Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Newcastle United 3-1

Trots en av årets enklaste segrar så sprakade det knappast om United i dagens match mot Newcastle. Seger med 3-1 innebär att tredjeplatsen befästes och här följer spelarbetygen.

Betygsskalan är 1-10 där 4 är usel, 5 är dålig, 6 godkänd, 7 bra, 8 mycket bra, 9 strålande och 10 utomjordiskt bra.

Startelvan

David De Gea
7

Har nästan inget att göra på hela matchen, men vid 0-0 gör han en jätteräddning på Janmaats skott. Det är sånt som vinner matcher. Chanslös på straffen.

Phil Jones
7

Orsakade visserligen den sena reduceringsstraffen, men stod för en bra insats då han flera gånger fick rädda upp för en darrig McNair. Viktigt att han håller sig skadefri för nu får han ett gäng matcher.

Paddy McNair
6

Bättre än mot Southampton senast, men fortfarande darrig idag. Jones och Evans fick rädda upp vid några tillfällen men gör ändå en gedigen insats.

Jonny Evans
8

Uniteds bäste. Har blandat och gett sedan comebacken, men var mycket bra idag. Säker defensivt och drev på i första halvleken och var positiv med sitt bollinnehav. Vågade kliva fram med bollen för att ställa frågor åt motståndare. Mycket bra.

Antonio Valencia
5

Ut i 80:e. Helt osynlig. Uträttade ingenting. Bör tappa sin plats till Rafael omgående.

Michael Carrick
6,5

Ut i 62:a. En vanlig dag på jobbet. Inte briljant, men inte heller dålig. Vilades sista 30 inför Tottenham på söndag.

Juan Mata
7,5

Spanjoren har fin form i ryggen och låg bakom två av målen idag, den briljanta assisten till Rooney och den utsökta passningen till Falcao som ledde fram till 1-0. Viktig för bollinnehavet, slår sällan bort passningar.

Wayne Rooney
8

Tvåmålsskytt och en assist. Rooney har en fin formkurva på slutet och han fortsätter att övertyga på det centrala mittfältet. Den totala insatsen var inte värd en 8:a, men poängskörden lyfter upp honom till det betygssteget.

Ashley Young
6

Livlig i början, men det blir rätt medelmåttigt till slut ändå. Fick in en del inlägg men gick också bort sig enkelt defensivt vid några tillfällen. Luke Shaw kan inte komma tillbaka fort nog känns det som.

Falcao
7

Ut i 65:e. Bra idag, fin assist till Rooney och spelade fram van Persie till ett bra läge med en delikat chipp. Saknades dock lite i avslutssituationerna för colombianen som vilades sista 25 inför Tottenham på söndag.

Robin van Persie
6

Målskytt, men kan oerhört mycket bättre än så här. Försökte sig på en massa klackar och flickar som inte alls funkade. Bättring krävs mot Tottenham.

Inhoppare

Darren Fletcher
6

In i 62:a. Tappade bollen en gång vilket kunde ställt till det, men annars så kom han in och tog vid där Carrick slutade. Inget märkvärdigt, men ett hyfsat jobb i det tysta.

James Wilson
5,5

In i 65:e. En besvikelse idag. Fick spela mycket och borde kunnat göra ett avtryck. Tyvärr gick talangen mest och gömde sig och lyckades inte påverka matchen överhuvudtaget. Kan bättre, åtminstone mer engagemang.

Rafael
n/a

In i 80:e. Spelade för kort tid för att betygsättas men gjorde mer offensivt än Valencia, trots att han såg rostig ut.