Inför: Manchester United – Hull City

Efter en oerhört välbehövlig och viktig seger senast mot Arsenal är det nu dags för två raka hemmamatcher på kort tid. Först ut Hull med Steve Bruce vid rodret som kommer till Old Trafford med en allt annan än bra formkurva.

Manchester United

Oj så skönt och viktigt det kändes att vinna matchen senast nere i London. Glädjescenerna vid de båda målen och bilderna efteråt visade att även spelarna kände samma sak och det finns nu en möjlighet att befästa en plats bland de fyra främsta med två stycken på papperet överkomliga lag på hemmaplan. Dock har ju denna och föregående säsong visat på att det faktiskt inte går att räkna med tre poäng på hemmaplan längre i samma utsträckning som tidigare.
Var matchen senast en vändning?
Kan laget börja rada upp segrar?
Vinst mot Hull och Stoke på tisdagskväll skulle innebära fyra raka segrar inför tuff en bortamatch mot Southampton samt hemmamatch mot Liverpool 14 december.

Vi är många som har börjat tröttna på Robin Van Persies medverkan eller ska vi säga icke medverkan i laget denna höst. Kan detta vara matchen då han faktiskt petas till förmån för en numera frisk och kry Falcao eller varför inte James Wilson? Jag hoppas verkligen det. Senast mot Arsenal var holländaren återigen loj, orörlig och närmast osynlig och det är dags att någon annan får chansen uppe på topp. På tal om anfallare så verkar Wayne Rooney ha kommit in i en av sina formperioder vilket lovar gott. Engelsmannen brukar ha just perioder där han bidrar med mycket framåt och jag ser gärna att han får möjligheten ännu längre fram i plan än tidigare denna säsong vilket också ger Mata eller Januzaj platsen bakom anfallarna.

Om det var svårt att sia om hur Sir Alex skulle ställa upp laget med skottens olika rotationssystem så är det om möjligt ännu värre nu med tanke på alla skador och byten av spelsystem. Att Van Gaal tvingas ändra om och byta uppställning inför varje match är såklart negativt och bristen på kontinuitet utgör verkligen ett hinder från att börja spela in ett specifikt spelsystem och utvecklas i det.

Återgången till trebackslinje som användes senast känns inte lika aktuell hemma mot Hull? Å andra sidan kan man fråga sig vilka spelare som skall ta hand om ytterbackspositionerna i en fyrbackslinje då ytterbackar är en bristvara i nuläget. Luke Shaw som klev av tidigt i matchen mot Arsenal drog på sig en skada som kommer hålla honom borta från spel en viss tid framöver vilket orsakar stora problem då givna alternativ som Blind eller Rojo också, såklart, är på skadelistan. Vågar van Gaal satsa på Tyler Blackett på vänsterkanten? Ashley Young? Eller blir det en trea med Smalling – McNair som föregående match ihop med en fräsch Evans tillbaka från skada?

Ander Herrera som funnits på bänk i fyra matcher spelade i reservmatchen senast mot Blackburn tillsammans med Evans och Januzaj. Är detta hans möjlighet att ta en plats på mittfältet igen? Att Fellaini har spelat in sig i laget har varit tydligt men undertecknad ser gärna att den unge spanjoren får plats i laget igen.

Möjlig startelva (4-4-2 med diamant):

DDG
Rafael Smalling McNair Blackett
Herrera – Carrick – Di Maria – Mata
Rooney – Wilson

Hull City

Hull såg ut att kunna plocka sin första seger sedan början av oktober när hemmalaget tog ledningen senast mot Spurs men Ramirez utvisning tände motståndarna och de lyckades till slut vända till 2-1 med ett sent mål av Eriksen.
Detta var en i raden av negativa resultat för Steve Bruce mannar som förlorat sina tre senaste matcher och med en formkurva som har gjort att klubben rasat ner genom tabellen till sjuttonde plats precis ovanför nedflyttningsstrecket.

Trots intressanta och lovande värvningar i sommar har det alltså inte lyckats ännu denna säsong för Bruce. Abel Hernandez, tidigare nämnda Ramirez, Ben Arfa samt unga lovande Robertson till trots har resultaten inte gått vägen.

Värt att notera trots den dåliga tabellplaceringen är att de plockat med sig två oavgjorda resultat från både Emirates och Anfield vilket kan ge förhoppning om att lyckas även på Old Trafford. Statistiken talar dock helt klart emot en bortavinst då Steve Bruce som tränare för Birmingham, Wigan, Sunderland och nu Hull ännu inte lyckats med att just vinna över sin gamla klubb.

Möjlig startelva:
McGregor
Elmohamady Davies Dawson Robertson
Brady Livermore Huddlestone Meyler
Jelavic Ben Arfa

Historik

Matchen senast var ett av de mest minnesvärda från en annars bedrövlig säsong då vi fick se en uppvisning av James Wilson samt Ryan Giggs sista minuter på Old Trafford där också den gamle walesaren var nära att sätta en frispark i slutminuterna.

Matchinformation

Manchester United
Hull City
Turnering: Premier League, omgång 13
Tid: Lördagen den 29 november 2014, 16.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Domare: Anthony Taylor
Teve: Viasat Fotboll, Viaplay

Manchester United

Skador Blind (knä, mitten/slutet decemer), Jones (benhinneinflammation, inget datum), Lingard (knä, inget datum), Rafael (muskelskada, inget datum), Rojo (axel, december), Shaw (vrist, mitten december)
Tveksamma Evans (matchform), Falcao (lår)
Avstängda
Position 4:e | 5-4-3 | 19-15 | 19
Bästa målskytt Rooney (4)
Disciplin 21 GK, 3 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V 5/10 Everton (H, PL) 2-1
O 20/10 West Brom (B, PL) 2-2
O 26/10 Chelsea (H, PL) 1-1
F 2/11 Manchester city (B, PL) 0-1
V 8/11 Crystal Palace (H, PL) 1-0
V 22/11 Arsenal (B, PL) 2-1

Hull City

Skador Snodgrass (knä, maj)
Tveksamma Bruce (hamstring), Diame (knä)
Avstängda Ramirez (första matchen av tre)
Position 17:e | 2-5-5 | 14-17 | 11
Bästa målskytt Diame, Jelavic (4)
Disciplin 25 GK, 2 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V 4/10 Crystal Palace (H, PL) 2-0
O 18/10 Arsenal (B, PL) 2-2
O 25/10 Liverpool (B, PL) 0-0
F 1/11 Southampton (H, PL) 0-1
F 8/11 Burnley (B, PL) 0-1
F 23/11 Tottenham (H, PL) 1-2

United mot Hull

Totalt 26 18-3-5 55-26
Ligan 22 15-3-4 48-24
Hemma 13 11-1-1 38-10
FYRA SENASTE MÖTENA
V 2009-12-27 (H, PL) 3-1
V 2010-01-23 (B, PL) 4-0
V 2013-12-26 (H, PL) 3-2
V 2014-05-06 (B, PL) 3-1
SENASTE HEMMAMATCHER
V 1987-09-23 (H, LC) 5-0
V 2008-11-01 (H, PL) 4-3
V 2010-01-23 (H, PL) 4-0
V 2014-05-06 (H, PL) 3-1

Domare: Anthony Taylor

M
PL 2014/15 10 38 0 0 1
PL 2013/14 19 65 1 1 8
Data primärt via Muss.se, Physioroom.com (motståndarnas skador), Whoscored.com (aktuell statistik), Stretfordend.co.uk (historik), Transfermarkt.de (domarstatistik).

Allt om matchen »


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS