Spelarbetyg: QPR – United

United lyckades bärga tre poäng i bortamatchen mot Queens Park Rangers, då man vann med 2-0. Inhopparna Marouane Fellaini och James Wilson gjorde målen för United.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea 7,5
Gör några fina räddningar och är också stabil när han har bollen. Tyvärr är målvakten återigen Uniteds bästa spelare.
Phil Jones 6
Står i murar och lägger hörnor. Mittbacksrollen är omdefinierad. Står överlag för en godkänd insats.
Jonny Evans 5
Utbytt 57. Enligt Wilson blev Evans utbytt för att han var skadad men var det en av försvararna som skulle offras så var det Evans. Svag i duellerna.
Marcos Rojo 6,5
Varnad. Jag är inte helt såld på Rojo. Han är snabb och aggressiv. Han tar initiativ och skicklig med bollen. Vinner en mängd nickdueller och tacklingar. Saker som jag gillar. Men jag får alltid en känsla av att han är tämligen omedveten om var såväl motståndare som medspelare håller hus, något som de bästa försvararna har järnkoll på. Det illustreras väl av situationen där han och Carrick går på samma boll och QPR får anfalla tre mot en. Skulle må väldigt bra av att ha en Rio Ferdinand i toppform bredvid sig.
Michael Carrick 6
Var mindre involverad i spelet än vi är vana med. Står som vanligt rätt och vinner en del boll.
Antonio Valencia 6,5
1 assist. Valencia har kanske fotbollsvärldens sämsta inkast. Gör ett tillräckligt bra defensivt arbete men offensivt finns det mer att önska, även om han så klart ska ha beröm för förarbetet till 1-0-målet.
Juan Mata 4
Utbytt 46. Varnad. Efter ungefär tio minuter hade Mata två gånger helt obegripligt tappat bollen, han hade slagit en passning bakåt, en i sidled och så hade en missat en enkel passning för att friställa Falcao. Borde ha fått en assist då han hittade Falcao med en fin kross in i straffområdet men det var Matas enda positiva bidrag idag. Det duger inte.
Wayne Rooney 5
Rooney ramlar (blir fälld) i straffområdet. Domaren friar. Bollen är kvar i straffområdet. Rooney försöker inte vinna bollen. Han letar heller inte upp en position där han kan göra nytta för laget. Nej, Rooney vänder ryggen mot spelet och springer fram till domaren för att klaga. Oacceptabelt beteende. I övrigt jobbade Rooney mestadels på att visa att han inte är en mittfältare. På plussidan har vi den öppnande passningen till Valencia före 1-0-målet.
Daley Blind 6
Godkänd insats, men som vingback behöver han vara mer involverad i spelet. Samarbetet med Rojo var heller inte klockrent.
Angel Di Maria 5,5
Utbytt 90+5. Återigen dålig som anfallare, förutom vid något tillfälle då han hamnade ur position och sprattlade till (som vid inlägget till Falcao). Genast bättre efter formationsbytet och är också involverad i förarbetet till 2-0. Måste få spela bakom anfallarna i fortsättningen, så att han får utnyttja sina bästa egenskaper.
Radamel Falcao 6
Spelmässigt var det nog Falcaos bästa insats sedan han kom till United. Ska dock göra minst ett mål på de chanser han får. Återstår att se vad som händer när Van Persie är tillbaka men tyvärr tror jag att Falcao förpassas till bänken igen.
Marouane Fellaini 6,5
Inbytt 46. 1 mål. Eftersom man aldrig kan få nog av klyschor kommer nu en sådan: Marouane Fellaini rör om i grytan. På gott och ont. Den här dagen mest på gott, framför allt på gott den här dagen. Ett fungerande alternativ som matchförändrande mittfältare. Måhända är han, i nuvarande trupp, nyckeln till en fungerande diamant.
James Wilson 7
Inbytt 57. 1 mål. Det finns väldigt mycket fotboll i James Wilsons kropp. Han har sällan fått eller kunnat visa det den här säsongen (förutom ett par riktigt lyckade löpningar i hemmamatchen mot Stoke). Idag såg han äntligen ut som en anfallare som spelar för sitt nuvarande kunnande och inte sin framtida potential. Två gånger om nära att bjuda Falcao på öppet mål, men centimeterna var inte på Wilsons sida då. Målet är högklassigt, först när han läckert viker bort försvararen, sedan när han har sinnesnärvaro nog att reagera först på returen och till sist när han iskallt – med fel fot – placerar bollen i mål. I den bästa av världar släpper alla nervknutar nu. Kommer förr snarare än senare att skicka alla andra anfallare i United till avbytarbänken.
Ander Herrera n/a
Inbytt 90+5. Hade knappt klivit in på planen när domaren blåste av matchen.

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS