Matchtr̴d: Queens Park Rangers РManchester United 0-2

United vann med 2-0 i bortamatchen mot Queens Park Rangers. Inhopparna Marouane Fellaini och James Wilson gjorde målen, sedan United gått över till 4-4-2 i andra halvlek.

Publicerat:
2015-01-17,
21.08
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Wilson: Det ger mig stort självförtroende

Det ger mig stort självförtroende dÃ¥ jag har haft svÃ¥rt att göra mitt första mÃ¥l den här säsongen, efter slutet pÃ¥ förra säsongen. Det ger mig stort självförtroende och förhoppningsvis kan jag ta med det in i nästa match och resten av säsongen,” sa James Wilson som gjorde sitt första mÃ¥l för säsongen.

När jag gick in i omklädningsrummet [efter matchen] gratulerade alla mig och fick mig att känna mig väldigt bra och välkommen, så det är fantastiskt.

Instruktionerna från Van Gaal var enkla.

I stort sett sa han bara åt mig att hålla mig onside, för det var några tillfällen då jag har varit offside. Håll dig onside, ha tålamod, håll dina löpningar och gå förbi dem med snabbhet. Det var i stort sett det jag gjorde för mitt mål.

Van Gaal: Ett fantastiskt resultat

Louis van Gaal var mycket belåten efter Uniteds seger mot QPR.

• Det är ett fantastiskt resultat för att du förlorade förra helgen och dÃ¥ mÃ¥ste du plocka upp allting. Jag har sett ett lag som kämpar, har problem ocksÃ¥. De spelar med samma spelstil som Queens Park Rangers i första halvlek. Och du behöver inte göra det.
  • Jag bytte formation och vi spelade bättre fotboll i andra halvlek. Resultatet var ocksÃ¥ chanser och mÃ¥l. Jag är väldigt glad.
  • Beröm till spelarna eller tränaren som ändrade? ”Nej, nej. Alltid spelarna och inte tränaren och inte den assisterande. Spelarna gör det.
  • [Falcao] missade flera chanser. Det är synd för honom, och oss givetvis.
  • Jag är väldigt glad för [James Wilson]. För jag har gett honom mÃ¥nga chanser att komma in och att spela frÃ¥n start och han gjorde aldrig mÃ¥l, förrän nu. Och nu tror jag att han är över den tröskeln och kanske ska han fortsätta göra mÃ¥l.
  • [David de Gea] är väldigt viktig, för vi har mÃ¥nga nollor. Och jag tycker att de flesta är tack vare honom. Och det är en stor komplimang som jag aldrig gav.
  • Inga löften om att fortsätta med 4-4-2 dock: ”Jag visste pÃ¥ förhand att när vi spelar med fyra mittfältare i en diamant sÃ¥ skapar vi fler chanser. Men balansen i laget är svag.

Publicerat:
2015-01-17,
20.51

Redknapp: Jag är mycket nöjd med insatsen

QPR:s manager Harry Redknapp var inte överdrivet besviken, trots att hans lag förlorade mot Manchester United.

Jag är väldigt nöjd med insatsen. Även vid 1-0 de sista tio minuterna tryckte vi på för en kvittering. Det andra målet hände då vi hade en kvar där bak och de hade tre som anföll mot oss.

Vi bombarderade deras straffområde för att försöka få en kvittering och de bröt givetvis iväg och gjorde mål. Men jag tycker att arbetsinsatsen i laget var av högsta klass.

Redknapp lovar ocksÃ¥ att QPR kommer fixa ett nytt kontrakt: ”Vi kommer att vara okej. QPR kommer inte att Ã¥ka ur det här Ã¥ret.

Undertecknad sätter fem öre på att Redknapp har fel.

Matchens händelse

Wilson, Fellaini och 4-4-2 får ursäkta. Dagens mest anmärkningsvärda är ändå att Manchester United använde Phil Jones som hörnläggare.

[Twitter]

Jones, tillsammans med Rojo, stod också i muren vid ett tillfälle, eftersom mittbackarna uppenbarligen inte är bra nog på huvudet för att markera motståndare.

Formationsbyte gav seger

Efter en väldigt frustrerande första halvlek fick Louis van Gaal till slut nog. Tidigt i andra halvlek kastades 3-5-2 i papperskorgen. Ett par minuter senare tryckte inhopparen Marouane Fellaini in bollen i mål, framspelad av Antonio Valencia. United kunde sedan kontra in 2-0 i slutminuten genom inhopparen James Wilson, som därmed gjorde sitt första mål för säsongen.

United blev betydligt bättre efter formationsbytet, som såg en mittfältsdiamant med Di Maria som spets och Rooney och Fellaini på kanterna. Helt övertygande var det emellertid inte och QPR var långt ifrån chanslösa. Bland annat hade hemmalaget en kontring tre mot en, sedan Rojo och Carrick gått på samma boll. United räddades av en bedrövlig kvalitet i kontringen.

Totalt var det klart bättre offensivt med 4-4-2 och fortsatt förvirrat defensivt. Förhoppningsvis ser också Van Gaal det.

Tankar om startelvan

Till att börja med är det kul att Marcos Rojo är tillbaka i startelvan igen. Kul också att Radamel Falcao startar.

Till det mindre roliga kontot lägger vi att allt tyder på att United fortsätter spelas 3-5-2. Den initiala gissningen är också att Angel Di Maria fortsätter på topp och att Wayne Rooney fortsätter på mittfältet.

Notabelt är att Daley Blind tycks starta som vingback. Luke Shaw får inte plats i truppen och det får heller inte Rafael da Silva.