Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen: EM-kvalet inleds

Vi får vänta på att se nyförvärven i aktion, först ska ett landslagsuppehåll avklaras. Som vanligt är det många Unitedspelare som är involverade. I Europa inleds EM-kvalet, medan de sydamerikanska lagen bara har träningsmatcher.

Efter en mycket hektisk tid innan transferfönstret stängde går vi nu mot förmodat lugnar tider. I den här artikeln går vi igenom de spelare som är iväg på landslagsuppdrag. Sedan återkommer vi med en sammanfattning av hur det gick i mitten på nästa vecka. Tills dess tar vi upp det mest intressanta i nyhetsbörsen.

Det som är positivt är att Radamel Falcao, Angel Di Maria och Marcos Rojo ser ut kunna rapportera till Carrington för träning redan i slutet av den här veckan. Louis van Gaal får alltså tid på sig att arbeta med de nya.

A-landslag

Totalt är det elva spelare som är iväg med olika a-landslag.

England: Jones och Rooney

United har endast två spelare i den engelska landslagstruppen den här gången, Wayne Rooney och Phil Jones. Detta sedan Danny Welbeck lämnat United. Rooney är som bekant ny landslagskapten.

England möter Norge ikväll i en träningslandskamp och ställs sedan mot Schweiz på bortaplan i EM-kval på måndag.

Argentina: Di Maria och Rojo

Argentina ställs mot Tyskland i Düsseldorf i en repris på VM-finalen ikväll. Angel Di Maria och Marcos Rojo är förstås med i truppen. Därefter är Argentina spellediga. Di Maria lär ansluta till Carrington medan Rojo förhoppningsvis ska få klart med sitt arbetstillstånd.

Skottland: Darren Fletcher

Darren Fletcher är med i den skotska truppen. Skottland har en match, då man möter Tyskland i EM-kval på bortaplan på söndag.

Belgien: Januzaj

Marouane Fellaini är skadad vilket betyder att Adnan Januzaj är ensam Unitedspelare i den belgiska truppen. Laget möter Australien på hemmaplan imorgon kväll. Laget skulle också ha mött Israel i EM-kval men den matchen har blivit uppskjuten.

Colombia: Falcao

Colombia åker till USA för att spela mot Brasilien natten mellan fredag och lördag. Radamel Falcao är förstås med i truppen och kombinerar landslagsuppdraget med ett besök på den brittiska ambassaden i Miami i hopp om att snabba på proceduren med att fixa arbetstillstånd.

Ecuador: Valencia

Ecuador har den dåliga smaken att spela två träningsmatcher under landslagsuppehållet. Först mot Bolivia på lördag kväll och sedan mot Brasilien natten mellan tisdag och onsdag nästa vecka. Båda matcherna i USA. Antonio Valencia lär således återvända jetlaggad till Manchester på onsdag kväll eller torsdag.

Holland: Blind och Van Persie

Holland träningsspelar mot Italien på bortaplan på torsdag kväll och möter sedan Tjeckien, också på bortaplan, i EM-kval på tisdag. United har två representanter i truppen i Daley Blind och Robin van Persie.

Spanien: De Gea

David de Gea är ensam Unitedspelare i den spanska truppen, då varken Ander Herrera eller Juan Mata platsar. Iker Casillas är bisarrt nog fortfarande med i truppen och De Gea får också tampas med Kiko Casilla om speltid. Träningsmatch mot Frankrike på bortaplan imorgon och EM-kval hemma mot Makedonien på måndag väntar.

Ungdomslandslag

I tillägg har United förstås en hel del spelare på uppdrag i olika ungdomslandslag. Förhoppningsvis fick vi med alla här, men det är möjligt att någon har missats.

England U21: Tyler Blackett och M Keane

Englands U21-landslag möter Litauen på fredag och Moldavien på tisdag, båda matcherna på bortaplan och båda i EM-kvalet, då den första fasen avslutas. England har redan säkrat gruppsegern med sju segrar och en oavgjord. Matcherna kan därför ses som träningsmatcher inför playoff, som avgör vilka lag som går till U21-EM 2015.

Tyler Blackett får sin första chans på den här nivån.

England U20: Harrop och Pearson

Englands U20-landslag möter Rumänien på hemmaplan på fredag. James Wilson var med i den ursprungliga truppen men det verkar som att han har lämnat återbud på grund av skada. Josh Harrop och Ben Pearson är istället Uniteds representanter. Båda har kallats upp i efterhand.

England U18: Mitchell

Demetri Mitchell är med i Englands U18-landslag. Dubbelmöte med Holland väntar, med matcher idag och på fredag, båda i Manchesterområdet (Leigh Sports Village idag, Gigg Lane i Bury på fredag)

England U17: Gribbin

Callum Gribbin var ensam Unitedrepresentant då Englands U17-landslag spelade 1-1 mot Tjeckien, förlorade med 2-1 mot Portugal och vann med 4-3 mot Italien i en turnering i förra veckan.

Övriga spelare

Rafael da Silva, Luke Shaw, Jonny Evans, Juan Mata, Chris Smalling, Anders Lindegaard, Michael Carrick, Ashley Young, Ander Herrera, Anderson och Marouane Fellaini är hemma, för att de är skadade eller inte platsar.

Utlånade spelare noteras inte i sammanställningen.


Källor: Manutd.com, Thefa.com, Soccerway.com, Uefa.com

Res med oss till Manchester!