Inför: Southampton – Manchester United

United åker till St Mary’s för att ta hem ytterligare tre poäng, och en förhoppning om fem raka ligamatcher som resulterar i vinst. Samtidigt har man möjlighet att ta in på Chelsea som tappade poäng mot Newcastle på lördagen.

Det har varit en relativt bra omgång för oss Unitedfans. Chelsea torskade mot Newcastle på St James’ Park, Arsenal likaså borta mot Stoke. Tottenham fick endast en pinne med sig mot Palace och Liverpool kunde inte sänka Larsson och Co. hemma. Dessa resultat bäddar för ett potentiellt superslut på omgången.

För att det ska sluta så bra som det kan gå måste man dock ta sig förbi ligans säkraste försvar. Det är ingen enkel nöt att knäcka, och van Gaal behöver nog dra fram några ess för att detta ska bli så bra som det kan bli.

Manchester United

Fyra raka vinster, det var länge sen va? Det är United idag, och United imorgon hoppas på att addera en etta till det talet. 8-2 i målskillnad på fyra matcher som inkluderat Crystal Palace, Arsenal, Hull och Stoke. Har man varit så vassa i dessa matcher? Svaret är simpelt nej, men man har ändå lyckats ta samtliga poäng. Det är ju det viktiga.

Michael Carrick har, som vanligt, kommit igång sent på säsongen och nu har han verkligen visat vad han kan (igen)! Passningssäker, positionssäker och kommunikativ är ord som beskriver engelsmannen för tillfället.

Mot Stoke fick vi se Fellaini och Mata slå till, och de gjorde det bra. Belgaren stod för en fin nick och har spelat upp sig VÄLDIGT mycket denna säsongen, och en förhoppning är ju självklart att det kommer att fortsätta.
Mata har hittat sin roll på ett bättre sätt och är numera mer involverad i spelet med kreativitet. Jag vill inte påstå att han är framme i samma form som han var i Chelsea, men det börjar ljusna!

Fem ordinarie spelare är borta: Blind, Rafael, Jones, Shaw och di María. Jag skriver fem spelare samtidigt som jag tycker att skadesituationen ser ljus ut. Det säger en hel del om säsongen man har haft. Rooney är tillbaka efter sin skada mot Hull, och förväntas starta.

Möjlig startelva (4-3-2-1): De Gea; Valencia, Smalling, Rojo, Young; Fellaini, Carrick, Herrera; Mata, Rooney; Van Persie

Southampton

Att gå in i denna match och tro att det blir enkelt är helt fel taktik. Southampton har tagit en poäng på tre matcher, men då har förlusterna kommit mot Arsenal och city. Det är ett bra lag som inför denna omgång låg trea i ligan, vilket är bra efter att man har tappat ungefär tjugo spelare till Liverpool och en liten gutt till omgångens motståndare.

Man bör även här nämna vilket otroligt försvar laget har. 10 insläppta mål på 14 matcher, det är helt klart imponerande! Fram tills för tre omgångar sedan hade man bara släppt in 5 mål, och så kom city och förstörde den otroliga statistiken lite grann.

Borta från matchen blir antagligen Alderweireld, Schneiderlin, Jay Rodriguez samt Cork. Man har väldigt dåligt med mittfältare i laget, efter alla skador man ådragit sig. Att stommen inte finns där, tillsammans med tappet av Alderweireld i backlinjen kan vara till en enorm fördel för United.

Största utropstecknet i laget är mannen med namnet man inte kan hata: Graziano Pellè. Italienaren har varit så pass bra att han har fått göra landslagsdebut för Italien, det är ju alltid något!

Möjlig startelva (4-3-3): Forster; Fonte, Bertrand, Yoshida, Clyne; Davies, Tadic, Wanyama; Pellè, Long, Mané

Historik

Southampton har inte vunnit mot United de senaste 10 matcherna som man har spelat. United har vunnit dessa med totalt 22-9 i målskillnad. 8 av matcherna har varit vinster för United, medan 2 har slutat 1-1. De två oavgjorda resultaten är även de senaste mellan lagen.

Sett till totalt spelade matcher är United relativt överlägsna, men har ändå alltid haft det tufft på bortaplan mot Southampton. Det är alltså inget lag som ska underskattas.

Matchinformation

Southampton
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 15
Tid: Måndagen den 8 december 2014, 21.00
Plats: St Mary’s Stadium, Southampton
Domare: Kevin Friend
Teve: Viasat Fotboll, Viaplay

Manchester United

Skador Blind (knä, mitten/slutet decemer), Di Maria (hamstring, inget datum), Jones (benhinneinflammation, inget datum), Lingard (knä, inget datum), Shaw (vrist, mitten december), Thorpe (skadad, inget datum)
Tveksamma Rafael (muskelskada)
Avstängda
Position 4:e | 7-4-3 | 24-16 | 25
Bästa målskytt Rooney (5)
Disciplin 25 GK, 3 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
O 26/10 Chelsea (H, PL) 1-1
F 2/11 Manchester city (B, PL) 0-1
V 8/11 Crystal Palace (H, PL) 1-0
V 22/11 Arsenal (B, PL) 2-1
V 29/11 Hull (H, PL) 3-0
V 2/12 Stoke (H, PL) 2-1

Southampton

Skador Cork (fot, inget datum), Gallagher (knä, mitten december), Rodriguez (knä, januari), Schneiderlin (ljumske, mitten december), Tadic (ljumske, inget datum), Ward-Prowse (fot, mitten december)
Tveksamma Alderweireld (hamstring)
Avstängda
Position 3:e | 8-2-4 | 24-10 | 26
Bästa målskytt Pelle (6)
Disciplin 19 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V 29/10 Stoke (B, LC) 3-2
V 1/11 Hull (B, PL) 1-0
V 8/11 Leicester (H, PL) 2-0
O 24/11 Aston Villa (B, PL) 1-1
F 30/11 Manchester city (H, PL) 0-3
F 3/12 Arsenal (B, PL) 0-1

United mot Southampton

Totalt 114 59-30-25 199-128
Ligan 94 48-23-23 66-59
Borta 57 21-19-17 84-71
FYRA SENASTE MÖTENA
V 2012-09-02 (B, PL) 3-2
V 2013-01-30 (H, PL) 2-1
O 2013-10-19 (H, PL) 1-1
O 2014-05-11 (B, PL) 1-1
SENASTE BORTAMATCHER
V 2009-01-04 (B, FA) 3-0
V 2011-01-29 (B, FA) 2-1
V 2012-09-02 (B, PL) 3-2
O 2014-05-11 (B, PL) 1-1

Domare: Kevin Friend

M
PL 2014/15 9 41 1 0 1
PL 2013/14 18 60 0 1 3
Data primärt via Muss.se, Physioroom.com (motståndarnas skador), Whoscored.com (aktuell statistik), Stretfordend.co.uk (historik), Transfermarkt.de (domarstatistik).

Allt om matchen »


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS