Resereportage: Vi firade 70 med 3-0 mot Liverpool

Den 70:e MUSS-resan slutade med vinst mot Liverpool, 3-0. Kan det bli bättre? Knappast! Så här hade vi det.

Fredag

Vi som anlände tidigt inledde med lunch på The Bank, följt av ett ölstopp på The Lost Dene. Varför vi hamnade just där är det ingen som vet, men här la vi grunden till glädjen som skulle genomsyra hela resan.
[singlepic id=823 w= h=]Farzan, Carl och bröderna Jönsson (Jonas och Mattias) på The Lost Dene. Bakom Farzan skymtar Petter, som ville känna av MUSS-gemenskapen trots att han reste på egen hand.

Den bekräftade middagsbokningen på Jamie’s Italian blev hastigt och lustigt obekräftad en vecka innan avfärd. Varför kunde de inte riktigt svara på och ersättaren, Giorgios’s, levererade verkligen INTE. Kanske enda riktiga plumpen den här resan. Att servera burkräkor toppade med hollandaise på en charktallrik duger fan inte. Men, det fantastiska MUSS-gänget höll god min, käkade upp och drog vidare ut i natten. Några hamnade på BrewDog följt av 57 och The Castle. Andra (bröderna Jönsson och Carl) gick till O’Sheas för att sjunga karaoke och dansa med de lite äldre damerna och herrarna.
[singlepic id=824 w= h=]
[singlepic id=825 w= h=]Glada miner, trots mindre bra krubb på Giorgio’s. I sällskapet: Mattias, Markus, Mats, Kenny, Anna-Lena, Jonas och Mattias Jönsson, Carl, Farzan, Kristian och Henric.

Lördag

Sju av oss åkte ut till Old Trafford för att gå rundvandringen på drömmarnas teater. Vi andra, som också var uppe med tuppen hann inhandla både Whiskey på The Whiskey Shop och en mössa på Fred Perry, innan vi tjuvstartade julen med mulled wine på stadens julmarknad.
[singlepic id=828 w= h=]
[singlepic id=827 w= h=]
[singlepic id=826 w= h=]Farzan Mirzazadeh, Kristian Ingeberg och Henric Åberg på Manchesters julmaknad.

Runt lunchtid splittrades sällskapet för att uppleva diverse matcher i närområdet. Några drog till Sheffield, andra till Burnley. Undertecknad tog bussen till Oldham med Henric för att se bortalaget och nästjumbon Yeovil kontra in 4-0.
[singlepic id=829 w= h=]
[singlepic id=830 w= h=]
[singlepic id=831 w= h=]
[singlepic id=832 w= h=]Kontrasten mellan Oldham Athletics hemmaarena och Old Trafford är stor. Återstår att se om renoveringen höjer standarden. Tur att underhållningen, åtta dansande flickor i stickade jultröjor, inte överträffade själva matchen (gulligt, men samtidigt lite konstigt).

Väl tillbaka i Manchester var vi fyra som dinerade på Mr Cooper’s House and Garden, en lite finare restaurang som verkligen levererade. Kul efter besvikelsen kvällen innan. Därefter gick pubrundan norrut, via City Arms till 57 och The Castle.
[singlepic id=833 w= h=]
[singlepic id=834 w= h=]Ulrik och Adam Gustafsson på City Arms respektive resan bästa stout från Marble på 57:an.

Söndag

Game day! Biljettutdelningen och tippning till frukost. Därefter raka vägen till Old Trafford. På spårvagnen ger resan yngste resenär, Isac, en härlig och högljudd känga till Henric, den enda som inte tippat på vinst för United: ”Vadå, håller du på Liverpool eller?!”

Några gick på Bishop Blaize, andra till Sam Platts och några valde att shoppa loss inne på Uniteds Megastore. Hur matchen slutade behöver vi inte upprepa… Jo, det måste vi. 3-0. Rune Jordanskog vann tipset (42 pund), då han hade rätt på slutresultat, halvtidsresultat, målskytt och endast var 10 minuter fel i tidpunkt för första målet. Grattis!
[singlepic id=835 w= h=]
[singlepic id=836 w= h=]
[singlepic id=837 w= h=]
[singlepic id=844 w= h=]På Old Trafford hade några av oss bra insyn i tv-studion. Där kunde man se både legender och icke-legender. Det var grymt bra ös på Stretford End och undertecknad tog den obligatoriska selfien från Old Trafford, den här gången på South Stand. Adam, iklädd Rooney-tröja, njöt av sitt första besök på Old Trafford!

Efter matchen var vi åtta som väntade ut köerna in till Manchester på den mexikanska restaurangen Chiquito. Flertalet andra segerfestade på Bishop Blaize och/eller The Trafford. Väl tillbaka inne i stan samlades ett gäng luttrade MUSS-resenärer och Berra (i högform med både bra och dåliga ordvitsar) på 57 för att fira med mera stout och diskutera viktiga saker, till exempel Uniteds bästa elva genom tiderna.
[singlepic id=838 w= h=]
[singlepic id=839 w= h=]
[singlepic id=840 w= h=]
[singlepic id=841 w= h=]
[singlepic id=842 w= h=]Efter vinsten. Glada och viktiga diskussioner på 57. Farzan, Henric, Berra, Kristian, Ulrik, Christer och undertecknad på 57. Vi försökte enas om Uniteds bästa elva genom tiderna, men ingen gick nog därifrån helnöjd.

Måndag

Hemresa för de flesta. Trötta, men glada. Har man vunnit med 3-0 gör det inget att den inhandlade julölen kraschar i kön till Burger King på centralen i Stockholm.
[singlepic id=843 w= h=]Inget kalas utan krasch.

Tack för en fantastisk resa alla som var med. Hoppas vi ses igen.

God jul och Gott nytt år!


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS