Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchtråd: Manchester United – Burnley 3-1

Manchester United vann med 3-1 mot Burnley utan att imponera. Superinhopparen Chris Smalling nickade in två mål och Robin van Persie nätade på straff.

Publicerat:
2015-02-12,
01.04
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Skadeuppdatering från Van Gaal

Louis van Gaal tror att Daley Blind ska vara tillbaka redan till nästa match men hans prognos för Phil Jones var mindre positiv.

Jag tror, för Jones, måste vi vänta och se. Jag tror att det ska bli svårt då han var väldigt besviken när jag pratade med honom. Kanske är det ett knäproblem, så det är inte bra.

Men Blind har huvudvärk och jag tror inte att han är borta från matchen på måndag [mot Preston i FA-cupen].

Citat: Manutd.com

Publicerat:
2015-02-12,
01.00
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal: Vi var inte bra

United vann och det var bra, tyckte Louis van Gaal. Annars tycker han att United var dåliga, framför allt i första halvlek.

  • Vi var inte bra. Framför allt inte bra i första halvlek. Vi hade tur att vi hade ett bra resultat i halvtid.
  • I andra halvlek var det lite bättre.
  • Trots resultat i halvtid så visslade [publiken]. Det är första gången jag har hört det.
  • Jag är glad och vi måste glömma den här matchen,” säger Van Gaal och menar samtidigt att det är en styrka att vinna när man spelar så dåligt.
  • Burnley var det bättre laget [i första halvlek]. De spelade efter marken, det gjorde inte vi. […] Jag har sagt att de förtjänar beröm. […] De ger en fantastisk press.
  • Var tidiga, tvingade, byten ett problem? ”Givetvis. […] Men mannen som kommer, Chris Smalling för Phil Jones gör två mål, så jag kan inte säga att det inte är bra. […] Jag måste flytta Wayne Rooney en linje längre bak och det är inte bra för Wayne och inte bra för laget.
  • Också Herrera, som kom in för Blind, spelade väldigt bra, tycker jag.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2015-02-12,
00.45
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Smalling: Vi svek oss själva

Chris Smalling gjorde förvisso två mål mot Burnley och hjälpte United att vinna matchen men han var inte överdrivet glad ändå.

Det var inte en 3-1-match. Framför allt i första halvlek har vi alla svikit oss själva. Vi kunde ha spelat mycket bättre.

Det finns [mycket mer att ge]. Men managern sa i omklädningsrummet att den första halvleken var oacceptabel och alla spelarna vet det. Om vi kan vinna matcher och spela så dåligt, då visar det att om vi spelar bra och allting klickar så kommer det att vara massor av bättre insatser på Old Trafford. Det är säkert.

Nåväl, två mål ger ändå lite glädje.

Det var ganska overkligt [att göra mål efter 22 sekunder]. Det var ganska turligt eftersom när du kommer in som en försvarare är det aldrig enkelt. Men om du har en hörna sätter det dig på framfoten direkt och tack och lov blev jag fri.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2015-02-12,
00.40
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Dyche: Vi var enastående

Burnleys manager Sean Dyche var mycket nöjd med sitt lags insats på Old Trafford men menar att det är de små detaljerna som orsakar förlusten.

Det här spelet sparkar dig därbak ibland och jag tyckte att det gjorde det ikväll. Jag tycker att vi var enastående för stora delar av matchen och jag tror alla på arenan var förbluffade över att de gick in i halvtid med ledning 2-1, med kvaliteten på vår fotboll och de chanser vi skapade.

Men vi skadas i de små detaljerna för tillfället och det har hänt oss några gånger den här säsongerna. Men det är den växt du behöver hos spelarna. Att lukta sig till faran för på den här nivån straffas du eftersom matcher kan vända från nästan ingenting.

Läs mer på Burnleyfootballclub.com.

Publicerat:
2015-02-12,
00.32
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Video: Van Gaal om matchen

Publicerat:
2015-02-11,
22.52
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Superinhopparen Smalling matchhjälte

Manchester United vann med 3-1 mot Burnley efter två mål av inhopparen Chris Smalling och ett straffmål av Robin van Persie. Resultatet kan dock inte sägas spegla matchbilden.

United var bedrövligt dåliga i den första halvleken. Trots det gick man till pausvila med ledning 2-1. Sett till spel och målchanser hade en tvåmålsledning för Burnley känts mer motiverad.

Det var mycket Chris Smalling i den första halvleken. Han blev inbytt för skadade Phil Jones efter fem minuter och började sin match med att nicka in 1-0 efter hörna. Uniteds ledning blev kort då Danny Ings sprang förbi just Smalling och nickade in 1-1.

Burnley dominerade sedan fullständigt. Daley Blind blev skadad och Wayne Rooney klev ner som defensiv mittfältare. På tilläggstid fick United en ny hörna. Rooney slog den kort till Angel Di Maria som satte inlägget på Smallings panna och Smalling blev tvåmålsskytt.

