Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Arsenal – Manchester United

Efter årets sista landslagsuppehåll reser Louis van Gaal med ett skadedrabbat lag till London för att möta Arsenal och en gammal United-favorit som också är, just det, skadad.

Manchester United

Uniteds form den senaste tiden har varit allt annat än bra, och faktum är att den knappa 1-0 segern över Crystal Palace var den första vinsten på över en månad. En del av förklaringen till den dåliga formen kan givetvis tillskrivas skador, och även om det ser riktigt illa ut även fortsatt på den fronten så ska vi väl inte behöva vänta lika länge på en seger igen?

Om vi tar en titt på vad som är tillgängligt så är det lätträknat. Den absolut färskaste skadan är Daley Blind, som åkte på en knäskada i Hollands landskamp mot Lettland som kan innebära att han är borta i några månader. Eftersom Marcos Rojo, Phil Jones och Jonny Evans fortsatt saknas så går det med hjälp av uteslutningsmetoden att rätt enkelt räkna ut vilka som startar i mittförsvaret framför David De Gea (som även han har haft skadebekymmer). Chris Smalling är tillbaka från avstängning efter hans synnerligen idiotiska utvisning i derbyt och lär starta bredvid Patrick McNair, som fortsätter att imponera. Ett alternativ här hade varit Tyler Blackett, men dålig form plus det faktum att han kan behövas som vänsterback eftersom Luke Shaw också dras med skadeproblem gör att Smalling och McNair startar i mitten. Shaw har som sagt också problem, men sägs ändå vara tillräckligt frisk för att spela så jag litar på det. Som högerback fortsätter Antonio Valencia.

Michael Carrick blir nyckelspelaren nummer ett på lördag och bör spelas på mittfältet efter sin fina insats mot Palace. Bredvid honom hoppas jag att vi får se Ander Herrera igen, basken inledde säsongen väldigt bra men har drabbats av skadeproblem och har otroligt nog varit petad för Fellaini. Belgaren har förhoppningsvis spelat sig ur elvan efter den undermåliga insatsen mot Palace, men van Gaal verkar gilla hans fysik. Wayne Rooney finns garanterat med i startelvan, men får nog nöja sig med fortsatt spel på mittfältet då van Persie garanterat startar mot sin gamla klubb. Till höger bör Juan Mata vara tillbaka efter ett fint inhopp senast och Angel Di Maria är tillräckligt frisk för att starta till vänster.

Möjlig startelva (4-1-4-1): De Gea; Valencia-Smalling-McNair-Shaw; Carrick; Mata-Rooney-Fellaini-Di Maria; van Persie;

Arsenal

De närmaste årens matcher mellan United och Arsenal kommer enbart att handla om en man – Danny Welbeck. Manchester-sonen lämnade sitt hjärtas klubb i somras för att ansluta till London-laget och har inlett helt okej med fem mål på tolv matcher för sin nya klubb. Tre av målen kom i Champions League mot Olympiakos och inget av ligamålen är mot ett av topplagen, men med tanke på Uniteds skadeskjutna försvar så får vi garanterat se upp med Welbz. Om han kommer till spel vill säga, eftersom han också dras med skadeproblem efter Englands landskamp mot Skottland i veckan.

En annan spelare som United definitivt får se upp med är Alexis Sanchez. Arsenal gjorde en av sommarens absolut bästa värvningar när man tog det chilenska energiknippet till London och han har gjort succé med åtta mål hittills. Som en jämförelse är det mer än Rooney, van Persie och Falcao tillsammans.

Arsenal har också en del skadeproblem, dock inte lika mycket som United. Tunga avbräck finns i franska försvararna Debuchy och Koscielny samt tyske världsmästaren Mesut Özil. Just Debuchy’s frånvaro är något United bör utnyttja för med tanke på vad Swanseas Jefferson Montero gjorde mot Calum Chambers senast så bör Di Maria kunna prestera något liknande och därmed skapa en hel del målchanser för United.

Möjlig startelva: Szczesny; Chambers-Mertesacker-Monreal-Gibbs; Arteta-Wilshere-Ramsey; Sanchez-Welbeck-Cazorla;

Historik

Matcherna mellan United och Arsenal innehåller inte samma nerv som för 10-15 år sedan då det var Europas kanske hetaste match men det är fortfarande en stormatch i England så klart. United har plusstatistik på London-klubben och framförallt de senaste åren då Arsenal inte har många segrar att skryta med. Senast lagen möttes var på Emirates och då slutade matchen 0-0. Noterbart är att United inte släppte in ett enda mål i någon av förra säsongens två möten.

Matchinformation

Arsenal
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 12
Tid: Lördagen den 22 november 2014, 18.30
Plats: Arsenal Stadium, London
Domare: Mike Dean
Teve: Viasat Fotboll, Viaplay

Manchester United

Skador Blind (knä, mitten/slutet decemer), Evans (vrist, ev. 29 novemer), Falcao (skadad, början på december), Jones (benhinneinflammation, inget datum), Lingard (knä, inget datum), Rafael (muskelskada, inget datum), Rojo (axel, inget datum), Young (ljumske, inget datum)
Tveksamma Carrick (ljumske), Shaw (hamstring)
Avstängda
Position 7:e | 4-4-3 | 17-14 | 16
Bästa målskytt Di Maria, Mata, Rooney, Van Persie (3)
Disciplin 20 GK, 3 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V27/9West Ham(H, PL)2-1
V5/10Everton(H, PL)2-1
O20/10West Brom(B, PL)2-2
O26/10Chelsea(H, PL)1-1
F2/11Manchester city(B, PL)0-1
V8/11Crystal Palace(H, PL)1-0

Arsenal

Skador Debuchy (vrist, december), Koscielny (lår, december), Ospina (höft, december), Ozil (knä, januari)
Tveksamma Welbeck (hamstring)
Avstängda
Position 6:e | 4-5-2 | 19-13 | 17
Bästa målskytt Sanchez (8)
Disciplin 29 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
O18/10Hull(H, PL)2-2
V22/10Anderlecht(B, CL)2-1
V25/10Sunderland(B, PL)2-0
V1/11Burnley(H, PL)3-0
O4/11Anderlecht(H, CL)3-3
F9/11Swansea(B, PL)1-2

United mot Arsenal

Totalt 21892-48-78334-306
Ligan 19079-44-67290-262
Borta 10327-19-57130-204
FYRA SENASTE MÖTENA
V2012-11-03(H, PL)2-1
O2013-04-28(B, PL)1-1
V2013-11-10(H, PL)1-0
O2014-02-12(B, PL)0-0
SENASTE BORTAMATCHER
F2011-05-01(B, PL)0-1
V2012-01-22(B, PL)2-1
O2013-04-28(B, PL)1-1
O2014-02-12(B, PL)0-0

Domare: Mike Dean

M
PL 2014/15839201
PL 2013/1427100237
Data primärt via Muss.se, Physioroom.com (motståndarnas skador), Whoscored.com (aktuell statistik), Stretfordend.co.uk (historik), Transfermarkt.de (domarstatistik).

Allt om matchen »