Matchtr̴d: Liverpool РManchester United 1-2

Manchester United vann med 2-1 mot Liverpool på Anfield. Juan Mata gjorde båda målen, Steven Gerrard blev utvisad och Rooney missade en straff.

Van Gaal:

• Jag är nöjd när fansen är glada och jag tror att fansen är väldigt nöjda med den tredje segern mot Liverpool.
  • Han pÃ¥pekar att United nu har ett gap ner till femte-, sjätte- och sjundeplatsen.
  • Vi spelar som ett lag, mer än nÃ¥gonsin tycker jag.
  • Vi spelade i första halvlek väldigt bra fotboll tycker jag. […] I andra halvlek, trots att vi hade en man mer pÃ¥ planen förlorade vi vÃ¥r press.
  • Det borde vara enklare [att vara en man mer]. Vi mÃ¥ste förbättra det.
  • Vi hade inte kontroll [i andra halvlek]. Men de skapade inga chanser. Jag har inte sett nÃ¥gon fantastisk räddning frÃ¥n De Gea, till exempel.” […] Han har räddat oss mÃ¥nga gÃ¥nger [men inte idag]. […] Vi gav inte bort mycket. […] I slutet av matchen hade vi mer kontroll.
  • Mata är en av mina bättre spelare tycker jag. Han spelar mer konsekvent än de flesta av sina kollegor. […] Jag letade av balans och nu har jag hittat en position för honom. Han spelar väldigt bra, jag var väldigt nöjd med hans prestation och han gjorde ocksÃ¥ tvÃ¥ mÃ¥l. Underbara mÃ¥l, tycker jag.
  • Jag gillar sÃ¥ngen innan matchen börjar. […] Men jag tycker att i första halvlek var de väldigt tysta, Liverpools fans.

Carrick:

• En massiv [seger] för oss.
  • Den lille magikern [Mata] producerade igen för oss.
  • Jag tappade bollen för deras mÃ¥l, jag fÃ¥r hÃ¥lla upp mina händer för det.
  • I första halvlek tycker jag att vi spelade mycket bra fotboll och skapade massor av problem för dem.

Mata:

• Jag tycker det, [att det var min bästa match för United].
  • I engelsk fotboll antagligen den största [matchen]. Att vinna här och göra tvÃ¥ mÃ¥l är en otrolig dag för mig.
  • De senaste mÃ¥naderna har jag inte haft den bästa tiden. […] Jag är väldigt glad idag för laget. För vi kom hit med en svÃ¥r match framför oss och gjorde det väldigt bra.

Rodgers:

• Rodgers var ”stolt” över insatsen efter utvisningen. ”Besviken över första halvlek.
  • [United] hade kontroll pÃ¥ första halvlek, bra bollinnehav och cirkulerade bollen bra.
  • Andra halvlek var mycket bättre frÃ¥n oss själva, trots att vi spelade med tio man.

Gerrard:

• Jag mÃ¥ste acceptera det, jag tycker att beslutet var korrekt.

Lite snabba reaktioner

Louis van Gaal tycker att första halvlek var fantastisk men att andra halvlek var mindre fantastisk. Juan Mata tycker att det är hans bästa dag i klubben (hittills).

Ã…terkommer med mer senare…

Publicerat:
2015-03-22,
17.13

Gerrard bad om ursäkt – alltsÃ¥ är allt okej

Brendan Rodgers tycker tydligen inte att det Gerrard gjorde var så dumt ändå. Det viktigaste är ju att han var man nog att be om ursäkt.

Mata sänkte Liverpool

United vann med 2-1 på Anfield efter stor dramatik. Juan Mata gjorde båda målen, efter fantastiska framspelningar av Ander Herrera och Angel Di Maria. Steven Gerrard stod för en magisk insats. Han inledde på bänken, kom in direkt efter paus och blev utvisad efter en dryg halvminut. Sånt gillar vi.

Matchöppningen var fantastisk från Uniteds sida och ledningsmålet kom efter knappa kvarten då Herrera friställde Mata som behärskat placerade bollen i mål. United fortsatte att äga matchen under första halvtimmen. Liverpool kom in i matchen under sista kvarten i första halvlek och Lallana borde ha kvitterat, men han bommade grovt.

Andra halvleken inleddes med att Steven Gerrard kastades in. Gerrard sprang som en galning jagade på allt. Det varade i en dryg halvminut, då han tacklades av Herrera och svarade med att mycket fult stämpla spanjoren.

United var dock svaga med elva mot tio. Jones hade tur som inte blev utvisad efter en överdrivet och onödigt hård satsning.

United skulle ändå göra matchens andra mål då Angel Di Maria läckert la upp för Mata som tryckte in bollen på volley.

Kontrollen uteblev dock och Sturridge kunde reducera. Det var skakigt ett tag men sista kvarten fick United äntligen grepp på matchen igen. United fick en straff på tilläggstid, men Rooney missade. Det sista som hände var en brutal satsning av Skrtel mot De Gea, som borde ha renderat i ett rött kort.