Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Queens Park Rangers – Manchester United 0-2

Inbytte Fellaini blev i går matchhjälte då han gjorde det inledande och förlösande målet i bortavinsten mot QPR. Unge James Wilson fastställde slutresultatet 0-2 i den 94 matchminuten. LvG inledde matchen med det så älskade 3-5-2-systemet, men bytte efter paus formation till en 4-4-2-modell med en diamant på mittfältet. Bytet gav resultat, även om segern var långt ifrån imponerande.

LvG startade matchen med en relativt väntad startelva där Jones, Evans och Rojo spelade i backlinjen. Valencia och Blind var wing backs i uppställningen. RvP stod inte att återfinna varken på planen eller på bänken och därmed startade den omdebatterade Falcao i anfallet tillsammans med Di Maria. På uppvärmningen hade Smalling, högst oväntat, skadat sig och i hans startplats fick Evans träda in.

United hade med 3-5-2-systemet i vanlig ordning stort bollinnehav, men löpviljan, energin och det avgörande passet saknades. Spelet kännetecknades i den första halvleken av många sidleds- och hemåtpass. Mata stod för ett fint undantag då han, vackert, slog en perfekt djupledsboll från höger till Falcao. Colombianen lurade offsidefällan precis, men avslutet var rakt på den utrusande Green. Falcao kunde heller inte förvalta returen på sitt eget skott. QPR presterade i den första halvleken en stor chans, vilken räddades magnifikt av de Gea. Austin sköt ett fint volleyskott, men spanjoren räddade avslutet precis under ribban. Ytterligare ett bevis för de Geas goda självförtroende och fina säsong.

Till starten av den andra halvleken var det Mata som fick betala priset för Uniteds krampaktiga insats. Bytet innebar att United spelade något som kan liknas vid 4-4-2 och gav mer fart och säkerhet i spelet. Di Maria slog, från höger, ett precist inlägg mot Falcao (vilken återigen lurat offsidefällan). Från nära håll och med vänsterhanden kunde Green emellertid prestera en lika fin räddning som de Gea i första halvlek. Chansen skulle givetvis ha förvaltats bättre av den hårt arbetande Falcao, men det är svårt att kritisera honom för hårt med tanke på hur fin räddningen var. Uniteds andra byte kom i den 59 minuten då Wilson byttes in mot Evans. I formationen som följde spelade Di Maria som spets i diamantformationen bakom Falcao och Wilson.

Någon minut senare kunde så Fellaini göra 0-1. På högersidan spelade Rooney snyggt fram Valencia, vilken spelade in till Fellaini i straffområdet. Belgaren vände elegant bort sin närmsta motståndare och sköt på volley in bollen i nättaket. Skottet såg inte alltför otagbart ut, men Fellaini kunde inte bry sig mindre då han firade genom att omfamna Januzaj på Uniteds bänk.

Några minuter senare krockade Rojo och Carrick på mittfältet, vilket gjorde att QPR hade ett ypperligt läge att kontra in 1-1. Vargas stod emellertid för ett uselt pass och chans rann ut i till intet. Hemmalaget koncentrerade sina anfall till högersidan, där Rooney och Blind försvarade som följd av omdisponeringarna. Dels av positionsovana och dels av trötthet fanns där mer ytor för hemmalaget. Inläggen och de sista passen bar däremot inte frukt.

För Uniteds del kunde Falcao ha gjort 0-2 i en kontring (fint pass av Blind till Wilson). Wilsons fina pass, från höger, touchades tyvärr lätt av Caulker vilket gjorde att colombianen inte kunde slå in bollen i tom bur. I den 94 minuten kunde unge Wilson själv avgöra tillställningen i ännu en kontring. Engelsmannen valde att inte passa varken Di maria eller Falcao och kunde på returen på sitt eget skott skjuta in 0-2 (med högerfoten) i Greens långa hörn. Någon minut senare byttes Herrera, meningslöst, in istället för Di Maria.

Sammantaget gjorde United ingen större match, men att döma utav glädjen vid 0-1-målet var det en betydande bortaseger. Trots allt vann laget skottstatistiken med 7-4 och hade Falcao varit mer klinisk i sina avslut kunde United ha gjort ett par mål ytterligare. Falcao skall ha beröm för en fin arbetsinsats, där han lurade offsidefällorna perfekt vid ett par tillfällen. Colombianen såg hungrig ut och hans form verkar stegrande. De Gea stod ånyo för en fin insats och räddade United med sin viktiga räddning i första halvlek. I övrigt återstår frågetecken för både Di Maria och Rooney. Den senare spelade i en position där han inte kommer till sin rätta, men av Di Maria måste det gå att kräva mer då han var den som fick mest frihet i LvG:s modell av den andra halvleken. I backlinjen stod Rojo för en överraskande solid insats tillsammans med Jones.

Matchinformation

Queens Park Rangers0
Manchester United2
Turnering: Premier League, omgång 22
Tid: Lördagen den 17 januari 2015, 16.00
Plats: Loftus Road Stadium, London
Publik: 18 098
Domare: Neil Swarbrick

Matchhändelser

41Joey Barton
45Juan Mata
58Marouane Fellaini
Assist: Valencia
0-1
60Mauricio Isla
68Marcos Rojo
82Clint Hill
90+3James Wilson0-2

Manchester United

De Gea
Jones, Evans, Rojo
Carrick
Valencia, Mata, Rooney, Blind
Di Maria, Falcao
Fellaini för Mata (46)
Wilson för Evans (57)
Herrera för Di Maria (90+5)
Avbytare: Valdes, Smalling, McNair, Januzaj

Queens Park Rangers

Green
Isla, Dunne, Onuoha, Hill
Vargas, Barton, Henry, Fer
Austin, Zamora
Caulker för Dunne (46)
Taarabt för Fer (70)
Kranjcar för Zamora (80)
Avbytare: McCarthy, Ferdinand, Hoilett, Zarate

Allt om matchen »