Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Michael Carrick har skrivit på för ett år till

Manchester United har idag meddelat att Michael Carrick har skrivit på för ytterligare ett år i klubben och Carrick stannar därmed över nästa säsong.

Dagens besked kommer knappast som någon överraskning. Carrick är fortfarande given i Uniteds startelva, även om han har haft en del skadeproblem de två senaste säsongerna.

Carrick värvades till United inför säsongen 2006/07 och fick inleda sin Unitedkarriär med tre raka ligatitlar. Under sin andra säsong i klubben vann han också Champions League och hittills har han fem ligaguld i medaljsamlingen. Han har kommit upp i 376 matcher och 23 mål för klubben och bidrog som bekant med ett mål och en assist mot Tottenham i söndags.

Louis van Gaal:Jag är mycket glad att Michael har förlängt sitt kontrakt. Michael är fantastisk på att läsa spelet och hans exceptionella mångsidighet har gett mig möjligheten att spela honom i olika positioner på planen. Han är min vicekapten och jag har imponerats av hans professionalism både på och utanför planen. Han är en fantastisk inspiration för vilken ung spelare som helst.

Michael Carrick:Det är fantastiskt att veta att jag kan fortsätta min otroliga resa med den här fantastiska klubben. Jag har verkligen njutit av min fotboll och laget går åt rätt håll under Louis van Gaal. Vi är alla otroligt fokuserade på att ta den här klubben tillbaka där den hör hemma och tävla med de bästa lagen i världen.

Louis van Gaal pratade också om Carrick då han på fredagen pratade med media och i en intervju tidigare i veckan.

Han är för mig min andrekapten bakom Wayne Rooney,” säger Louis van Gaal. ”Han kan också läsa spelet bra som en lagspelare, så det är väldigt viktigt. Han har också en utmärkt framåtpassning. Jag gillar som en manager spelare som passar bollen framåt, så det är också väldigt viktigt för mig.

Van Gaal talade också om Carrick i en lång intervju i Telegraph igår. ”Carrick är mer eller mindre en trainer-coach. Han är också villig att prata om formationer och system. Det är trevligt.