Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U21 spelade oavgjort i seriefinalen

Seriefinalen på Old Trafford mellan United och Tottenham slutade 1-1 efter att Tottenham tagit ledningen efter ett försvarsmisstag innan Rafael kvitterade med en läcker lobb över målvakten.

United hade en stark startelva med bland annat Valdes, Rafael, Wilson och Falcao men hade ändå förtvivlat svårt att få igång något spel och det var gästerna som inledde bäst och med mest bollinnehav. De stora målchanserna saknades dock för båda lagen.

Efter 25 minuters spel slår Joe Rothwell en felpassning och en Tottenhamspelare kan ta sig förbi Love och kommer fri med Valdes och sätter ettan för Spurs. United är dock inte sena med att kvittera när Rafael tar vara på ett dåligt utkast från målvakten och lobbar läckert in bollen i mål med vänstern.

Den andra halvleken är jämn och målchanserna är få. Spurs träffar ribban efter en tilltrasslad situation och United har halvchanser, men avsluten är oftast för dåliga eller så träffar avsluten Falcao som lyckades med konststycket att stå i vägen för två Unitedavslut. Ska dock tilläggas att avsluten förmodligen inte gått in i mål ändå.

När domaren blåser av matchen efter 93 minuter så är resultatet fortfarande 1-1 och det blir delad pott på Old Trafford. En liten besvikelse från Uniteds sida som kom med ett starkt lag men såg aldrig riktigt bekväma och samspelta ut. Falcao kom inte alls med i spelet utan sprang mest tomt. Han är alltid ett steg efter, alltid på hälarna. Det är frustrerande att se på och jag kan bara tänka mig hur det känns för honom.

United kom aldrig riktigt rätt i försvaret heller och Tom Thorpe börjar, förståeligt, att svaja lite i sin koncentration. Rothwell hade ingen bra dag på mittfältet heller. Wilson och Pereira försökte, men var ofta lite för ensamma och hade få alternativ när de kom fram. Kellett gjorde ett bra inhopp och överglänste Reece James den tid han spelade.

Bäst på planen var dock Rafael som var fullständigt strålande för dagen. Bra defensivt och även den som skapade mest offensivt, gjorde också det tjusiga målet. I princip en fläckfri insats. Bör få chansen i a-laget snarast.

Manchester United – Tottenham 1-1 (1-1)

Uniteds mål: Rafael (32)
United: Valdes – Rafael, Love, Thorpe, James (Kellett 62) – Grimshaw, Goss, Rothwell (Tuanzebe 84) – Wilson, Falcao (Harrop 72), A.Pereira