Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Reserverna ute ur MSC

Uniteds reserver är ute ur Manchester Senior Cup efter att ha förlorat semifinalen mot Bolton med 1-0.

United inledde ändå bra med bland annat en fint slagen frispark av Sean Goss där Boltonmålvakten verkligen behövde sträcka ut sig för att nå bollen. Ashley Fletcher försökte också men hans skott var rakt på målvakten. Åt andra hållet fick Joel Pereira jobba i Unitedmålet och en ganska öppen första halvlek slutade mållös.

I den andra halvleken var Bolton det bättre laget, och kunde också göra 1-0 efter 57 minuters spel när backlinjen inte höll en rak linje och bjöd därmed Bolton på ett friläge där deras nummer 9 avslutade briljant.

United försökte komma tillbaka men var helt uddlösa framåt och Bolton var närmare 2-0 än United en kvittering, men Joel Pereira var en av få Unitedspelare som var godkända för dagen. Noterbart var också att mittbacken Axel Tuanzebe som huserat i U18 hela säsongen fick hoppa in – som yttermittfältare.

Förlusten var inte helt ologisk när man såg truppen som United kom till spel med. Laget bestod mestadels av spelare som fått lite speltid under säsongen och laget var dessutom obalanserat och saknade kvalitet framåt. Till och med sådana som Tom Thorpe och James Weir såg osäkra ut för dagen, två spelare som annars aldrig gör en dålig match. I United var egentligen bara målvakten Joel Pereira bra. Joe Rothwell var också något oväntat involverad, eftersom han är på ett så kallat ungdomslån till Blackpool så kan United använda honom i U-matcher om de så vill. Rothwell såg för övrigt rostig ut och var en besvikelse.

Bolton – Manchester United 1-0 (0-0)

United: J.Pereira – Love, Grimshaw, Thorpe, James – Goss, El Fitouri (C.Evans 46 (Tuanzebe 80)), Rothwell, Kellett – Weir, Fletcher (Willock 72)

Res med oss till Manchester!