Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: United – Burnley 3-1

Tre poäng och plats tre i tabellen är fokus efter en märklig och stundtals usel insats under onsdagskvällen. Mål från Chris Smalling gånger två samt Robin van Persie som avslutade med mål från straffpunkten.

Louis van Gaal ställde ut en 4-4-2 med Adnan Januzaj längst upp i diamanten, Rooney till höger, Di Maria till vänster och Blind som defensivt ankare. Paddy McNair fick chansen som högerback och Jonny Evans var tillbaka i laget efter en tids frånvaro.

Undertecknad funderade under matchens första halvlek om det faktiskt var så att det var Manchester United mot Burnley det handlade om? Spelades matchen på Old Trafford? Var det ett topplag mot ett bottenlag? Var det Van Persie, Falcao, Rooney, Di Maria med flera jämfört med Ings, Boyd och Arfield? Ja det var det men jisses vad det inte alls såg ut så. Innan bedrövelsen inleddes så tog faktiskt United ledningen via nyss inbytte Smalling som efter ett par nickar i straffområdet kom högt upp och nickade in 1-0 bakom Heaton i Burnleys mål.

Det dröjde dock inte länge innan bollen letade sig ner till Trippier på högerkanten som med matchens inlägg fann Ings som helt ostörd kunde kvittera matchen efter tolv minuters spel. Efter detta så var det bortalaget som tog tag i taktpinnen och skapade farligheter via fler inlägg och hörnor. Likt matchen senast mot West Ham så var det enkelt för Burnley att ta sig förbi mittfältet där Blind var den enda med tydliga defensiva uppgifter och det såg på tok för öppet och virrigt ut i alla lagdelar. Nyss nämnda nederländare blev också han utbytt efter det att Jones tvingats utgå tidigt i matchen. In kom istället Ander Herrera men inte heller det gjorde att matchbilden förändrades och en stund tycktes Rooney spela någon slags quarterback-position djupt ner i plan vilket inte alls fungerade.

Trots att det såg så rörigt, osäkert och stökigt ut lyckades laget ta med sig en ledning in i halvtidsvilan efter det att Smalling återigen klättrat högt i straffområdet efter en kort hörnvariant från Di Maria. Allting under matchens första halvlek talade emot att det var hemmalaget som skulle ha ledningen efter 45 minuters spel men så var fallet. Skottstatistiken vann Burnley med 10-3 där Smallings två mål samt ett skott från McNair var det enda United hade mäktat med.

Angel Di Maria var andra halvleks klart bäste spelare då han verkligen tog för sig på sin högerkant och man fick se argentinaren utmana och skapa problem för motståndarna. Ett av hans avancemang framåt i plan efter kontring ledde fram till en solklar straff då han tydligt blev tacklad och Van Persie satte säkert bollen i Heatons högra hörn. Värt att notera var att detta var den första straffen för säsongen. Det var också nära 4-1 då Di Marias skott gav retur till Januzaj vars försök räddades på mållinjen av försvarare. Att laget överhuvudtaget skulle vara nära 4-1 kändes som en omöjlighet i första halvleken. En styrka är såklart att laget vinner även de dagar då spelet inte alls fungerar men insatser likt denna får inte ske igen, det var stundtals pinsamt att se på. Van Gaal erkände själv i intervjuer efter matchen att det var en dålig insats och att buropen från fansen hade noterats. Trots allt det negativa så innebar vinsten att vi nu ligger trea i ligan och låt oss nu hoppas att det ser bättre ut i nästa match och att det blir vidare avancemang mot Preston i FA-cupen.

Reflektioner

I övrigt att notera från veckan så skrev Paddy McNair på nytt kontrakt vilket håller honom i klubben till 2017 med option för ännu ett år i kontraktet. Roligt att Van Gaal och klubben väljer att satsa på en av de unga på detta viset! Än så länge har Paddy startat åtta stycken Premier League matcher och har sju vinster samt en oavgjord. I hans insats mot Cambridge imponerade nordirländaren på högerbackspositionen och det börjades spekulera kring om han är någonting att satsa på inför framtiden? Kvällens prestation bjöd på både ris och ros men inte omöjligt att han fortsätter där även mot Preston. Det behövs helt klart alternativ till Rafael som aldrig spelar och Valencia som ju inte är högerback. Skall bli mycket intressant att se hur klubben agerar i sommar då det redan ryktats kring Seamus Coleman, Nathaniel Clyne och Dani Alves mfl.

Återstår att se om även Tyler Blackett och Andreas Pereira, vars kontrakt går ut i och med denna säsongen, också får kontraktsförslag? Även vad som händer med Tom Thorpe som var med i truppen och bänken mot West Ham på hemmaplan där han bara fick nöja sig med ett sent inhopp medan tidigare nämnda McNair startade matchen och har sedan dess fått en positiv utveckling och fler chanser i a-laget. Är dessa unga spelare tillräckligt bra för att ta sig in i Van Gaals trupper även nästa säsong, då förhoppningsvis defensiven är uppstyrd från start, eller kommer det att sluta som för till exempel Michael Keane som lämnade klubben efter år utan att ha tagit chansen.

Vad har hänt och vad kommer att hända med Angel Di Maria? Ett par skador och spelad ur position i vissa matcher men visst kan man kräva mer av en så pass skicklig spelare? På tal rätt position, vilket är det? Vet Van Gaal det? Övningarna med argentinaren på topp har inte alls fungerat och på mittfältet tycks det heller inte fungera så bra som vi önskat oss. Vissa matcher i början såg lovande ut då han utgick från kanten i 4-4-2, är det kanske det som är framgångsreceptet? Ikväll var ett stort steg framåt jämfört med senaste matcherna och på just kanten. Hoppas att vi får se mer av det han visade upp i denna matchen i framtiden.

Matchinformation

Manchester United 3
Burnley 1
Turnering: Premier League, omgång 25
Tid: Onsdagen den 11 februari 2015, 20.45
Plats: Old Trafford, Manchester
Publik: 75 356
Domare: Kevin Friend

Matchhändelser

6Chris Smalling
Assist: Falcao
1-0
12Danny Ings1-1
26Michael Kightly
45+3Chris Smalling
Assist: Di Maria
2-1
53Ben Mee
59Wayne Rooney
67Scott Arfield
68Radamel Falcao
82Robin van Persie (straff)
Assist: Di Maria
3-1
84James Wilson
86Angel Di Maria

Manchester United

De Gea
McNair, Jones, Evans, Rojo
Blind
Rooney, Januzaj
Di Maria
Van Persie, Falcao

Smalling för Jones (5)
Herrera för Blind (39)
Wilson för Falcao (74)

Avbytare: Valdes, Valencia, Fellaini, Mata

Burnley

Heaton
Trippier, Keane, Shackell, Mee
Boyd, Arfield, Jones, Kightly
Barnes
Ings

Vokes för Valencia (86)
Jutkiewicz för Barnes (90+2)

Avbytare: Gilks, Duff, Lafferty, Wallace, Reid

Allt om matchen »