Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen: EM-kval, träningsmatcher och långresor

Det är dags för säsongens sista landslagsuppehåll och Manchester United har som vanligt skickat ett stort antal spelare på landslagsuppdrag.

Som vanligt hoppas vi mest av allt på att våra spelare slipper skador. Vi kan också glädjas åt att Paddy McNair får göra landslagsdebut och förhoppningsvis kan Angel Di Maria hitta tillbaka till toppformen med hjälp av lite landslagsspel.

A-landslag

Om vi inkluderar de utlånade spelarna är det 15, annars 13, Unitedspelare som den kommande veckan ska spela spela landslagsfotboll.

Argentina (Di Maria, Rojo)

Argentina har, som så ofta, planerat in träningsmatcher på neutral plan. Den här gången väntar två matcher i USA. Först möter man El Salvador natten mellan lördag och söndag, därefter väntar match mot Ecuador natten mellan tisdag och onsdag. Problematiskt sen återkomst, med jetlagvarning inför matchen mot Aston Villa.

Förhoppningsvis får Angel Di Maria igång formen, det kan behövas inför säsongsavslutningen. Det är också en bra chans till speltid för Marcos Rojo, som ju har fått se sin speltid begränsad på grund av skador de senaste veckorna.

Belgien (Fellaini)

Belgien två EM-kvalmatcher på programmet. Man får dock klara sig utan Adnan Januzaj, som inte blev uttagen på grund av brist på speltid i United. Belgien är dock inte utan Unitedinslag, då Marouane Fellaini förstås är med i truppen.

Belgien möter Cypern på hemmaplan på lördag och ställs sedan mot gruppledande Israel på bortaplan på tisdag. Viktiga matcher för Belgien, som bara har fem poäng efter tre matcher, något som endast räcker till en fjärdeplats i tabellen.

Colombia (Falcao)

Colombia ska spela två träningsmatcher i Mellanöstern, först borta mot Bahrain imorgon och sedan möter man Kuwait i Abu Dhabi på måndag. En bra chans för Radamel Falcao att göra ett par mål.

Ecuador (Valencia)

Antonio Valencia har haft en landslagspaus men nu verkar det som att han ska vara tillbaka i spel för Ecuador. De ska möta Mexiko i Los Angeles natten mellan lördag och söndag och därefter väntar match mot Argentina natten mellan tisdag och onsdag. Problematiskt sen återkomst, med jetlagvarning inför matchen mot Aston Villa.

England (Carrick, Jones, Rooney, Smalling)

Roy Hodgson plockade ut fem Unitedspelare men Luke Shaw är fortfarande trött och har lämnat återbud. Michael Carrick får dock en ny chans i landslaget och det vore ju urbota korkat att ta ut honom om inte avsikten är att han ska spela. Phil Jones och Chris Smalling får väl i första hand ses som reserver.

Wayne Rooney är dock given i laget och det är inte uteslutet att han går ikapp Sir Bobby Charlton som Englands främsta målskytt någonsin. Rooney står på 46 mål, medan Charlton gjorde 49. Mellan Rooney och Charlton hittar vi programledaren Gary Lineker och den ständigt aktuella Självmål.

England har hemmamatch mot Litauen i EM-kvalet på fredag och åker sedan till Turin för en träningslandskamp mot Italien på tisdag. England har inlett EM-kvalet med fyra raka segrar och kommer att ta sig till EM utan problem.

Ashley Young är dock inte uttagen, trots sitt fina spel i United.

Holland (Blind)

Mer problematiskt är läget för Holland, som har hemmamatch mot Turkiet i EM-kvalet på lördag. Seger är närmast ett måste, då Holland redan har förlorat mot Island och Tjeckien. Man har sedan en träningsmatch mot Spanien, också hemma, på tisdag.

Daley Blind är ensam Unitedspelare i truppen, då Robin van Persie är skadad. Återstår att se om Blind används som mittfältare eller som vänsterback, men han torde vara given i startelvan.

Mexiko (Hernandez)

Mexiko har som vanligt lagt sina träningslandskamper i USA. Man möter Ecuador natten mellan lördag och söndag och ställs sedan mot Paraguay natten mellan tisdag och onsdag. Måhända en möjlighet för evigt bänkade Javier Hernandez att få lite speltid.

Nordirland (Evans, McNair)

Nordirland möter just nu Skottland i Glasgow i en träningslandskamp. Paddy McNair är med i startelvan och gör därmed sin a-landslagsdebut. McNair får sällskap av Jonny Evans i startelvan, medan legenden Darren Fletcher efter flytten till West Brom är tillbaka i Skottlands startelva.

Nordirland har sedan hemmamatch mot Finland i EM-kvalet på söndag. Det är en nyckelmatch för Nordirland, som faktiskt har en realistisk chans att nå EM.

Portugal (Nani)

Nani gör det bra i Sporting och får som vanligt vara med och leka i det portugisiska landslaget. EM-kval hemma mot Serbien på söndag kväll och Nani får sedan chansen att spela en träningsmatch mot sitt födelseland Kap Verde på tisdag.

Spanien (De Gea)

David de Gea borde i all rimlighet vara förstamålvakt i det spanska landslaget, men det är ingalunda givet, om än troligt, att det blir så. EM-kval hemma mot Ukraina på fredag och sedan träningsmatch borta mot Holland på tisdag.

Varken Ander Herrera, Juan Mata eller Victor Valdes får vara med och leka.

Ungdomslandslag

Det brukar vara tämligen svårt att hålla koll på vilka som skickas på uppdrag i de olika ungdomslandslagen. Rapporteringen är ofta bristfällig, eller ännu sämre. Den här gången tycks det dock bara vara en enda Unitedspelare i de olika ungdomslandslagen.

England U21 (Lingard)

Englands U21-landslag laddar inför EM i sommar med träningsmatcher mot Tjeckien, borta, på fredag och Tyskland, hemma, på måndag. Jesse Lingard, för närvarande i Derby på lån, är ensam Unitedrepresentant i laget.

Övriga spelare

Inte uttagna: Rafael, Mata, Januzaj, Lindegaard, Young, Herrera, Powell, Valdes, Thorpe, James, Blackett, Pereira, Wilson

Skadade: Shaw, Van Persie

Under veckan rapporterar vi fortlöpande om hur det går för Unitedspelarna i nyhetsbörsen och sedan återkommer vi med en sammanfattning när uppehållet är över.