Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Resereportage: New Places, New Faces, in Mcr

Två helger i bilder.

Självklart är Manchester i centrum när Muss drar på dubbelresa i oktober månad. Det var ”derbyt” mot Everton och besök av charmiga Mourinhos Chelski som ”came to town”. Lite hoppande hit och dit bland bilder och ansikten men ändå en summering vad som kan ske en fotbollshelg i Manchester.

Hjulet Manchester Eye står nu uppe vid Piccadilly Gardens som ett minnesmärke att Uniteds backlinje alltjämt snurrar på…

Vi har många olika boende i Northern Quarter, Manchester – allt från en enkel säng på Hilton Chambers till ”full english” på Crown Plaza. Huvudsaken är att du har en mjuk kudde….

…och snart ska Gary Nevilles skrytbygge stå klart en snedspark från Old Trafford. Vem vill inte spela boll ( five-a-side) på taket där uppe? Räck upp en hand…

En resa till Mecka brukar börja med mat, mat, mat och mycket att välja på finns. Till exempel Rios Rosso på toppen av King St. Vi var istället på många nya places som…

…Jamie Olivers Italian och Browns perfekta lunchpub där man fick tvårätters för £10 och ett snack med en galen Unitedfan som bara pratade om deras löner och The Old Days med Best med flera, som tjänade som mest £400 i veckan!!! Bartendern var Chelski-fan … men trevlig.

Självklart var vi också på många olika hamburgerhak både på Deansgate och nere vid floden Irwell, men också vår favorit Little Yang Sing i Chinatown fick ett besök. Inte många valde pinnarna men det var lätt att välja rätt men desto svårare att få ihop riset till notan, tyckte Ingvar.

Mannen som alltid får plats för en sötsak, Gnagaren Kalle från Stockholmia!

Quote: ”Var ligger alla pubarna?” sagt av ett gäng gotlänningar på en resa. Vi besökte såklart de kända alepubarna City Arms och The Vine, men även Kings Arms – music-pub andra sidan Irwell. Tyvärr kom vi försent till första spelningen och när andra började var den bara för inbjudna … damer! Men kul hade vi ändå.

Här satt familjen Jordanskog, väntade på oss och pratade med två par där den ena tjejen fyllde år och ville bli bjudna på öl. Vi blev lite sena och de orkade inte med inviterna. Precis när de gått så kom vi och satte oss på samma plats. De tyckte det va mysko att det var svenskar igen som kom och ville att vi skulle sjunga Happy Birthday på svenska, vilket vi gjorde … och sen försvann de. Måste ha varit Bromölla- gängets sångröster!!! För det kan ju inte varit musikerna Fredrik och Amit!

Pubrundan fortsatte även på bryggeripuben Marble Arch där vi hade en enkel ölprovning och lite småtugg till, vet inte vem (David?) det var som skrämde bort några för vi fick ett eget bord direkt!!!

Thorman hade svårt att välja på dessa öl från Manchester-bryggeriet TicketyBrew. Den ljusblå ville knappt ingen ta i – den va såklart en (pale) blek sak!!!

…men desto nöjdare var han när vi hittat till nya favorithaket Common i NQ. Här hittade han en porter för £6 per halfpint. Världens goaste sa han om om om om om igen!!! Men Ingvar höll hårt om sin bitter! De serverar också enkel god mat här och man kan sitta och njuta av musik och studera folket i denna enkla boning!!

I Halloweendagarnas minne så hade vi bokat träff med en Bryggare på Brewdog, men det var så smockat med folk och alla ville prata med honom så vi fick nöja oss med lite mat och en svart och en ny vit porter, ja du läser rätt! Dock trevligare (och varmare) här inne än ute i Oktober-Bompabompa–tältet på Albert Square.

