Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

United signerar Sadiq El Fitouri

Manchester United har idag signerat den 20 år gamla högerbacken Sadiq El Fitouri. El Fitouri kommer närmast från Salford City och kommer att ingå i U21-truppen. Han har skrivit på ett 18 månader långt kontrakt.

El Fitouri föddes i Libyen den 10 oktober 1994 och beskrivs som en atletisk högerback.

Han har ett förflutet i Manchester citys ungdomsakademi men där fick han inget nytt kontrakt. Han var därefter klubblös en period innan han i december fick chansen i Salford City. Efter att ha imponerat på träning fick El Fitouri debutera för Salford i 2-1-segern mot Kendal Town, då Phil Neville och Paul Scholes vikarierade som tränare.

Det var just Neville och Scholes som tipsade United om El Fitouri och högerbacken har tränat med United i några veckor.

Sadiq El Fitouri:Det här är ärligt talat en dröm som blir sann för mig och jag måste tacka Salford City för chansen och för att de trodde på mig. Jag ser verkligen fram emot vad som händer härnäst och att ges möjligheten att göra det i Manchester United är otroligt.

Phil Neville:Vi är enormt stolta att vår klubb har kunnat ge en möjlighet till en pojke som hade viljan och passionen att spela utan att nödvändigtvis få chanserna. Vad vi försöker göra i Salford är att utveckla våra egna talanger, fostra spelare och behålla dem i klubben. Vi inser emellertid också att vi inte kan stå i vägen för att talangfulla spelare spelar på den högsta nivån och det kan bara vara beröm för hur Salford City går framåt.

Paul Scholes:Vår fast tro är att vi vill göra en skillnad och även om vi bara är sex månader in har vi redan etablerat, i just det här ögonblicket, att vi har möjligheten att förbättra och framhäva unga människor och ge dem en chans. En chans som vi själva gavs.

Det återstår att se vad El Fitouri går för. Salford City spelar i Northern Premier League Division One North, den åttonde nivån i det engelska ligasystemet. Som jämförelse kan nämnas att FC United ligger i divisionen över. El Fitouri går alltså in i U21-truppen och han lär knappast vara aktuell för a-lagsspel den här säsongen.


Källor: Manutd.com, Pitchero.com/clubs/salfordcityfc