Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Resereportage: Vi firade 70 med 3-0 mot Liverpool

Den 70:e MUSS-resan slutade med vinst mot Liverpool, 3-0. Kan det bli bättre? Knappast! Så här hade vi det.

Fredag

Vi som anlände tidigt inledde med lunch på The Bank, följt av ett ölstopp på The Lost Dene. Varför vi hamnade just där är det ingen som vet, men här la vi grunden till glädjen som skulle genomsyra hela resan.

Den bekräftade middagsbokningen på Jamie’s Italian blev hastigt och lustigt obekräftad en vecka innan avfärd. Varför kunde de inte riktigt svara på och ersättaren, Giorgios’s, levererade verkligen INTE. Kanske enda riktiga plumpen den här resan. Att servera burkräkor toppade med hollandaise på en charktallrik duger fan inte. Men, det fantastiska MUSS-gänget höll god min, käkade upp och drog vidare ut i natten. Några hamnade på BrewDog följt av 57 och The Castle. Andra (bröderna Jönsson och Carl) gick till O’Sheas för att sjunga karaoke och dansa med de lite äldre damerna och herrarna.

Lördag

Sju av oss åkte ut till Old Trafford för att gå rundvandringen på drömmarnas teater. Vi andra, som också var uppe med tuppen hann inhandla både Whiskey på The Whiskey Shop och en mössa på Fred Perry, innan vi tjuvstartade julen med mulled wine på stadens julmarknad.

Runt lunchtid splittrades sällskapet för att uppleva diverse matcher i närområdet. Några drog till Sheffield, andra till Burnley. Undertecknad tog bussen till Oldham med Henric för att se bortalaget och nästjumbon Yeovil kontra in 4-0.

Väl tillbaka i Manchester var vi fyra som dinerade på Mr Cooper’s House and Garden, en lite finare restaurang som verkligen levererade. Kul efter besvikelsen kvällen innan. Därefter gick pubrundan norrut, via City Arms till 57 och The Castle.

Söndag

Game day! Biljettutdelningen och tippning till frukost. Därefter raka vägen till Old Trafford. På spårvagnen ger resan yngste resenär, Isac, en härlig och högljudd känga till Henric, den enda som inte tippat på vinst för United: ”Vadå, håller du på Liverpool eller?!”

Några gick på Bishop Blaize, andra till Sam Platts och några valde att shoppa loss inne på Uniteds Megastore. Hur matchen slutade behöver vi inte upprepa… Jo, det måste vi. 3-0. Rune Jordanskog vann tipset (42 pund), då han hade rätt på slutresultat, halvtidsresultat, målskytt och endast var 10 minuter fel i tidpunkt för första målet. Grattis!

Efter matchen var vi åtta som väntade ut köerna in till Manchester på den mexikanska restaurangen Chiquito. Flertalet andra segerfestade på Bishop Blaize och/eller The Trafford. Väl tillbaka inne i stan samlades ett gäng luttrade MUSS-resenärer och Berra (i högform med både bra och dåliga ordvitsar) på 57 för att fira med mera stout och diskutera viktiga saker, till exempel Uniteds bästa elva genom tiderna.

Måndag

Hemresa för de flesta. Trötta, men glada. Har man vunnit med 3-0 gör det inget att den inhandlade julölen kraschar i kön till Burger King på centralen i Stockholm.

Tack för en fantastisk resa alla som var med. Hoppas vi ses igen.

God jul och Gott nytt år!