På lördagarna så ville flera se en annan match!? Och därför drog de som inte var på Touren (de var helnöjda när de kom tillbaka såklart!) vid OT till bland annat Leeds (feeder club!)!!! samt till Oldham och fick sig en gammal skinkmacka i pausen! De som såg fotboll i gärsgårdsserierna var Calle och Michal Sedman, Leif Arvidsson, David Sundgren samt Jordanskogs och kanske någon till. Vi som blev kvar satsade på whiskyfestival…

Det började högt upp i skyn på Cloud 23 i Hilton-skrapan, med utsikt över OT långt bort. Uffe frågade vad det var (skorstenar) lång bort i bakgrunden när solen tittade fram. Liverpööl sa jag då och så pratade vi inte mer om det utan tittade bort mot Arndale och istället blev det mycket Skottland och trevligt whiskysnack med först Jens Kinnula på Everton-matchen och så Mr Thorman med flera på Chelski-matchen…

Vi besökte såklart ”nyöppnade” Whisky Shop vid St Anns Square båda lördagarna!! Många dyrgripar fanns att köpa men vi tittade och pratade mest. Inte ens Jens eller Thorman smakade något!

På Whiskymässan under eftermiddagen, där vi lyckades prata oss in trots det var fullsatt, träffade vi många trevliga personer, t.o.m. min vän från Airport Whisky World. Uffe ville verkligen få ut de sista dropparna och den dyraste vi smakade var denna 26-åring. Mycket bra arrangerad festival till ett överkomligt pris.

Det fanns även de som ägnade sig åt shopping i Arndale eller ute på Trafford Centre eller bland småbutikerna i Northern med flera ställen. Fredrik och Linnea var nog de största shopparna på dessa två resorna, utan att hinna med Megastore, eller det gjorde de nog också!

Äntligen matchdag och Ingvar samt Gustav verkar frysa minst eller mest för de slår åkarbrasor när vi väntar på metron ut till OT. Björn, Michael och Jacob – vem av er har Anti-Glazer-grön jacka? Tappade vi bort Bromölla-gänget eller skulle de shoppa idag?

Väl framme vid Old Trafford var det bara kända ansikten som arbetade på Sir Matt Busby Way. Ska du köpa en halsduk, t-shirt eller annat så ska du leta efter dessa trevliga hårt arbetande United-faces.

Fyra nöjda kunder som hittat en halsduk är David, Göran, Alfred och Kalle – gnagare.

Hann du inte med frukosten eller vill ha en traditionell fish & chips så titta in hos Louie…

…innan du ställer dig i kön till Bishop Blaise för att komma in och mäta dig med Boylie i allsång!!

Väl inne är det trångt, mysigt och varmt samt allsången med mera flödar… Gustav verkar dock frysa!!! Det viftas tom med halsdukar denna söndagsmorgon, ja alla utom Gustav förstås!!! Simon och Amit svalkar sig på balkongen!

Snart kickoff och … ni har väl sett reklam från Unibet eller vilket jävla bolag det nu är … vi går nu samma väg ner mot Theatre of Dreams…

Jesper (vägrade köpa en halsduk denna gången), Simon, Uffe på väg ner mot OT, så enna in i det sista säljes medlemskap i MUST, Fanzine som United We Stand, Red Issue och matchhalsdukar osv. innan vi är framme vid…

Vi sitter oftast på North, NW eller East samt långt ner på South men denna gången (Everton) hade vi fyra platser på Stretford End också och lyckliga över det blev bland annat Kalle och Alfred samt Fredrik och Sofia Weiberth.

Väl inne lägger sig en nervös förväntan och några kort har man ej tid till att ta när matchen väl börjat!!!

Två matcher med nervösa slut, men med eforiska glädjeyttringar gör att man kanske trots allt tror på framtiden (CL-plats!). Everton när vi och De Gea höll undan samt RvP:s förlösande kvittering mot Chelski…

På väg ner mot ”Mexen” vid Salford Quays för att lugna ner oss med en bit mat osv. så tackar Lindharna och vi andra såklart vår nya skyddsängel Di Maria och…

…och önskar att tipset hade gått bättre , får då kunde vi åkt snart igen.

På kvällen hittade vi som vanligt till vårt stamställe The Castle Hotel för en avskedsöl, och som alltid har de bra livemusik, vilket Manchester också är känt för. Så slå en virvel Amit för att vi alla ses igen…

Väl mött alla och tack för trevligt sällskap i Mcr…

/Kent