Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

United ute ur Youth Cup

United är ute ur FA Youth Cup efter att ha förlorat borta mot Tottenham med 3-1. Marcus Rashford gjorde Uniteds enda mål på en fin frispark i den första halvleken men Tottenham var för starka denna kväll och vann rättvist.

Tottenham inledde bra och tog direkt tag i taktpinnen och fick till slut utdelning när United försvarade dåligt på en låg hörna som gick igenom alla till en ensam motståndare vid bortre stolpen som inte gjorde något misstag. United kvitterade dock, lite oväntat, genom Marcus Rashford som slog in en frispark från långt håll. Målvakten gjorde inget övertygande ingripande men frisparken var väldigt bra slagen.

Efter det kom United mer in i matchen men skapade inga större chanser och 1-1 stod sig till halvtid. Ett ganska rättvist resultat då United tog över mot slutet.

Efter en timmes spel gör Borthwick-Jackson mål för United, problemet är bara att det blir avblåst för offside. I anfallet efter återtar sedan Tottenham ledningen när man kontrar in 2-1. Tio minuter senare kontrar man in 3-1 också och avgör matchen. United byter in sin stora stjärna Mitchell – som varit borta länge på grund av en skada – men det hjälper inte. United är dåliga för dagen och skapar väldigt lite matchen igenom samtidigt som försvaret och målvaktsspelet inte är på topp heller.

Överlag var det inte oväntat att United skulle åka ut. Men de kan bättre än så här. Positivt är i alla fall att Mitchell är tillbaka på riktigt och att sju av elva i startelvan får spela cupen även nästa säsong.

Tottenham – Manchester United 3-1

Uniteds mål: Rashford (25)
United: Henderson – Reid, Tuanzebe, Williams, Borthwick-Jackson – Riley, Fosu-Mensah, Redmond, Gribbin, Dearnley (Mitchell 71) – Rashford