Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Man Utd – Derby 2-0

Marcus Rashford sänkte Derby på egen hand när han gjorde båda målen i 2-0 segern. Det ninnebär att United säkrat en topp 4 placering och därmed playoff-spel.

United fick en perfekt start på matchen när Marfcus Rashford satte 1-0 redan efter åtta minuters spel efter en hörna. Samme Rashford var sedan nära att utöka ledningen till 2-0 men hans nick gick strax över ribban.

Åt andra hållet tvingade Derby Unitedsmålvakten Henderson till några räddningar, främst genom fasta situationer.

Direkt i inledningen av den andra halvleken så skulle Uniteds andra mål komma och det var Marcus Rashford som återigen var på rätt plats när han placerade in 2-0. United hade inga större problem att kontrollera matchen på ett bra sätt efter det och Uniteds backlinje var riktigt bra för dagen.

Främst var det mittbacken Axel Tuanzebe som storspelade men hela backlinjen var bra, precis som den varit i majoriteten av matcherna den här säsongen. Backlinjen är ofta annars en svag punkt för Uniteds U18-lag. Fosu-Mensah, som mestadels spelat innermitt, användes som mittback för dagen och gjorde det bra. Framåt var som vanligt Rashford på hugget och hotade alltid med sin snabbhet.

Manchester United – Derby 2-0 (1-0)

Uniteds mål: Rashford (8, 47)
United: Henderson – Reid, Tuanzebe, Fosu-Mensah, Borthwick-Jackson – Redmond, Thompson – Riley, Gribbin, Croskery – Rashford