Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Valdes klar för United


Manchester United kunde på torsdagskvällen meddela att den spanska målvakten Victor Valdes har skrivit på för klubben. Valdes, som får tröjnummer 32, ansluter på fri transfer och har skrivit på ett 18 månader långt kontrakt med option på ytterligare ett år.

Victor Valdes

Namn: Víctor Valdés i Arribas.
Född: Den 14 januari 1982, i L’Hospitalet de Llobregat, Spanien.
Längd/vikt: 183 cm/78 kg.
Position: Målvakt.
Till United: Den 8 januari 2015 på fri transfer.
Karriär: Barcelona (2000-2014, 535 matcher/0 mål), Barcelona C (2000, lån, 16/0), Barcelona B (2000-2003, lån, 77/0), Manchester United (2015-,).
Landskamper/mål: 20/0 (Spanien).
Titlar: Spanska ligan (2005, 2006, 2009, 2010, 2011, 2013), spanska cupen (2009, 2012), Uefa Champions League (2006, 2009, 2011), klubblags-VM (2009, 2011), VM (2010), EM (2012).

Victor Valdes kommer till United för att agera backup till David de Gea, det är i utgångsläget väldigt tydligt. ”Han går till klubben som andramålvakt,” säger Louis van Gaal och Valdes själv säger att De Gea ”är den bästa målvakten i världen”.

Valdes blir säsongens sjunde nyförvärv. Tidigare i karriären har han bara representerat Barcelona och Barcelonas b- och c-lag. Inför förra säsongen meddelade han att det skulle bli hans sista säsong i Barcelona, då han önskade en ny utmaning. I slutet av mars gick hans knä dock sönder och han har inte spelat någon fotboll sedan dess. I oktober anslöt han till United för att träna, som en del i hans rehabilitering.

När han började träna med United började det givetvis spekuleras i att han också skulle skriva kontrakt med United och så blir det alltså nu. I United får han åter stifta bekantskap med Louis van Gaal, som var Barcelonas tränare när Valdes tog plats i a-laget.

Valdes fyller 33 år på onsdag och är förstås en mycket erfaren målvakt. Meritlistan inkluderar bland sex ligatitlar och tre Champions League-titlar med Barcelona. Han har också vunnit EM och VM, men då som reserv till Iker Casillas.

Victor Valdes:Det är en riktig ära att skriva på för Manchester United. Jag skulle vilja tacka Louis van Gaal och klubben för att de tillät mig att göra min rehabilitering och träna med laget på [Carrington]. Under min korta tid här kan jag redan se att det här är en väldigt speciellt klubb. Jag har arbetat med Louis van Gaal under min tid i FC Barcelona och att ha möjligheten att arbeta med honom här i Manchester United är en dröm som blir sann.

Louis van Gaal:Jag är mycket belåten att Victor har skrivit på för klubben. Victor är en väldigt erfaren målvakt och hans statistik talar för sig själv. Jag har vid många tillfällen sagt att Manchester United alltid kommer att vara intresserad av de bästa spelarna. Victor har varit väldigt professionell genom sin rehabilitering från skada och han har varit väldigt imponerande under träningarna med a-laget de senaste veckorna. Han kommer till klubben som andramålvakt och är ett fantastiskt tillskott till a-laget.

Välkommen Victor Valdes!