Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Keane såld till Burnley och Pearson lånas ut

Michael Keane är klar för Burnley på en permanent deal efter att ha varit utlånad dit under hösten. Summan sägs vara ungefär tre miljoner pund. Samtidigt passar United på att låna ut mittfältaren Ben Pearson till League One-laget Barnsley i en månad.

21 årige Keane, som fyller 22 på söndag, blev på den sista dagen av sommarens transferfönster utlånad till Burnley. Keane hade inledningsvis svårt att ta plats i laget men har den senaste månaden varit ordinarie och är enligt statistiksidan whoscored.com den spelare med bäst betygsnitt i Burnleys lag. Innan lånet hann Keane med att Premier League-debutera för United och det gjorde han i 1-1 mötet med Sunderland i augusti. Han spelade även från start i Uniteds uttåg ur ligacupen mot MK Dons. Det blev till slut fem stycken framträdanden för honom i Uniteds a-lag under alla sina år i klubben.

För den 20 årige Ben Pearson är det första lånet när han nu kommer spela för Barnsley den närmsta månaden. Den hårt jobbande innermittfältaren har länge setts som en stor talang i Uniteds ungdomsakademi och får nu chansen att bevisa sin talang i League One.

Pearson är född i Oldham men har spelat för United i över tio år.

Vi önskar dom båda lycka till.


Källa: www.manutd.com