Lottat: United möter Accrington eller Yeovil

Den tredje omgången i FA-cupen har precis lottats och för Manchester Uniteds del föll lotten på en bortamatch mot Accrington Stanley (League Two) eller Yeovil Town (League One). Matcherna i den tredje omgången spelas traditionsenligt den första helgen i januari.

FA-cupen, omgång 3

 • Arsenal – Hull City
 • Southampton – Ipswich Town
 • Stoke City – Wrexham
 • Charlton Athletic – Blackburn Rovers
 • Dover Athletic – Crystal Palace
 • AFC Wimbledon – Liverpool
 • Manchester city – Sheffield Wednesday
 • Aldershot Town eller Rochdale – Nottingham Forest
 • West Bromwich Albinon – Gateshead
 • Blyth Spartans – Birmingham City
 • Aston Villa – Blackpool
 • Rotherham United – AFC Bournemouth
 • Huddersfield Town – Reading
 • Oxford United eller Tranmere Rovers – Swansea City
 • Cardiff City – Colchester United
 • Bolton Wanderers  – Wigan Athletic
 • Sunderland – Leeds United
 • Burnley – Tottenham Hotspur
 • Millwall – Bradford City
 • Derby County – Southport
 • Brentford – Brighton & Hove Albion
 • Fulham – Wolverhampton Wanderers
 • Leicester City – Newcastle United
 • Scunthorpe United eller Worcester City – Chesterfield
 • Everton – West Ham United
 • Cambridge United eller Mansfield Town – Bury eller Luton Town
 • Chelsea – Watford
 • Barnsley eller Chester – Middlesbrough
 • Queens Park Rangers – Sheffield United
 • Accrington Stanley eller Yeovil Town – Manchester United
 • Preston North End – Norwich City
 • Doncaster Rovers – Bristol City

Matcherna spelas första helgen i januari.

FA-cupens tredje omgång är som bekant den omgång då lagen från Premier League och Championship går in i cupen. De 44 lagen från de två högsta divisionerna får i den tredje omgången sällskap av 20 klubbar från lägre divisioner. Totalt var 71 klubbar med i dagens lottning, men sju klubbar ska sorteras bort genom omspel i omgång 2.

United har vunnit FA-cupen elva gångar, vilket är rekord i turneringen. Sedan i våras delas rekordet emellertid med Arsenal. United har inte vunnit cupen sedan 2004 och det borde vara dags för en ny triumf nu. Louis van Gaal har aviserat att United kommer att satsa på cupen och det finns ingen anledning för United att inte göra det.

Principen för att vinna FA-cupen är enkel. Sex segrar är det som gäller.

För Uniteds del väntar alltså Accrington Stanley eller Yeovil Town. Accrington ligger för närvarande i mitten av League Two medan Yeovil återfinns på nedflyttningsplats i League One, vilket får ses som en besvikelse då de spelade i Championship förra säsongen.

Anledningen till att motståndet inte är klart är att de spelade oavgjort i omgång 2, då Yeovil åkte till Accrington. Yeovil tog ledningen efter en halvtimme men Accrington kvitterade efter en dryg timme.

Det handlar förstås om ovant motstånd för United. Accrington har vi inte mött sedan januari 1946 och totalt har klubbarna bara mötts fem gånger. United har två segrar, tre oavgjorda och 19-8 i målskillnad.

Yeovil är en ännu ovanligare motståndare för United. Klubbarna har bara mötts två gånger, båda gångerna i FA-cupen. United vann med 3-0 1938 och med 8-0 1949.

Exakt matchdatum vet vi förstås ännu inte. Normalt sett tar det omkring en vecka innan tevebolagen har sagt sitt och bestämt när United ska spela – för Uniteds match väljs i princip alltid för tevesändning, vilket vi förstås uppskattar.

Bland de andra matcherna är det mest notabla antagligen att Arsenal tar emot Hull i en repris på FA-cupfinalen från i våras.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS