Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen: EM-kvalet fortsätter

Det är återigen landslagsuppehåll. Som vanligt innebär det att ett gäng Unitedspelare är på uppdrag i diverse olika landslag.

Hösten har sina mörka sidor. Jag tänker då inte på att solen gömmer sig utan på de ständigt återkommande, ovälkomna, landslagsuppehållen och den associerade skaderisken. Den här gången har vi redan noterat problem då Michael Carrick och Robin van Persie rapporteras ha skadeproblem.

A-landslag

Totalt är det tolv Unitedspelare som är på uppdrag med sina respektive a-landslag.

Argentina (Di Maria)

Tack och lov blir det ingen långresa för Angel Di Maria den här gången. Argentina har två träningsmatcher på programmet, båda spelas dock i England. Di Maria är ensam Unitedspelare i truppen då Marcos Rojo är skadad.

Ikväll ställs Argentina mot Kroatien på Upton Park. Mer intressant, med Unitedögon, är dock matchen mot Portugal på tisdag – den spelas nämligen på Old Trafford. Därmed blir det också hemkomst för utlånade Nani och även Cristiano Ronaldo.

Belgien (Fellaini, Januzaj)

Belgien har träningsmatch mot Island på hemmaplan ikväll. Därefter väntar EM-kval mot gruppledaren Wales på söndag, även den matchen i Belgien.

Marouane Fellaini och Adnan Januzaj är som vanligt med i den belgiska truppen. Fellaini var precis tillbaka efter skada senast och fick då nöja sig med inhopp. Den här gången lär han dock hoppas på att vara tillbaka i startelvan.

Januzaj brukar inte få så mycket speltid, men han borde åtminstone vara aktuell för spel mot Island. Förbundskapten Marc Wilmots gillar dock inte hur Louis van Gaal använder sig av Januzaj:

Jag såg de två matcherna han spelade med Antonio Valencia bakom honom. Van Gaal bad honom stå nära sidlinjen. Jag ber om det exakt motsatta, att han kommer in. Jag vill att han ska komma på sin vänsterfot från höger för att ge den bollen eller skjuta på mål.

England (Carrick, Rooney, Shaw, Smalling)

Wayne Rooney var ensam Unitedspelare i den engelska truppen senast det begav sig. Nu är mer normal service återinförd och Rooney får sällskap av Michael Carrick, Luke Shaw och Chris Smalling i truppen.

England tar emot Slovenien i EM-kvalet på lördag och lär då sikta på den fjärde raka segern. Avancemang till EM får ses som en formalitet. England åker sedan till Skottland för en prestigelös träningslandskamp på tisdag.

Rooney är ju kapten i England och förstås given i startelvan. Shaw lär vara reserv till Baines och Smalling lär få en chans att studera Jagielkas exemplariska försvarsspel.

Det är aningen överraskande att Carrick så snabbt tog sig in i truppen, med tanke på att han inte fick plats i VM-truppen i somras. Han borde vara aktuell för en startplats, annars är det ju fullständigt meningslöst att ta ut honom. Ingen gynnas av att Carrick sitter på den engelska bänken.

Samtidigt som jag skriver detta kommer dock rapporter om att Carrick ska undersökas på grund av ljumskproblem.

Holland (Blind, Van Persie)

Holland har träningslandskamp mot Mexiko på hemmaplan ikväll och har sedan hemmamatch mot Lettland i EM-kvalet på söndag.

Robin van Persie har skadeproblem och förväntas stå över matchen mot Javier Hernandez Mexiko. Det spekuleras dock i att Daley Blind ska lämna sin vänsterbacksplats och istället testas på mittfältet.

Mot Lettland förväntas Van Persie vara tillbaka i spel och det är en match där Holland är desperat behov av seger.

Nordirland (McNair)

Paddy McNair är för första gången med i den nordirländska a-landslagstruppen. Nordirland har bara en match på programmet, EM-kval i Rumänien på fredag. Nordirland har fått en drömstart på kvalet och vid seger kommer man att ha fem poäng ner till tvåan i gruppen.

Vi får väl gissa att McNairs chanser till a-landslagsdebut är små, även om Nordirland saknar Jonny Evans. Men en liten chans bör han ändå ha.

Skottland (Fletcher)

Darren Fletcher fick nöja sig med ett inhopp under det senaste landslagsuppehållet och då han har fått sparsamt med speltid efter det lär han få fortsätta på bänken. Skottland tar emot Irland i EM-kval på fredag och har sedan en träningslandskamp mot England på tisdag.

Spanien (De Gea)

David de Gea lär hoppas att han ska få förnyat förtroende som förstamålvakt i landslaget, även om förbundskapten Vicente del Bosque har indikerat att han kommer att varva mellan De Gea och Iker Casillas. Spanien har två hemmamatcher, EM-kval mot Vitryssland på lördag och träningsmatch mot Tyskland på tisdag.

Ungdomslandslag

Som vanligt är det svårare att hålla koll på spelarna i de olika ungdomslandslagen. Men några av spelarna har vi i alla fall koll på.

England U21 (M Keane)

Michael Keane är ensam Unitedspelare i den engelska U21-truppen. Måhända får han äntligen chansen att testa gräset på sin tillfälliga hemmaplan Turf Moor, då England tar emot Portugal just där imorgon. England åker sedan till Frankrike för match på måndag.

England U20 (Harrop, Wilson)

Josh Harrop och James Wilson är Uniteds representanter i det engelska U20-landslaget den här gången (Ben Pearson och Joe Rothwell brukar ju också vara med i diskussionen). England har hemmamatch mot Kanada ikväll och bortamatch mot Portugal på måndag.

England U18 (Rashford)

Marcus Rashford var inte med i den ursprungliga U18-truppen men kallades in i efterhand. England spelar två matcher, på lördag och måndag, mot Polen i Polen.

Övriga spelare

Antonio Valencias landslagspaus verkar fortsätta. Spanjorerna Ander Herrera och Juan Mata samt målvakterna Ben Amos och Anders Lindegaard platsar inte i sina respektive landslag.

Radamel Falcao är skadad och har lämnat återbud till Colombias landslag.

Inte uttagna: Mata, Lindegaard, Herrera, Valencia, Anderson, Vermijl, Janko, Thorpe, Amos, James, Blackett, Pereira, Rothwell, W Keane

Skadade: Rafael, Jones, Rojo, Evans, Falcao, Young, Lingard

Utlånade spelare noteras i sammanställningen endast i undantagsfall.


Källor: Manutd.com, Soccerway.com, Thefa.com