Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U19 vann Mercedes-Benz Cup 2015!

Efter att ha slutat på en tredje plats förra året stod Uniteds U19-lag det här året som segrare i Mercedes-Benz Junior Cup 2015 efter att ha finalbesegrat Stuttgart efter straffar. Cupen, som spelades inomhus och med sex spelare på planen, involverade åtta olika lag.

Uniteds trupp:

Joel Castro Pereira, Dean Henderson; Tyler Reid, Cameron Borthwick-Jackson, Charlie Scott, Ro-Shaun Williams; Timothy Fosu-Mensah, Matty Willock, Devonte Redmond, Joe Riley, Oliver Rathbone; Marcus Rashford

Det började dock på sämsta möjliga vis för United när man förlorade den inledande matchen mot FC Grasshoper Club Zurich med 3-2. Visserligen tog United ledningen med både 1-0 och 2-0 efter mål av Timothy Fosu-Mensah och Ro-Shaun Williams men schweizarna vände och vann efter ett sent segermål.

United fick dock chans till snabb revansch i turneringen när man besegrade Stuttgart efter att Marcus Rashford gjort matchens enda mål tidigt in i matchen.

I den tredje och sista gruppspelsmatchen tog man emot fjolårsvinnarna Schalke 04 och efter en fin insats från United stod man som segrare med 2-0 efter mål av Joe Riley och Marcus Rashford.

United hamnade sedan i ett andra gruppspel med Hoffenheim, Fenerbahce och Stuttgart. Man inledde med att möta Fenerbahce som kom 3:a i den andra gruppen. United gjorde dock en riktig plattmatch och föll lite överraskande med 2-0 vilket också var den sista matchen för dagen.

Under söndagen inledde United med spel mot Hoffenheim. Fosu-Mensah gav United ledningen innan han själv utökade till 2-0 innan Hoffenheim kunde reducera. Men istället för en kvittering så kunde försvararen Borthwick-Jackson avgöra matchen med sitt 3-1 mål och ta hem gruppsegern till United.

SLUTSPEL OCH STRAFFLÄGGNING

I semifinalen ställdes United mot Grasshopper igen och den här gången blev det ingen förlust. United var tämligen överlägsna mot schweizarna och vann enkelt. Borthwick-Jackson inledde matchen precis som han slutade den förra – det vill säga med att göra mål. Två minuter senare ökade Marcus Rashford på till 2-0. Oliver Rathbone och Devonte Redmond gjorde sedan två mål var och såg till att United vann med hela 6-0 i semifinalen.

Finalen spelades mellan Stuttgart och United, där tyskarna besegrat landskonkurrenten och regerande mästarna Schalke 04 i sin semifinal. Matchen mellan United och Stuttgart var jämn och när vi nådde full tid stod det fortfarande 0-0. Matchen fick avgöras på straffar och där var United förstås starkare än tyskarna. Charlie Scott, Cameron Borthwick-Jackson och Marcus Rashford satte sina för United medan Joel Pereira i Unitedmålet räddade tre stycken straffar och United kan kora sig som mästare i Mercedes-Benz Junior Cup år 2015.

Jag har följt den här turneringen några år nu och har successivt bevittnat hur United blivit bättre och bättre för varje gång och den här gången räckte det hela vägen till seger i cupen. Det får anses vara väldigt bra gjort då många av de deltagande lagen spelar mycket inomhusfotboll och samtidigt som United hade turneringens yngsta lag. Man hade också turneringens bästa spelare i Joe Riley som fick pris för sina insatser.