Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U21: Man Utd – Everton 0-0

Det blev en mållös tillställning i toppmötet mellan United och Everton i U21-serien. United, med Wilson och Rafael i startuppställningen, hade de bästa chanserna men det ville sig inte för United som ändå går upp i serieledning.

Det var ett starkt Evertonlag som kom på besök, med bland annat Pienaar, Osman och Kone i startelvan. United å sin tur kontrade med Lindegaard, Rafael, Wilson och Powell bland annat. Just Powell fick de hetaste chanserna. Först serverades han av James Wilson som vann boll av en slarvande Evertonförsvarare men skottet kom rakt på målvakten, sedan med en nick på en Pereira-frispark som räddades på mållinjen av en Evertonförsvarare. Powell kände sedan av baksida lår och var tvungen att utgå till förmån för Josh Harrop med några minuter kvar av den första halvleken.

Den andra halvleken blev mer fysisk och tacklingarna flög in. Rafael kom undan med en vårdslös tackling på Pienaar som bara resulterade i ett gult kort. Han blev sedan utbytt kort därefter. James Wilson fick också en ful smäll. I det fotbollsmässiga fortsatte United att försöka, men fick ingen lika klar chans som Powells nick och skott i första. Andreas Pereira och James Wilson hade dock bra chanser. Everton gav bra motstånd, men Uniteds backlinje spelade stabilt hela matchen och tillät inte Everton att skapa allt för farliga chanser.

Manchester United – Everton 0-0

United: Lindegaard – Rafael (Willock 61), Thorpe, Blackett, James – Grimshaw, Love, Weir, A.Pereira – Powell (Harrop 41), Wilson