Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Arsenal – United 1-2

United besegrade Arsenal under lördagen med en 2-1 vinst i London. Här följer spelarbetygen från den första bortasegern för säsongen. 

Betygsskala: 1-10 där 4 är usel, 5 dålig, 6 godkänd, 7 bra, 8 mycket bra, 9 fantastisk och 10 utomjordiskt bra.

David De Gea
9

Uniteds bäste. Fantastisk insats av United-keepern som stod för en mängd viktiga räddningar, där paraden mot Wilshere var nästintill matchavgörande. Oturlig att inte få hålla nollan efter slappt försvarsspel av backlinjen.

Patrick McNair
8

Går från klarhet till klarhet och levererar i match efter match. Styrde upp trebackslinjen efter en virrig start och var Uniteds bäste försvarare. 4 starter för nordirländaren nu, 4 segrar.

Chris Smalling
7,5

Välkommet med en bra insats från Smalling efter hjärnsläppet i derbyt. Efter en dålig start växte han in i matchen och matchbilden passade honom väl då han fick stå och rensa undan många inlägg och inspel.

Tyler Blackett
7

Osäker start även för Blackett, som startade sin första match sen 3-5 förlusten mot Leicester. Växte in ju längre matchen led och visade prov på bra positioneringsförmåga då han stod rätt många gånger.

Antonio Valencia
7

Vann den sydamerikanske matchen mot Arsenals chilenare Sanchez och hade ”assisten” till 1-0 målet. Oväntat bra försvarsspel från ecuadorianen.

Luke Shaw
n/a

Ut i 16:e. Hade inlett okej, men tvingades utgå skadad efter en kvart. Spelade således för kort tid för att betygsättas.

Marouane Fellaini
7

Har fått mycket beröm för sin form på senaste tiden, även om jag tycker att det är extremt överdrivet. Har inte spelat nog bra för en mittfältare i United, men igår gjorde han det bra. Dominerade fysiskt mot ett lättviktigt Arsenal-mittfält.

Michael Carrick
8

Enormt viktigt att han prickat in formen när erfarenhet saknas bakifrån i övrigt. Igår var det inte hans passningsspel som stod i centrum, utan snarare hans briljanta positionsspel. Sprider ett lugn till hela laget när han har bollen vid fötterna.

Wayne Rooney
8

Säsongens bästa insats av lagkaptenen. Otroligt disciplinerad i sitt defensiva arbete mot Mikel Arteta och visade prov på sin kyla i det matchavgörande ögonblicket som ledde till 2-0.

Robin van Persie
5

Ut i 75:e. En besvikelse än en gång. Visst, matchplanen och matchbilen spelade inte till hans fördel, men 12 bolltoucher på 75 minuter är inte tillräckligt bra. Tappar bollen för lätt och ser helt utmattad ut. Oroväckande.

Angel Di Maria
7,5

Inte alls lika involverad som han brukar med tanke på matchbilden, men när han väl får bollen händer alltid något. Assisterade 2-0 och borde kontrat in 3-0, men misslyckades med avslutet. Ett stort hot med sin snabbhet och sina dribblingar matchen igenom, men framför allt i slutet av andra halvlek.

Inhoppare

Ashley Young
7,5

In i 16:e, ut i 89:e. Riktigt bra insats av Young, som låg bakom 1-0 målet med ett bra inlägg. Arbetade hårt defensivt och var väldigt vaksam, samtidigt som han alltid var spelbar för en spelvändning ute till vänster.

James Wilson
n/a

In i 75:e. Spelade för kort tid för att betygsättas men visade prov på sin snabbhet vid ett antal omställningar och jobbade stenhårt defensivt. Startar mot Hull?

Darren Fletcher
n/a

In i 89:e. Spelade för kort tid för att betygsättas.