Spelarbetyg: Manchester United – West Ham

Embed from Getty Images

Manchester United tog säsongens andra segern i lördagens hemmamatch mot West Ham och därmed en liten revansch efter debaclet i Leicester. Rooney och van Persie nätade för United men Sakho reducerade och efter att Rooney blivit utvisad med 30 minuter kvar så pressade West Ham för en kvittering. United kunde dock hålla undan och återfinns numera på en sjunde plats i tabellen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea 6
Stod för ett tveksamt ingripande vid det insläppta målet men vägde upp för det genom ett par kompetenta ingripanden.
Rafael 6,5
En assist. Startade mycket lovande och assiterade mycket fint till Rooneys 1-0. De offensiva räderna uteblev dock efter ungefär 20 minuter. Många av gästernas farligheter i den andra halvleken startade på Rafa´s högerkant.
Patrick McNair 6,5
Debutanten såg ungefär lika valpig ut i inledningen som man hade kunnat förvänta sig. Spelade dock upp sig och under den sista halvan av den andra halvleken såg det riktigt bra ut. Undan-nickningen mot slutet av matchen (ni vet vilken jag menar) är riktigt, riktigt vass. Med beröm godkänd.
Marcos Rojo 5,5
Var den stabile av de två mittbackarna i inledningen men i den andra halvleken så hade han seriösa problem med att hålla koll på Sakho. Detta hade mycket väl kunnat rendera i minst ett baklängesmål, men en kombination av oskärpa hos Sakho och skicklighet av De Gea räddade honom.
Luke Shaw 6
Gjorde ett par misstag i den andra halvleken, men på det stora hela får han godkänt med tanke på att han torde lida av viss ringrost.
Ander Hererra 6,5
Varnad. Utbytt 74´. Var, liksom de flesta andra, som bäst första 30. Involverad i förspelet till 2-0-målet genom att, mycket snyggt, tackla fram bollen till Falcao innan denne frispelade van Persie. Tappade något i andra och byttes ut med kvarten kvar.
Daley Blind 7
Börjar bli en av undertecknads absoluta favoriter. Involverad så väl i presspelet som i uppgifterna att städa framför baklinjen samt i uppspelsfasen (så länge denna fungerade). Väldigt allround spelare som kommer att bli enorm tillgång under året.
Angel Di Maria 6
Utbytt 90+4´. Var inledningsvis alert och hotade genom ett par avslut mot mål. Föll därefter ut ur matchen. Skötte sina defensiva uppgifter på ett bra sätt, men vi förväntar oss mer av vår allra skickligaste kreatör.
Wayne Rooney 5
Ett mål. Utvisad. Noterades för ett riktigt klassmål och var het. Lite för het skulle det visa sig när han helt sonika sparkade ner Downing istället för att ta ett taktiskt gult kort som han borde ha gjort. I min bok så spelar det ingen roll hur bra man är i spelet om man avslutar matchen på ett sådant sätt, särskilt om man ska föreställa lagets kapten, och därför blir Wazza underkänd.
RadamelFalcao 6,5
En assist. Utbytt 65´. Visade att han inte bara är en målskytt av hög rang (när kommer första baljan?) utan att han kan spela fram också. Är dessutom användbar som target då han är mycket duktig på att hålla i bollen trots hård bevakning.
Robin van Persie 6,5
Ett mål. Visade klass i samband med sitt mål, men var i övrigt alldeles för anonym för att göra sig förtjänt av ett betyg högre upp på skalan.
Darren Fletcher n/a
Inbytt 65´. Byttes in för att stabilisera upp mittfältet och gjorde väl vad han skulle
Antonio Valencia n/a
Inbytt 74´.. Se ovanstående.
Tom Thorpe n/a
Inbytt 90+4´.. Fick debutera, dock endast för att slösa tid under tillägstiden.

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS