Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nya kontrakt till Blackett och James

Manchester United har idag meddelat att talangerna Tyler Blackett och Reece James har skrivit på nya kontrakt med klubben. Blackett skrev på till juni 2017 med en option på ytterligare ett år. För James får vi emellertid inga detaljer om kontraktets längd.

Både Blackett och James fick något överraskande följa med till USA på sommarturnén 2014. De båda var sedan med i a-lagstruppen under säsongsinledningen och Blackett fick också en hel del speltid. James satt mest på bänken men fick chansen i ligacupmatchen mot MK Dons.

Totalt har det blivit tio matcher (sju från start) den här säsongen för Blackett. Han har dock inte varit med i truppen i någon match efter sitt inhopp mot Southampton den 11 januari.

Tyler Blackett:Jag är exalterad att ha skrivit på mitt nya kontrakt. Jag har varit en Unitedsupporter hela mitt liv och har varit här sedan jag var åtta år gammal. Att komma fram genom akademin och göra min debut den här säsongen var en dröm som blev sann. Jag vill fortsätta förbättra mig inom a-lagstruppen, med hjälp av managern, tränarna och spelarna runt mig.

Louis van Gaal:Jag är belåten att Tyler har skrivit på ett nytt kontrakt. Han är en annan ung spelare som har tagit sig fram genom akademisystemet för att slå sig in i a-lagstruppen den här säsongen. Tyler har mycket stor potential och jag tror att han är i rätt klubb för att fortsätta sin utveckling och sina framsteg för att bli en fantastisk försvarare.

James var som sagt med i truppen under säsongsinledningen och fick även göra a-lagsdebut. Sedan blev han skadad och efter skadan följde en kort lånesejour i Rotherham. Han är nu tillbaka i U21-laget men verkar för närvarande inte vara aktuell för a-lagstruppen.

Detaljerna kring James kontrakt är knapphändiga. Vi får inga citat och vi får inte ens veta hur länge det nya kontraktet gäller.