Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: United – Crystal Palace

Äntligen tre poäng för United. Förvisso ett försvagat Crystal Palace, men man måste ju börja någon stans. Mata byttes in och stod för matchens enda mål, ett mål som betydde mycket för honom.

Fokus inför matchen var backlinjen, där Paddy McNair och Daley Blind fick chansen och bildade den elfte backparet under van Gaal. Matchen var rätt långsam och stundvis tråkig med fåtal chanser, men Mata kom in och avgjorde matchen med ett fint skott två meter utanför straffområdet.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea
6

Han gör det bra, de Gea, även om han inte har allt för mycket att ta hand om idag. Det är egentligen en riktig chans som Crystal Palace får, från Campbells sida, där han behöver ingripa och där var han inte riktigt med ändå. Chansen kan dock inte skyllas på David då det är mittbacksparet som går bort sig.

Antonio Valencia
5

Varnad. Känns fortfarande som ett stort ”no, no”. Får inte spelet att fungera offensivt med varken Januzaj eller Mata och defensivt blir det för simpla missar. Vi kommer nog aldrig att få se en Valencia i 11/12-form igen.

Paddy McNair
6,5

Utbytt 90+1. Stabil back trots ringa ålder. En kommunikationsmiss med Blind som kunde ha varit nästintill fatal, då Campbell kommer fri. I övrigt med i spelet, och var sånär på att stå för en assist efter att ha tagit den långa löpningen och passat till Rooney.

Daley Blind
6,5

Helt okej insats från Blind. Var med uppåt och höll tätt allt som oftast. Ovanstående kommunikationsmiss med McNair är det enda riktigt negativa annars. Nu var motståndet Crystal Palace, hade inte varit säker på om Blind lyckats på samma sätt mot ett bättre lag.

Luke Shaw
7,5

Jag börjar gilla detta. Shaw ser inte ut att vara i dålig form alls, och står i denna matchen för mycket i Uniteds offensiv när han tar löpningarna på vänsterkanten. Ibland är samspelet med di María dock lite knackigt, något som man behöver träna på. Höll på att bli målskytt efter en imponerande offensiv insats, men även stabil defensivt.

Michael Carrick
6,5

Carrick skötte sitt jobb på ett bra sätt idag. Lite segt på innermittfältet med Fellaini ibland, då båda har en liknande spelstil. Carrick täckte hela tiden backar som gick på offensiva räder, och gick på slutet även ner som mittback.

Marouane Fellaini
5,5

Det går lite för trögt för Fellini idag. Passningsspelet ger ingen direkt uppbyggnad av spelet och mestadels sidled. Höll dock på att göra ett mål på nick, som räddades på mållinjen, men annars vill det sig inte riktigt. Hoppas på en förbättring mot Arsenal.

Adnan Januzaj
5

Utbytt 63. Det var inte Adnans match det här, helt klart. Började lovande med ett skott som gick precis över krysset, men sedan slutade det med att han inte hittade varken positioner eller spelare särskilt bra. Vill nog lite för mycket ibland, måste spela lite mer säkra alternativ.

Wayne Rooney
5

Jag vill absolut se Rooney ge mer. Han har varit mållös hur länge nu? Fem matcher i rad, och idag bidrog han inte mycket till spelet heller. Surar mest över egna missade chanser. Vill se en högre arbetskapacitet och ett lite mer jävlar anamma!

Angel Di Maria
6

Utbytt 71. Karln har tappat lite i löpningar och kvalitet de senaste matcherna, och denna var inget undantag. Lojt när det väl gäller oftast, som frisparkar och hörnor. Hittar han och Shaw varandra oftare så kommer det nog att bli bra i framtiden.

Robin van Persie
5,5

Van Persie är fortfarande lite i sin egna lilla värld. Började okej när han bäddade upp för Januzajs skottläge, men försvinner rätt snabbt ur matchen. Killen behöver nog mål och självförtroende för att kunna spela upp sig.

Juan Mata
7

Inbytt 63. När Mata kom in var det även något som påverkade resterande lag positivt. Lite mer rörlig än Januzaj och är mer involverad i det totala spelet mer. Att han krönte insatsen med ett fint mål är inget vi klagar på heller!

James Wilson
n/a

Inbytt 71. Spelar för kort tid för att bedömas. Har energi och sköter sitt jobb på ett bra sätt. Flera lägen där han har otur och inte får med sig bollen riktigt, men jag skulle vilja se Wilson från start nu.

Darren Fletcher
n/a

Inbytt 90+1. Spelar för kort tid för att bedömas. Fletcher han inte påverka matchen något märkbart innan den blåstes av.