Allting är lite större än i Ajax men det är därför det är en av de största klubbarna i världen.


Källa: Manutd.com