United var bättre, om än inte bra, i den andra halvleken. Smalling bjöd förvisso Burnley på en jättechans precis efter halvtid men därefter hade United hygglig kontroll på händelserna.

Di Maria, som var bäst på planen, sprang så in i straffområdet och blev fälld. Den bedrövliga domaren Friend överraskade en hel fotbollsvärld med att blåsa straff till United. Van Persie satte behärskat bollen i mål.

Publicerat:
2015-02-11,
19.59
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Samma offensiv

Louis van Gaal har valt samma offensiv i dagens match mot Burnley som han matchade mot West Ham. Måhända sker det någon positionsförändring men det är knappast troligt.

Defensivt blir det två eller tre förändringar (beroende på hur man räknar). Luke Shaw är ju avstängd och Marcos Rojo tar över på vänsterbacksplatsen. Det betyder att Rojos mittbacksplats blir ledig och där går Jonny Evans in, medan Chris Smalling blir kvar på bänken. Förändrat är det också på högerkanten där Paddy McNair får chansen från start istället för Antonio Valencia. Att McNair startar gör oss glada.

Tyvärr får spelare som Ander Herrera och James Wilson fortsätta på bänken.

I Burnley noterar vi att den förre Unitedspelaren Michael Keane givetvis spelar från start. De har bara gjort en förändring jämfört med laget mot West Brom i helgen, då Kightly går in istället för Marney.

Publicerat:
2015-02-11,
19.51
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Burnleys lag

Burnley: Heaton; Trippier, Keane, Shackell, Mee; Boyd, Arfield, Jones, Kightly; Barnes, Ings
Avbytare: Gilks, Duff, Lafferty, Wallace, Reid, Vokes, Jutkiewicz

Publicerat:
2015-02-11,
19.49
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Uniteds lag

Manchester United

De Gea
McNair, Jones, Evans, Rojo
Blind
Rooney, Januzaj
Di Maria
Van Persie, Falcao.

Avbytare: Valdes, Smalling, Valencia, Fellaini, Herrera, Mata, Wilson

Publicerat:
2015-02-11,
19.19
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mittfältaren Rooney

I tiden mellan långbollsdiskussionerna har det den senaste tiden handlat väldigt mycket om Louis van Gaals beslut att spela Wayne Rooney som mittfältare. Här är vad Van Gaal har att säga om det hela:

När du spelar [Rooney] på mittfältet är du inte alltid i en situation att göra mål. Så när ni säger att han inte gör mål så, givetvis, mittfältare gör inte så många mål. Han är inte bland de tre längst fram han är i den bakre trean på mittfältet.

[Rooneys position] beror på omständigheterna. Hur nöjda eller inte nöjda vi är. Hur nöjd eller inte nöjd han är. Om det är ett bättre bidrag för vårt lag att spela däruppe eller inte. Det kan förändras varje vecka.

När jag inte ställer upp med Falcao frågar ni: ‘Var är Falcao?’ Och när jag sedan inte ställer upp med Van Persie frågar ni: ‘Var är Van Persie?’ Ni ställer alltid frågorna negativt, men jag är van vid det, så det är inget problem. Jag är van vid det.

Gör Falcao och Van Persie tillräckligt? Det beror alltid på vad vi har bestämt och hittills har vi inte bestämt det än. Det är alltid en fråga för framtiden, så ni måste vänta och se.

Citat: Telegraph.co.uk

Publicerat:
2015-02-11,
19.11
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Kick it out!

Dagens match dediceras till Kick It Out-kampanjen Season of Action.

Publicerat:
2015-02-11,
19.09
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Dagens matchprogram

Publicerat:
2015-02-11,
19.08
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Dagens fanzine

Som matchprogrammet. Fast inte all. Och mycket bättre.

Publicerat:
2015-02-11,
19.07
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Matchposter med Di Maria

Matchinformation

Manchester United 3
Burnley 1
Turnering: Premier League, omgång 25
Tid: Onsdagen den 11 februari 2015, 20.45
Plats: Old Trafford, Manchester
Publik: 75 356
Domare: Kevin Friend

Matchhändelser

6Chris Smalling
Assist: Falcao
1-0
12Danny Ings1-1
26Michael Kightly
45+3Chris Smalling
Assist: Di Maria
2-1
53Ben Mee
59Wayne Rooney
67Scott Arfield
68Radamel Falcao
82Robin van Persie (straff)
Assist: Di Maria
3-1
84James Wilson
86Angel Di Maria

Manchester United

De Gea
McNair, Jones, Evans, Rojo
Blind
Rooney, Januzaj
Di Maria
Van Persie, Falcao

Smalling för Jones (5)
Herrera för Blind (39)
Wilson för Falcao (74)

Avbytare: Valdes, Valencia, Fellaini, Mata

Burnley

Heaton
Trippier, Keane, Shackell, Mee
Boyd, Arfield, Jones, Kightly
Barnes
Ings

Vokes för Valencia (86)
Jutkiewicz för Barnes (90+2)

Avbytare: Gilks, Duff, Lafferty, Wallace, Reid

Allt om matchen »

Res med oss till Manchester!