Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: West Brom – United

Segersviten på två matcher fick ett slut på the Hawthorns igår kväll efter 2-2 mot West Bromwich där ett sent mål av Daley Blind räddade United. Här följer spelarbetygen från matchen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Startelvan

David de Gea
6

Inget att göra på de två målen där båda är högklassiga avslut. Det kom inga andra skott än de två. Bra med fötterna.

Rafael
6

Gör det bra på sin kant i vanlig ordning och fyllde på offensivt också. Involverad i 2-2 då det är hans inlägg som hamnar hos Blind. Upphävde offsiden på målet, vilket är dåligt men i stort ändå en godkänd insats.

Phil Jones
6

Okej comeback, men blev för het vid 2-2. Måste tima den pressen helt rätt i det läget, men gick bort sig lite grann och Berahino rann igenom. Funkade annars bra med Rojo.

Marcos Rojo
7

Fortsätter att övertyga som mittback. Felfri när han får försvara rättvänd, men har en tendens att se lite arrogant och okoncentrerad ut. Stora test väntar (Costa, Agüero).

Luke Shaw
6

Svår att bedöma. Försvarar alltid bra i 1 mot 1-situationer, men kom samtidigt lite fel i positionsspelet ibland. För snäll vid 1-0 målet, men spelade upp sig. Bra samarbete med Di Maria stundtals.

Daley Blind
7

Uniteds bäste. Sätter tonen för Uniteds passningsspel och är enormt viktig defensivt också. Mycket fint mål också. Har kommit in i laget bra, men kommer ställas på prov under matcherna som kommer.

Ander Herrera
5,5

Ut i halvtid. Definitivt hämmad av skadan, och lyckades inte lika bra som tidigare. Inte alls dålig, men har satt en hög standard för sig själv. Borde ändå bli en nyckelspelare nästa helg.

Juan Mata
5,5

Ut i 72:a. Ny, ovan position längre ner i planen som inte såg ut att passa honom. Okej i första men kroknade efter paus. Har svårt att sätta sin prägel på matcher vilket är synd då han är en ljuvlig spelare i sina bästa stunder.

Adnan Januzaj
5,5

Jag är en av de som kraftigt har uttrckt mitt missnöje med belgarens bristande speltid, men den här prestationen får inte LvG att skriva ner Adnan i Chelsea-elvan redan idag. Rostig, och det var hans första start sedan VM, men kan så mycket bättre. Låg ända bakom en del farligheter, men saknar självförtroende.

Angel Di Maria
7

Ut i 75:e. Uniteds bästa offensiva spelare som vanligt och hade en till assist idag. Inläggen håller extremt hög kvalité men bristen på spelare som verkligen attackerar inläggen hämmar United. Kunde inte spela hela matchen igår heller och det börjar bli ett bekymmer.

Robin van Persie
5

Inte i närheten av den spelare som var med och vann ligan åt United 2013. Dålig form hela hösten men får fortsatt förtroende ändå. När petas han?

Inhoppare

Marouane Fellaini
7

In i halvtid. Fick spela i en mer framskjuten roll vilket innebar att Di Maria äntligen fick någon att slå inlägg mot. Riktigt fint mål, hans första i United, och enkelt att se hur mycket frustraion som släpptes ut. Efter att Falcao kom in fick han spela längre ner, och då såg det ut som ifjol. Men, bra åtminstone.

Falcao
n/a

In i 72:a. Spelade för kort tid för att betygsättas rättvist, men bidrog med energi och en vilja att slåss om varje boll som saknades hos van Persie. Inblandad i kvitteringen på just detta sätt. Måste få starta mot Chelsea.

Ashley Young
n/a

In i 75:e. Spelade för kort tid för att betygsättas.